ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΕΙΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

Ο χώρος αυτός είναι χώρος διαλόγου και μπορεί να φιλοξενήσει τις απόψεις σας. Στείλτε στο email: ierissos@rocketmail.com

Τετάρτη 15 Μαΐου 2013

Δετίο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ για την ανακοίνωση της Ένωσης Αστυνομικών Χαλκιδικής

 
Στην ανακοίνωσή της Ένωσης Αστυνομικών Χαλκιδικής, γίνεται μια επικίνδυνη και αυθαίρετη ταύτιση των χιλιάδων πολιτών της Β.Α. Χαλκιδικής που αντιδρούν δικαίως - και πάντα ειρηνικά - στην εξόρυξη χρυσού, με "ομάδα εγκληματιών που θέλουν το κακό των αστυνομικών". Η ίδια η ανακοίνωση και οι χαρακτηρισμοί της, ρίχνουν λάδι στη φωτιά, την στιγμή που πρέπει να επικρατήσει νηφαλιότητα και ψυχραιμία.

Αποσιωπάται
ότι η προκλητική και πολλές φορές, τρομοκρατική δράση της ΕΛ.ΑΣ του Δένδια τόσους μήνες στους κατοίκους της Ιερισσού, τροφοδοτεί επιπλέον την ένταση στην περιοχή. Όπως επίσης αποσιωπάται, το γεγονός ότι στην αστυνομία, επιβλήθηκε άνωθεν, η φύλαξη μιας ιδιωτικής εταιρίας - την στιγμή που η Χαλκιδική έμεινε ανοχύρωτη. Αυτή τη στιγμή, σχεδόν όλη η δύναμη των αστυνομικών του νομού, προστατεύει τα συμφέροντα της EL Dorado και ενώ μέχρι πρότινος υπήρχε πρόβλημα θέρμανσης των αστυνομικών τμημάτων ή ακόμα και αδυναμία μετακίνησης των περιπολικών, εδώ και τόσους μήνες δαπανώνται χιλιάδες ευρώ ημερησίως για τα συμφέροντα ενός ιδιώτη.
Η δε αναφορά  στην βουλευτή μας, ότι δήθεν πρωτοστατεί στη βία και την έκνομη δράση είναι πέρα για πέρα ανεύθυνη και υποκρύπτει πολιτική σκοπιμότητα που δεν είναι δουλειά της αστυνομίας. Καλούμε την Ε.Α.Χ. και τον πρόεδρό της που υπογράφει ή να ανακαλέσει δημόσια ή να παρουσιάσει αδιάσειστα και συγκεκριμένα στοιχεία.
Απορία μας δημιουργεί η ανακοίνωση ως προς τον σκοπό της:
Τί ακριβώς ζητά; Να φύγουν οι αστυνομικές δυνάμεις από την περιοχή επειδή παρανόμως φυλάνε μια ιδιωτική εταιρία (στο οποίο συμφωνούμε απόλυτα) ή να επιβληθεί στρατιωτικός νόμος για να τους προστατέψει;

Ελπίζουμε αυτή η ανακοίνωση να εκφράζει προσωπικές απόψεις και εκτιμήσεις των υπογραφόντων και όχι του συνόλου των αστυνομικών του νομού μας που για άλλους λόγους υπηρετούν την Ελληνική Αστυνομία και τους πολίτες.

Το Γραφείο Τύπου

Δεν υπάρχουν σχόλια: