ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΕΙΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

Ο χώρος αυτός είναι χώρος διαλόγου και μπορεί να φιλοξενήσει τις απόψεις σας. Στείλτε στο email: ierissos@rocketmail.com

Τετάρτη 12 Ιουνίου 2013

Η συμπρόεδρος των Πράσινων Rebecca Harms και ο Νίκος Χρυσόγελος στη Χαλκιδική για τον χρυσό

 

Στα πλαίσια σειράς εκδηλώσεων που διοργανώνονται από τους Οικολόγους Πράσινους στην Αθήνα το τετραήμερο 14-17/6 θα επισκεφτούν τη χώρα μας οι δύο Συμπρόεδροι της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των Πράσινων στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, Ντανιέλ Κον Μπεντίντ και Ρεβέκα Χάρμς. Οι Πράσινοι στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο έχουν 58 μέλη και αποτελούν την 4η μεγαλύτερη πολιτική ομάδα.

Η Ρεβέκα Χάρμς ζήτησε στο πλαίσιο έρευνας της ελληνικής πραγματικότητας και ενημέρωσης για τα ζητήματα που μας αφορούν «από πρώτο χέρι», να επισκεφτεί την περιοχή της ΒΑ Χαλκιδικής και να ενημερωθεί για τα μεταλλεία χρυσού.
Γι αυτό το σκοπό λοιπόν το Σάββατο 15 Ιουνίου, συνοδευόμενοι από ομάδα συνεργατών της (στους οποίους θα είναι  Έλληνες και Γερμανοί δημοσιογράφοι με τηλεοπτική κάμερα), στελέχη των Οικολόγων Πράσινων Κεντρικής Μακεδονίας και τον ευρωβουλευτή των Οικολόγων Πράσινων Νίκο Χρυσόγελο.
Οι δυο Πράσινοι ευρωβουλευτές θα επισκεφτούν τις εγκαταστάσεις της Ελληνικός Χρυσός στο Στρατώνι καθώς και το εργοτάξιο στις Σκουριές, θα συναντηθούν με τον διευθυντή του εργοστασίου και θα ενημερωθούν από την εταιρία αλλά και τους εργαζόμενους σε αυτήν. Το μεσημέρι, η Ρεβέκκα Χαρμς και ο Νίκος Χρυσόγελος θα μεταβούν στην Ιερισσό για να συναντηθούν και να συζητήσουν με την Επιτροπή Αγώνα ενάντια στην εξόρυξη χρυσού, με φορείς και τους κατοίκους της περιοχής.

Το βράδυ του Σαββάτου, 15 Ιουνίου, στις 20:30, η Rebecca Harms, ο Νίκος Χρυσόγελος και οι Οικολόγοι Πράσινοι θα πραγματοποιήσουν φιλική συζήτηση, εφ’ όλης της ύλης, με δημοσιογράφους στη Θεσσαλονίκη όπου θα μιλήσουν για τα συμπεράσματα από την επίσκεψη στη Ιερισσό και τις θέσεις των Ευρωπαϊκού Πράσινου Κόμματος  για το ζήτημα της μεταλλουργίας και των μεταλλείων χρυσού στην Χαλκιδική.

Δεν υπάρχουν σχόλια: