ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΕΙΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

Ο χώρος αυτός είναι χώρος διαλόγου και μπορεί να φιλοξενήσει τις απόψεις σας. Στείλτε στο email: ierissos@rocketmail.com

Κυριακή 16 Ιουνίου 2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ της ΑΝΤΑΡΣΥΑ


14/6/2013 
 
Οι κάτοικοι της Χαλκιδικής, για ακόμα μία φορά, βρίσκονται αντιμέτωποι με τις αντιδημοκρατικές μεθόδους της κυβέρνησης που δεν είναι παρά όργανο των σύγχρονων αποικιοκρατών τύπου Μπόμπολα. Από την Πέμπτη 13 Ιουνίου μέχρι και την Κυριακή, ακόμα 16 συναγωνιστές μας καλούνται στην Ασφάλεια Πολυγύρου για να τους πάρουν παρανόμως γενετικό υλικό με πρόσχημα τα επεισόδια στον λάκκο του Καρατζά, όπου οι κάτοικοι βρέθηκαν σε μια περιοχή που τους ανήκει και δέχτηκαν επίθεση από την αστυνομία. Η τρικομματική κυβέρνηση που έχει μετατρέψει ολόκληρη τη χώρα σε μαγαζάκι μεγαλοεργολάβων χρησιμοποιεί κάθε μέσο με στόχο να εκφοβίσει και να καταπνίξει τον δίκαιο αγώνα της Χαλκιδικής. Όσο κι αν τρομοκρατήσουν όμως, κανένα κυβερνητικό σχέδιο δεν μπορεί να υλοποιηθεί χωρίς τη λαϊκή νομιμοποίηση. Οι κάτοικοι της Χαλκιδικής και όλης της Ελλάδας έχουν ήδη ξεσηκωθεί για να αποτινάξουν από πάνω τους τον μνημονιακό ζυγό, να τελειώνουν με μια κυβέρνηση που πηγαίνει όλο και δεξιότερα ενάντια στις ανάγκες και τις επιθυμίες τους, να διεκδικήσουν ένα καλύτερο μέλλον για αυτούς και τα παιδιά τους.
Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ απαιτεί:
-Εθνικοποίηση του ορυκτού πλούτου με λαϊκό έλεγχο. Κατάργηση του χουντικού μεταλλευτικού κώδικα - Αποχαρακτηρισμό της περιοχής του Κακάβου από μεταλλευτική.
-Άμεση αποκατάσταση της περιοχής από τις ζημιές που έχει προκαλέσει η δράση αυτής και των προκατόχων της με δαπάνες της εταιρίας.
-Όχι στη βίαιη επιβολή τριτοκοσμικών μοντέλων «ανάπτυξης» - Αυτοδιάθεση των τοπικών κοινωνιών.
-Όχι στην αστυνομοκρατία και την κρατική καταστολή. Να σταματήσουν οι αυθαίρετες προσαγωγές - απαγωγές πολιτών. Έξω τα ΜΑΤ και οι ασφαλίτες από τα χωριά της Χαλκιδικής.
-Άμεση απελευθέρωση των δύο προφυλακισθέντων κατοίκων. Απόσυρση όλων των πλαστών κατηγοριών που εκκρεμούν ενάντια στους υπόλοιπους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: