ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΕΙΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

Ο χώρος αυτός είναι χώρος διαλόγου και μπορεί να φιλοξενήσει τις απόψεις σας. Στείλτε στο email: ierissos@rocketmail.com

Τρίτη 28 Μαΐου 2013

MEGAλοι Γκέμπελς





Στις μέρες που ζούμε, όπου το σύστημα της διακυβέρνησης νιώθει να απειλείται και επιστρατεύει όλες του τις δυνάμεις για να προστατευθεί και να επιβιώσει, βλέπεις, νιώθεις, καταλαβαίνεις, συνειδητοποιείς όλα τα εργαλεία του που πασχίζουν να το κρατήσουν ζωντανό. Οι πολιτικοί του, τα ΜΜΕ του, η δικαιοσύνη του, η τάξη και η ασφάλειά του, οι συνδικαλιστές του, οι υπάλληλοί του, η εκκλησία του, οι δημοσκόποι του. Όλοι σε αγαστή συνεργασία για να πατάξουν την αντίσταση του κόσμου που φουσκώνει και μετουσιώνεται σε πολιτικό αίτημα αλλαγής. Ξεγυμνώνονται όλοι τους κι από τα τελευταία προσχήματα, ακόμα κι αυτής της αστικής νομιμότητας, από τα τελευταία «φύλλα συκής».

Το «σοβαρό» ΜEGAλο κανάλι της τηλεόρασης, των εργολάβων κάθε είδους, έδειξε για ακόμη μια φορά την «ανεξαρτησία» του και την «θρησκευτική του πίστη» στην υπηρεσία της «αλήθειας» και της «δημοσιογραφικής δεοντολογίας».

Το Σάββατο στην Ιερισσό, έγινε μια συναυλία αλληλεγγύης και συμπαράστασης στους κατοίκους που αγωνίζονται για την σωτηρία του τόπου τους από τα μεταλλεία χρυσού. Πολλοί γνωστοί καλλιτέχνες τραγούδησαν αφιλοκερδώς για να ενισχύσουν αυτόν τον άνισο αγώνα και πολύς αλληλέγγυος κόσμος προσήλθε απ’ όλη την Ελλάδα, για να ενώσει την φωνή του και να συμπαρασταθεί. Γέμισε μια πλατεία 10 στρεμμάτων με νέα παιδιά. Οι φωτογραφίες που δημοσιεύτηκαν στις εφημερίδες της Δευτέρας είναι αφοπλιστικά αποκαλυπτικές. Οι οργανωτές μιλούν για τουλάχιστον 10.000 κόσμου. Καταναλώθηκαν 21.000 σουβλάκια, 35.000 μπύρες. Και το MEGAλο κανάλι μίλησε για 1.000 άτομα, από τους οποίους –λέει- οι μισοί ήταν οι τεχνικοί που έστησαν τις εξέδρες και τα ηχητικά. Τέτοια δεοντολογία και υπηρέτηση της αλήθειας θα την ζήλευαν πολλοί Γκέμπελς. Δημοσιογραφία των εργολάβων. Κατασκευάζουμε δρόμους, λιμάνια, διόδια, ανοιχτές μεταλλευτικές εξορύξεις και κοινή γνώμη, για μας, για τις δουλειές μας και για τους πολιτικούς μας συμμάχους και συνεταίρους.




Δεν υπάρχουν σχόλια: