ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΕΙΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

Ο χώρος αυτός είναι χώρος διαλόγου και μπορεί να φιλοξενήσει τις απόψεις σας. Στείλτε στο email: ierissos@rocketmail.com

Δευτέρα 12 Αυγούστου 2013

Τα παντελόνια είναι περίεργα ρούχα

 

Συνεχίζει το θεάρεστο έργο του ο ανώνυμος γραφέας της Ρεσπέντζας. Ένοιωσαν άβολα βλέπετε, μετά την επίθεση που δέχτηκαν για τους «μνηστήρες» και τα κουτσομπολιά τους και επανέρχονται για να δικαιολογήσουν την «στάση» τους. 
Και μόνο η επιμονή στην ανωνυμία τους, την ώρα που αναφέρονται επωνύμως σε ανθρώπους –και μάλιστα υβριστικά-, είναι ενδεικτικό της λεβεντιάς και της πολιτικής κουλτούρας που κουβαλάν. Όπως λέει όμως και ο τίτλος της ανάρτησης, «Τα παντελόνια είναι περίεργα ρούχα. Πολλοί τα φορούν, λίγοι τα τιμούν». Είναι δε γνωστό πως πάρα πολλοί τα φορούν μόνο και μόνο επειδή κρυώνουν. 
Δηλαδή για να βγεις απ’ το λαγούμι σου και να πεις την γνώμη σου πρέπει να σου κάνει κάποιος μήνυση; Μόνο υπό το βάρος της δικαστικής απειλής βγαίνουν απ’ την τρύπα του τρωκτικού; Τόση παλικαριά διαθέτουν εκεί στην Ρεσπέντζα; Ας τους κρίνουν οι αναγνώστες κι ο κόσμος της Χαλκιδικής.
Η αναφορά του επαγγέλματός μου –αν είναι προς ψόγο- ας μας το πουν. Προσωπικά πιστεύω πως όλα τα επαγγέλματα είναι καλά, αρκεί να τα ασκείς τίμια και καθαρά. Ειδικά όμως όταν μαθαίνεις γράμματα στα παιδιά και «έχεις την ευθύνη του κόσμου» στα χέρια σου, τότε πρέπει να είσαι ακόμα πιο κρυστάλλινος, ακόμα κι αν ο μισθός του δασκάλου είναι πια πολύ πενιχρός.
Ας έρθουμε όμως πάλι στα συγκεκριμένα.

  • Δεν έχει λέει άποψη η Ρεσπέντζα για το Μέγα θέμα της Χαλκιδικής, γιατί είναι τέσσερις οι διαχειριστές και «μαλώνουν» για το ποια θέση να πάρουν. Η λεβεντιά και η παρρησία συνεχίζονται αμείωτα. Ας ρίξουν κλήρο, για να βγουν από την δύσκολη θέση, ή ας το κάνουν εκ περιτροπής (μονά-ζυγά).
  • Ξέρει η Ρεσπέντζα και οι 4 διαχειριστές της πως η εταιρεία «Ελληνικός Χρυσός» πληρώνει επικοινωνιολόγους για να γράφουν, να προπαγανδίζουν και να διαφημίζουν την «χρυσή τους επένδυση»; Δεν το ξέρει; Δεν τους έχει δει ποτέ να μιλάνε στα κανάλια και να γράφουν; Προφανώς και το ξέρει. Αν ισχυρίζεται πως δεν το ξέρει, τότε ας το κλείσει το blog γιατί η ανεπάρκειά της είναι στα όρια της αφέλειας. Δεν ξέρει πως οι «Πωλητές Αριστοτέλη» και όλοι αυτοί οι σκοτεινοί,ανώνυμοι  «σκεπτόμενοι πολίτες» είναι πληρωμένοι γραφιάδες των επικοινωνιολόγων της εταιρείας; Όλα τα ξέρουν, αλλά σιωπούν και τους δίνουν βήμα.
  • Ο κόσμος που αγωνίζεται και ματώνει για την σωτηρία του τόπου του, που έχει χάσει τον ύπνο του, που ξοδεύει από το υστέρημά του, στηρίζοντας αυτόν τον αγώνα, δεν είναι επαναστάτες χωρίς αιτία. Ο κόσμος αυτός έκανε την επιλογή του. Επέλεξε την αξιοπρέπεια και μάλλον αυτό είναι το βαθύτερο που δεν μπορείτε να καταλάβετε και προσεγγίζετε με ανόητη και κουτσομπολίστικη διάθεση τα πράγματα, από τον καναπέ σας, παρά τις «αριστερές» κορώνες σας.
  • Σε ότι με αφορά, αν ήθελα να γίνω Δήμαρχος (όπως μου προσάπτετε) ή ότι άλλο «ζηλευτό αξίωμα» νομίζει το μυαλό σας, θα ακολουθούσα το παράδειγμά σας (τόσο μυαλό το διαθέτω, αφού είμαι και καθηγητής, κατά τα λεγόμενά σας). Θα τα «είχα με όλους καλά», δεν θα έλεγα την άποψή μου για να μην δημιουργώ αντιπάλους, θα έγλειφα τις εξουσίες και γενικώς θα έδειχνα «καλή διαγωγή». Με τέτοιες επιδόσεις, κάποια θεσούλα θα έμενε και για μένα, ή τουλάχιστον θα μου «βγάζαν ένα μερτικό». Επειδή όμως κι εγώ μαθαίνω γράμματα στα παιδιά, δεν μπορώ να κάνω τίποτα απ’ όλα αυτά. Άσε που μιλάω, αλλά θεωρώ την δουλειά μου λειτούργημα και πολύ σπουδαίο αξίωμα. Το δικό μου βραβείο είναι όταν με χαιρετάν οι παλιοί μου φοιτητές στον δρόμο μετά από χρόνια και βλέπω στα μάτια και στο χαμόγελό τους την αναγνώριση.
  • Για τα διάφορα που ανακατεύει ο γραφιάς, για τους «οπορτουνισμούς» και τις άλλες χυδαιότητες, φαντάζομαι πως θα απαντήσουν οι ίδιοι και ξέρω πολύ καλά πως δεν χρειάζονται εμένα για δικηγόρο και υπερασπιστή τους.
Τέλος θα ήθελα να ρωτήσω δύο πράγματα: 

  • Τα αφεντικά της Ρεσπέντζας πόσα είναι; Γιατί διαχειριστές (δηλαδή αυτοί που μπορούν και κρεμούν αναρτήσεις) μπορεί να είναι πολλοί.
  • Επίσης, τα χρήματα από τις διαφημίσεις που βάζει η Ρεσπέντζα (γιατί βάζει διαφημίσεις) τα μοιράζονται οι συνδιαχειριστές ή τα παίρνει το αφεντικό; Ή μήπως οι διαφημίσεις είναι δωρεάν;
 

9 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

αγαπητε μ όπως σου έγραψαν κι αλν ο ενας απου τους διαχειριστές της ρισπεντσας είνι ου καφετσής. τουν ξερου καλα πως εινι στραβαδ κι αυτος γραφει τις ανουησίες. Αλλά ου δάσκαλους γιατι καν μοκου εινι περιεργου. δεν του λεει τιποτις για τις σαχλαμαρις και τις λασπις. κι υστιρα σι λεει η ρεσπεντσα ειν του πρώτου. αν αυτο ειν του πρωτου θα πρεπ ουλνι να πνιγουμι.
ρισπεντσα πεσ μας εσυ τι λες για του χρυσού κι αστα τα αλλα πουνηρα που ξερσ. αν ειστι πουλοι πεσ εσυ δασκαλι τι λες που εισι ένας

Ανώνυμος είπε...

Ορθώς θέτετε τα ερωτήματα αυτά. Να δούμε αν θα λάβετε ποτέ απάντηση - επί της ουσίας. Η λασπολογία, αυτή η άνανδρη επίθεση πίσω απο την ανωνυμία (και μάλιστα επώνυμα για την άλλη πλευρά), αγγίζει τα όρια της ξεφτίλας. Η στάση και μόνο της Ρεσπέντζας για τα μεταλλεία χρυσού, αυτή η τάχαμου ουδέτερη στάση, θα πρέπει να μας προβληματίσει. Όχι ότι έχει και πολύ σημασία δλδ - με ή χωρίς την Ρεσπέντζα το μεταλλείο κάποια μέρα θα ξεκουμπιστεί απο τον τόπο μας. Απο κει και ύστερα: οι προδότες τι θα απογίνουν? Θα τους πάρουν μαζί τους στον Καναδά?

Ανώνυμος είπε...

Το ίδιο πρόστυχο παιχνίδι παίζει η Ρεσπέντζα και για τον Δήμο Πολυγύρου, όπου εκεί στηρίζει αναφανδόν τον Ζωγράφο, τον μεγαλύτερο ανεμόμυλο της Χαλκιδικής.

Ανώνυμος είπε...

Μα ποιος πια αμφιβάλει σήμερα ότι η Ρεσπέντζα είναι ένα στημένο μπλοκ υπέρ των Παχτοζωγράφων και των μεταλλείων... Όλοι ξέρουν πια ότι πετάει λάσπη με τους κουβάδες σε όσους με εντιμότητα στέκονται σταθερά απέναντι στα μεταλλεία χρυσού και στην καταστροφή που θα φέρουν στη Χαλκιδική.
Επιθέσεις έκανε και σε πάρα πολλούς άλλους που δεν πήγαιναν με τα νερά της και την πολιτική της ή τις καταλόγιζαν ευθέως σοβαρές ευθύνες για τον ρόλο της. Μια τέτοια περίπτωση που προκάλεσε πολλές αντιδράσεις συνέβη πέρυσι ύστερα από μια κατά γενική ομολογία πετυχημένη εκδήλωση στο ανοιχτό θέατρο Πολυγύρου. Η Ρεπέντζα για να εξυπηρετήσει τους απώτερους σκοπούς της δεν δίστασε να "φιλοξενήσει" ανάρτηση μιας ανόητης "κυρίας" που είχε φωτογραφηθεί επί χούντας χαριεντιζόμενη με Χαλκιδικιώτη μεγαλοχουντικό παράγοντα. Η "κυρία" καταφέρονταν αναίτια εναντίον ενός Πολυγυρινού που έχαιρε μεγάλης εκτίμησης γενικότερα και είχε παρουσιάσει στο θέατρο Πολυγύρου, με εξαιρετικό κατά γενική ομολογία τρόπο, μια μουσική εκδήλωση για τον Θεοδωράκη, όπου συμμετείχαν αφιλοκερδώς και πολλοί μουσικοί συντελεστές.
Αρκετοί αναρωτιόντουσαν γιατί δεν κάθισε στο σκαμνί την Ρεσπεντζα και την "κυρία" αφού δέχθηκε μια τόσο άδικη και αναίτια επίθεση σε προσωπικό επίπεδο. Οι περισσότεροι όμως που παρακολούθησαν την παράσταση γελούσαν με την ανάρτηση γιατί γνώριζαν τον βίο και την Πολιτεία της εν λόγω "κυρίας και κυρίως τον απώτερο στόχο της Ρεσπέντζας που δεν δίστασε να πετάξει έστω και μέσου άλλου λάσπη. Νόμιζε αφελώς ότι καλυπτόταν πίσω από την ανάρτηση της "κυρίας"... Να κλαις και να γελάς δηλαδή...
Το καλό όμως είναι ότι τώρα όλοι έχουν πάρει μυρουδιά την Ρεσπέντζα και το ρόλο που παίζει και αν κάποιοι την επισκέπτονται το κάνουν μόνο για να γελάνε με τις αστειότητες που γράφει κατά καιρούς, όπως τώρα πχ με τις υποτιθέμενες απαντήσεις ή ότι οι διαχειριστές είναι τέσσερις. Γιατί δεν φρόντισε να μάθει ότι και δεκατέσσερις να γράψει ότι είναι οι διαχειριστές την ευθύνη την έχει ο ιδιοκτήτης και αυτός είναι που θα κάτσει στο σκαμνί, αν κάποιοι προσφύγουν στα δικαστήρια για τις κατά καιρούς αθλιότητες. Γιατί εδώ ισχύσει στην κυριολεξία το "δάσκαλε που δίδασκες και νόμο δεν εκράτεις"...

Ανώνυμος είπε...

Από το ιστολόγιο ThessalonikiMesaApoEikones:
"Aς θαυμάσουμε το ήθος των υπέρμαχων του χρυσού στην Χαλκιδική
Σχόλιο στο Ιστολόγιο ΡΕΣΠΕΝΤΖΑ:

Ανώνυμος Ο/Η Ανώνυμος είπε...
τα αιγοπροβατα οι οικολογοι να πανε στον αγυριστο και αν νομιζουν οτι θα μολυνθουν να πανε στα τσακιδια ιδια καραμελα πια φτυστε την σας χαλαει
Respentza 13 Αυγούστου 2013 - 7:41 π.μ."
Ένα ακόμα παράδειγμα της ποιότητας του ΡΕΣΠΕΝΤΖΑ που συνεχίζει με τους υβριστές ανώνυμους σχολιαστές της να υποστηρίζει τα καταστροφικά μεταλλεία χρυσού και ό, τι αντιδραστικό συμβαίνει στη Χαλκιδική. Ευτυχώς όμως το κατάλαβαν τώρα όλοι οι Χαλκιδικιώτες.
Αφήστε λοιπόν το Ρεσπέντζα να χαϊδολογεί τους Παχτοζωγράφους και να αντιστρατεύεται ότι άδολο και αυθεντικό στηρίζουν οι πραγματικοί Χαλκιδικιώτες που αγαπούν και υπερασπίζονται τον τόπο τους.
Η νίκη θα δικαιώσει τους αγνούς αγωνιστές!!!!

Ανώνυμος είπε...

Σου κοινοποιούμε το παρακάτω σχόλιο που έχει σχέσει με το ιστολόγιο σας. Το στείλαμε και στην Ρεσπέντσα που γράφει σε σημερινό σχόλιο της ότι δέχεται οργανωμένη ...επίθεση!!!:
"Άρες μάρες κουκουνάρες και του μπογιατζή ο κόπανος. Αδύναμες οι προσπάθειες λασπολογίας κατά τα συνιθισμένα. Όλοι ρωτάνε ποιος αργόσχολος νομίζει ότι απαντάει έτσι στην κατακραυγή του κόσμου για την θέση της Ρεσπέντσας για την εταιρία χρυσού και τα δημοτικά σε Αριστοτέλη και Πολύγυρο;
Γιατί θα γνωρίζει πλέον καλά από τόσες δημοσιεύσεις ότι όλη η Χαλκιδική μιλάει για συναλλαγές και για σχέσεις με Πάχτα και Ζωγράφο. Γι' αυτό καμιά ανάρτηση της ίδιας της Ρεσπέντσας δεν έθιξε ποτέ τους δυο δημάρχους. Ατέλειωτα όμως είναι τα υπονοούμενα και τα καρφιά για όλους τους άλλους, που υποτίθεται ότι τους παρουσιάζει αμερόληπτα (χα χα χα) ως υποψήφιους δημάρχους στους δύο δήμους.
Δίκαια λοιπόν μπορεί να συμπεράνει κανείς ότι ο σκοπός της Ρεσπέντσας δεν είναι και τόσο καθαρός γιατί αυτός είναι ο μόνος τρόπος για να βγει συνεπής απέναντι στους σημερινούς αντιπαθητικούς δημάρχους, στα καταστροφικά μεταλλεία και στις υποχρεώσεις που ανέλαβε. Αυτός είναι και ο λόγος που όλοι ζητούν να πάρει θέση ο πραγματικός διαχειριστής της Ρεσπέντσας, αυτός που γνωρίζουν όλοι ποιος είναι και όχι ο καφετζής ή ο οποιοσδήποτε αργόσχολος ονοματίζεται συνδιαχειριστής. Γιατί εδώ οι ευθύνες είναι ατομικές και δεν χωράν τακτικές νηπιαγωγείου ..."δεν το έκανα εγώ κυρία αλλά ο μπροστινός μου"!!!!!
Και κάτι το άλλο. Που βρίσκεις το κακό Ρεσπέντσα να αναδημοσιεύεται ένα ανόητο και κακόπιστο σχόλιο σου που κάλλιστα μπορούσες να το κόψεις και ως ανώνυμο (πράγμα που κάνεις για άλλα σοβαρά και καθόλου ανόητα και υβριστικά) σε άλλα δυο διαφορετικά ιστολόγια, προκειμένου να αποκαλυφθεί η πολιτική σου;
Πολύ περισσότερο γιατί είναι σε όλους γνωστό ότι σαν Ρεσπέντζα δεν βάζεις συνήθως όσα σχόλια σου κάνουν κριτική, όσο δίκαια και τεκμηριωμένα και αν είναι αυτά.
Αυτός είναι ενδεχομένως και ο λόγος που στέλνονται πλεόν παράλληλα και σε άλλα ιστολόγια. Όπως ίσως θα κάνουμε και με αυτό το σχόλιό μας.
Όσο για τα περί της "επίθεσης εναντίον της ρεσπέντσας", τους "κολλημένους" και άλλα τέτοια ψάξε σε ομαδούλες δικών σου αργόσχολων καφενόβιων.
Και μια σύσταση "φιλική" για την λέξη εσωστρέφεια. Θα πρέπει κάποιος να σου εξηγήσει τη σημασία της.... Πότε και που αυτή χρησιμοποιείται για να μην την βάζεις όπου νάναι σχοινί κορδόνι..."

Ανώνυμος είπε...

ιδιοκτητη της ρεσπετσα και μονε υπευθυνε περιμενομε ποτε θα παρεις το θαρος να ζητησεις ενα μεγαλο συγνωμη απο οσους λασπολογισες και να ξαποστειλεις στο καφενειο και στο σπιτι τους τους ασχετους που ονομαζεις συνδιαχειριστές και κατηγορεις ο ιδιος για λασπολόγους. ας ελπισουε συντομα με την συνταξη σου. με συχωρεις που θα στειλουμε και μεις το σχολιο και αλου αλλα πρεπει να λεμε παντα την αληθεια γιατι διαφορετικ θα μας καψει ο θεος

Ανώνυμος είπε...

