ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΕΙΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

Ο χώρος αυτός είναι χώρος διαλόγου και μπορεί να φιλοξενήσει τις απόψεις σας. Στείλτε στο email: ierissos@rocketmail.com

Σάββατο 13 Απριλίου 2013

ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ!


 
Ο στρατιωτικός νόμος των ΜΑΤ στη Χαλκιδική ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ

Ορδές των ΜΑΤ, με εντολή της χουντικής συγκυβέρνησης, εισέβαλαν από το πρωί της Πέμπτης (7/3) στην Ιερισσό Χαλκιδικής και επιδίδονται σ’ ένα πρωτοφανές όργιο καταστολής, αυταρχισμού και τρομοκρατίας με συλλήψεις και προσαγωγές κατοίκων, ακόμα και ανηλίκων μαθητών! Με την βαρβαρότητα των ΜΑΤ, με τον αποκλεισμό του χωριού με κλούβες και με μπλόκα αστυνομικών, με την χρήση τεράστιων ποσοτήτων χημικών και δακρυγόνων ακόμη και μέσα στο σχολείο του χωριού, με συλλήψεις δεκάδων κατοίκων ακόμη και μέσα από τα σπίτια τους, με την καταπάτηση και των πιο στοιχειωδών δημοκρατικών και πολιτικών δικαιωμάτων, προσπαθούν να κάμψουν την αντίσταση των πολιτών της Ιερισσού και ολόκληρης της Χαλκιδικής. Με εντολή της κυβέρνησης, η αντιτρομοκρατική και η ασφάλεια Θεσσαλονίκης, αφού τρομοκράτησαν τους κατοίκους, ακόμα και μαθητές, τώρα κατηγορούν 20 συναγωνιστές με κακουργηματικές κατηγορίες για τα επεισόδια στο μεταλείο, θέλοντας να επιβάλουν το φόβο και τον τρόμο.

Την Τετάρτη 10/4 στις 3 τα ξημερώματα, με καταδρομική εισβολή η αστυνομία άρπαξε 2 συναγωνιστές από τα σπίτια τους…..τους μετέφερε στην ασφάλεια Θεσσαλονίκης…τους πέρασε παράνομα από ανακριτή στην ασφάλεια…..και τους προφυλάκισε τουλάχιστον ως την Κυριακή που θα περάσουν από εισαγγελέα…ως ιδιαίτερα επικίνδυνους!!                            Οι κάτοικοι της Χαλκιδικής απάντησαν με συγκέντρωση και αποκλεισμό της ΓΑΘ και οργανώνουν την κλιμάκωση του αγώνα.                                                                           

ΔΕΝ ΜΑΣ ΦΟΒΙΖΟΥΝ. Στο δρόμο της Κερατέας, θα τους νικήσουμε!

   Τα κάνει όλα αυτά η κυβέρνηση των δοσίλογων γιατί θέλει να επιβάλλει την πολιτική της και να προστατεύσει τα βρώμικα συμφέροντα της εταιρίας «Ελληνικός Χρυσός» σε βάρος των ζωτικών συμφερόντων της συντριπτικής πλειοψηφίας του λαού της Χαλκιδικής. Χρησιμοποιεί πρωτοφανή ψέματα προκειμένου να εξαπατήσει τον ελληνικό λαό, ότι δήθεν η «Ελληνικός Χρυσός» είναι μια επένδυση που θα δημιουργήσει χιλιάδες θέσεις εργασίας. Στην πραγματικότητα πρόκειται για ένα σκάνδαλο τεραστίων διαστάσεων, όπου εκατοντάδες χιλιάδες στρέμματα παραχωρούνται σε ημέτερους έναντι ούτε πινακίου φακής, που θα προκαλέσει μη αναστρέψιμες καταστροφές στο περιβάλλον, σοβαρά προβλήματα στη δημόσια υγεία κ.λπ. Επιπλέον, θα καταστρέψει θέσεις εργασίας και δεν θα δημιουργήσει, όπως ισχυρίζονται η κυβέρνηση και οι υπάλληλοι της εταιρίας, όπως ο γνωστός από την υπόθεση του Πόρτο Καρράς, Πάχτας, και το δημόσιο δεν θα κερδίσει ούτε ένα ευρώ! Είναι η ίδια τακτική που χρησιμοποιεί απέναντι στην συντριπτική πλειοψηφία της ελληνικής κοινωνίας προκειμένου να περάσει την πολιτική της, να εφαρμόσει τα βάρβαρα μνημονιακά μέτρα και να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα μιας χούφτας καπιταλιστών, τραπεζιτών και κερδοσκόπων.


