ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΕΙΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

Ο χώρος αυτός είναι χώρος διαλόγου και μπορεί να φιλοξενήσει τις απόψεις σας. Στείλτε στο email: ierissos@rocketmail.com

Τρίτη 23 Ιουλίου 2013

Το Γομάτι έδειξε ότι ο αγώνας κατά των μεταλλείων μεγαλώνει

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEg8iHwrfIutplWCUNKXA0tYsozsPB7XM5qAKqSMOVWM8x7GGyd7rcUsRgAsg9Pgp5CdiFr5fa6S4mJI4vTTvzjNWtP6sT2_p4xCv1MzJhiEsm5AkDMDk-55CUoykQhvPltuhk1HGcWsTEB9/s1600/DSC01315.JPG 

Κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί ότι στο Γομάτι θα μπορούσε να γίνει τέτοια συγκέντρωση. Σε συμμετοχή κόσμου, σε παλμό, στο πάθος για συνέχιση του αγώνα μέχρι την τελική νίκη, για την απελευθέρωση των προφυλακισθέντων αγωνιστών.
Στην συγκέντρωση παρουσίασαν τις καταστροφικές συνέπειες για την περιοχή οι καθηγητές του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης Κ. Παναγιωτόπουλος Κυριάκος, Ζιάγκας Xάρης, Γιαννακουδάκης Ανδρέας και ο μεταλλειολόγος μηχανικός του Ε.Μ.Π Φραγκίσκος Ρηγόπουλος. Συντονιστής των παρουσιαστών ήταν ο Καθηγητής Δασολογίας του ΑΠΘ καταγόμενος απ' το Γομάτι αλλά και κάτοικος του, κ. Θανάσης Παπαιωάννου.
 
 
Έδωσαν στον κόσμο να καταλάβει ότι δεν θα είναι δυνατή η συνέχιση της ζωής τους στα χωριά που θα αναγκαστούν οι κάτοικοι να εγκαταλείψουν. Η απόλυτη τοξική ρύπανση του αέρα με συνέπεια την ρύπανση και του εδάφους και των νερών σε μια τεράστια περιοχή, που θα εξαρτιέται από τις διαθέσεις και την ένταση των ανέμων, η εξαφάνιση των νερών με τις γεωτρήσεις που θα καταστρέψουν τον υδροφόρο ορίζοντα, η καταστροφή όλων των επαγγελμάτων των κτηνοτρόφων, των γεωργών, των μελισσοκόμων, των ψαράδων και φυσικά όλων αυτών του τουριστικού κλάδου και των συνεργαζομένων με αυτούς θα επιφέρουν την ολική καταστροφή της περιοχής και των ανθρώπων της.
Όμως απ' ότι φάνηκε από την συγκέντρωση, καθημερινά, συνέχεια όλο και πιο μεγάλες ομάδες πληθυσμών αντιλαμβάνονται και διακρίνουν την αλήθεια από τα προπαγανδιστικά ψέματα της εταιρίας και των κυβερνώντων. καταλαβαίνουν ότι δεν υπάρχει μέση οδός, δεν υπάρχει καμιά δυνατότητα συνύπαρξης των μεταλλείων και της ζωής του τόπου αυτού. Και είναι αποφασισμένοι να δώσουν ακόμη και την ζωή τους για να προστατέψουν τον τόπο τους και να τον παραδώσουν στις επόμενες γενιές.
ΤΟ ΓΟΜΑΤΙ  ΒΡΟΝΤΟΦΩΝΑΞΕ ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΗΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ, ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΩΝ ΧΑΛΚΙΔΙΚΙΩΤΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια: