ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΕΙΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

Ο χώρος αυτός είναι χώρος διαλόγου και μπορεί να φιλοξενήσει τις απόψεις σας. Στείλτε στο email: ierissos@rocketmail.com

Δευτέρα 24 Ιουνίου 2013

Για τους εργαζόμενους της Ελληνικός Χρυσός... και όχι μόνον




Επειδή πολλοί εργαζόμενοι στην «Ελληνικός Χρυσός», αλλά και διάφοροι άλλοι κάτοικοι της περιοχής μας, είτε από «ιδιοτέλεια», είτε από άγνοια, είτε από ελαφριά καρδιά, νομίζουν ότι η υπόθεση με το μεταλλείο χρυσού και την επαπειλούμενη καταστροφή στην περιοχή και στις ζωές όλων μας –αλλά κυρίως των εργαζομένων- δεν είναι παρά καταστροφολογία «μερικών περίεργων οικολόγων», για να μην αναφέρουμε τους άλλους χαρακτηρισμούς που εκσφενδονίζουν δεξιά κι αριστερά για όσους αντιδρούν, τους προ(σ)καλούμε να δουν το video. Είναι το 1ο από δύο ντοκιμαντέρ που έγιναν με 10 χρόνια διαφορά το ένα από το άλλο. Αναφέρεται σε μια –κατά τεκμήριο- πολύ πιο οργανωμένη και προοδευμένη τεχνολογικά χώρα, την Γαλλία. Ας το δουν και ας βγάλουν τα συμπεράσματά τους. Σε λίγο καιρό θα ακολουθήσει και η ανάρτηση του 2ου.

Ευχαριστούμε την σκηνοθέτη που με χαρά μας παραχώρησε το δικαίωμα να προβάλλουμε τα ντοκιμαντέρ της στην ελληνική γλώσσα, καθώς βεβαίως και τα παιδιά της αλληλεγγύης που δούλεψαν για την μετάφραση και την τεχνική υποστήριξη.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Το ορυχείο χρυσού της Σαλσίν ΕΚΛΕΙΣΕ ΟΡΙΣΤΙΚΑ το 2004, για λόγους ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ.
Με όριο στην περιεκτικότητα αρσενικού, 0.2%. Με 2,5 φορές πιο πολλούς καρκίνους, από όσο ο μέσος πληθυσμός.
Στη Χαλκιδική, το μεταλλευτικό μείγμα θα περιέχει περί το 10% αρσενικό. Δηλαδή 50 φορές υψηλότερο ποσοστό από όσο στη Σαλσίν (που ΕΚΛΕΙΣΕ!).
Μήπως κάποτε θα πρέπει να ξυπνήσουν και οι εργαζόμενοι; Και να καταλάβουν τι κάνουν στα παιδιά τους και τον τόπο τους; Και όσοι μιλάνε για "δουλειές", μήπως θα πρέπει να σκεφτούν ότι χιλιάδες χωριά ζουν μια χαρά και καλύτερα, ΧΩΡΙΣ μεταλλεία χρυσού στην περιοχή τους; Εκεί τι δουλειές κάνουν οι άνθρωποι;