Η πρωτοφανής βία ενάντια στους κατοίκους δεν πρέπει να περάσει.

Όλοι στο πλευρό του δίκαιου αγώνα των κατοίκων της Χαλκιδικής

Ανυπακοή και εξέγερση παντού για την ανατροπή της χουντικής συγκυβέρνησης



Την Παρασκευή, στις 9 μ.μ., έξω από το αστυνομικό μέγαρο Θεσσαλονίκης( δίπλα στα ΚΤΕΛ) για να συμπαρασταθούμε στους προφυλακισμένους συναγωνιστές μας.

Το Σάββατο 13/4/2013, στις 12 π.μ., στο άγαλμα του Βενιζέλου, διαδηλώνουμε απαιτώντας την άμεση απελευθέρωση των δύο συλληφθέντων.

Την Κυριακή 14/4/2013, στις 11 π.μ., συγκεντρωνόμαστε στο αστυνομικό μέγαρο Θεσσαλονίκης απαιτώντας ξανά την απελευθέρωση των συλληφθέντων αγωνιστών.



Ο.Κ.Δ.Ε.
Οργάνωση Κομμουνιστών Διεθνιστών Ελλάδας



1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Θα ήθελα να ρωτήσω σε αυτούς που πανηγυρίζουν για την απόφαση του ΣΤΕ , μήπως γνωρίζεται εσείς που χαίρεστε ; Aυτοί οι κύριοι του ΣΤΕ που πήραν την απόφαση για την ΜΠΕ, μένει κάποιος από αυτούς στην περιοχή μας ; Eπηρεάζει αυτή η απόφαση την ζωή τους άμεσα; Mήπως θα έπρεπε να ξανασκεφτείτε την μεγάλη σας χαρά για την απόφαση; Είτε αρνητική είτε θετική για τους δικαστές του ΣΤΕ ο μικρόκοσμός τους δεν επηρεάζετε , είναι πολύ μακριά τους το πρόβλημα!!!
Αγαπητοί κάτοικοι και συντοπίτες της ΒΑ Χαλκιδικής , πιστέψτε με μιλώντας με όλοι την ειλικρίνεια που μπορεί να περιέχουν τα λόγια αυτά εύχομαι να μην το μετανιώσετε για την επιλογή που κάνετε να στηρίζετε μια τέτοιου μεγέθους καταστροφική δραστηριότητα δίπλα στα χωριά μας , αλλά όταν θα εξελιχθεί το πρόβλημα μετά το ξεκίνημα της καταστροφικής επέμβασης μέσα και δίπλα στα χωριά που κατοικούμε τότε θα είναι πλέον αργά για να το σώσουμε το θέμα. Εύχομαι παρόλα αυτά να με διαψεύσουν τα γεγονότα και να μην συμβούν όλες οι καταστροφικές συνέπιες που προανέφερα .
Όσο για κάποιους φίλους που ειρωνεύεστε για τα ψάρια και για τα χωριά τα παραθαλάσσια , ένα έχω να απαντήσω , τα ψάρια από την ολυμπιάδα μέχρι την Ουρανούπολη και οι θάλασσες ανήκουν σε αυτόν τον τόπο και τους κατοίκους , και να είστε σίγουροι ότι οι κάτοικοι νοιάζονται περισσότερο από τους δικαστές του ΣΤΕ για τον δικό τους τόπο!!!