RESPENTZA και ο Αποστολίδης και ο Τσιριγώτης που υπονοείς σχετικά με την "Χρυσή Αυγή" και τα κατακάθια της είναι γνωστοί για τους δημοκρατικούς αγώνες τους και για το ήθος τους. Άσε επιτέλους τις λάσπες γιατί υπάρχουν και άλλοι τρόποι να διατυπώσεις τις αντιρρήσεις σου για τα μπλοκ που εννοείς.
Ψάξε αυτούς που γλείφουν καθημερινά τον Ζωγράφο και τον Πάχτα και αποτελούν την δική σου αστεία ομαδούλα. Η λάσπη πια στη φτερωτή και μάλιστα σε όποιο αξίζει επαίνους δεν έχει πέραση.
Στο τέλος θα μιλάς μόνο με ελάχιστους αργόσχολους του καφενείου του ..."συνδιαχειριστή" σου! Ο κόσμος έχει νου και κρίση και δεν τρώει από κανένα παραμύθι, ούτε επηρεάζεται από τις λάσπες που κατά καιρούς πετάς σε όποιον σε παραμερίζει για την καταδικασμένη από όλους τακτική που ακολουθείς. Οι συμβιβασμένοι και αυτοί που αλλαξοπίστησαν βρίσκονται αλλού. Στο τέλος θα σου μείνουν μόνο τα φασιστοειδή "βελονάκια", οι άλλοι γελοίοι του γραφείου τύπου της εταιρίας (πωλητές Αριστοτέλη κλπ) και μερικοί αργόσχολοι γλύφτες. Κρίμα, το μνημόσυνο απομένει...

Χρήστος Αποστολίδης είπε...

Το παρακάτω σχόλιο στάλθηκε στη ΡΕΣΠΕΝΤΖΑ για δημοσίευση στην ανάρτηση της με τίτλο: Και να θέλεις "ν' αγιάσεις" δεν σ' αφήνουν οι "διαβόλοι" !
ΡΕΣΠΕΝΤΖΑ καλησπέρα.
Δεν μ’ αρέσει να εμπλέκομαι σε συζητήσεις χωρίς κανένα νόημα. Αναγκάζομαι όμως να απαντήσω γιατί δεν θέλω η σιωπή να εκληφθεί σαν αδυναμία. Ότι έχω να πω το λέω επώνυμα. Αλλά στο προκείμενο:
1) Ευθύνη έχω μόνο γι αυτά που λέω και όχι για τα ανώνυμα σχόλια σε Ιστολόγια τρίτων.
2) Η αναζήτηση συλλογικής ευθύνης για ατομικές πράξεις μόνο σε αυταρχικά μυαλά ή καθεστώτα ταιριάζει.
3) Και άλλη φορά συνδύασες μια δική μου ενέργεια με κάποια άλλη ανεξάρτητη του φίλου και κουμπάρου μου Γιώργου Τσιριγώτη (Ιστολόγιο ΙΕΡΙΣΣΟΣ) για να βγάλεις το αυθαίρετο συμπέρασμα ότι συνωμοσιολογούμε σε βάρος της Ρεσπέντζας. Άλλον καημό δεν είχαμε. Δεν θα υποβιβάζαμε σε τέτοιον βαθμό
τους εαυτούς μας και όποιος είναι αντικειμενικός δεν θα δυσκολευόταν να το
καταλάβει.
4) Το Blog IEΡΙΣΣΟΣ μπορεί μόνο του να υπερασπιστεί τον εαυτό του και δεν έχει ανάγκη την δική μου συνηγορία. Αυτό που μπορώ με βεβαιότητα να πω είναι ότι λέει πάντα θαρραλέα αυτό που πιστεύει χωρίς κανενός είδους σκοπιμότητες, και αυτό το τιμά.
4) Δεν απαντάω σε προβοκατόρικες προκλήσεις ανώνυμων σχολιαστών, για να ανοίξουμε έναν νέο κύκλο υπογραφής δηλώσεων για το φρόνημα μας. Το μόνο που μπορώ να πω είναι ότι πάντα τα φρονήματα μου είναι δημόσια και προκαλώ με την σειρά μου τον ανώνυμο να βγάλει την κουκούλα για να δούμε ποιο φρόνημα αντιστοιχεί σε ποιο πρόσωπο.

Χρήστος Αποστολίδης

Υ.Γ Το ζήτημα με τα ανώνυμα σχόλια και τα ανώνυμα άρθρα έχει παραγίνει. Βαδίζουμε σε υπόγειες διαδρομές και αυτό με ανησυχεί.