ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΕΙΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

Ο χώρος αυτός είναι χώρος διαλόγου και μπορεί να φιλοξενήσει τις απόψεις σας. Στείλτε στο email: ierissos@rocketmail.com

Τετάρτη, 25 Σεπτεμβρίου 2013

Νέο σκάνδαλο Πάχτα

Ο κ. Πάχτας φαντασιώνεται αποφάσεις δημοτικών συμβουλίων και τις δημοσιεύει στη Διαύγεια

 
Ο ανεπιθύμητος στην Ιερισσό, δήμαρχος Αριστοτέλη, πραγματοποιεί συνεδριάσεις παράτυπα σε άλλο χώρο και δημοσιοποιεί αποφάσεις που δεν ελήφθησαν ποτέ.    Τι κοινό μπορεί να έχει μια φωτογραφική τροπολογία για την ανέγερση μιας ξενοδοχειακής μονάδας το 2004 με τα πρακτικά μιας συνεδρίασης δημοτικού συμβουλίου το 2013. Εκτός ότι και οι δυο περιπτώσεις εξελίσσονται στη Χαλκιδική, αφορούν το ίδιο πρόσωπο και χαρακτηρίζονται από μια παρόμοια πρακτική. Τον κ. Πάχτα και - όπως προκύπτει- την παραποίηση δημόσιων εγγράφων.

Ο πρώην υφυπουργός οικονομικών και νυν δήμαρχος Αριστοτελείου Χαλκιδικής Χρήστος Πάχτας, μετά την διαβόητη υπόθεση της τροπολογίας για το "Πόρτο Καρράς" που τον οδήγησε στην αποπομπή του, αυτή τη φορά εμπλέκεται στην παραποίηση των πρακτικών της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου στις 30 Ιουλίου.

Λόγω της στάσης που έχει κρατήσει ο κ. Πάχτας υπέρ των μεταλλείων χρυσού στη Χαλκιδική και τασσόμενος απέναντι στη θέληση των κατοίκων της περιοχής, επέλεξε να πραγματοποιεί τις συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου στην ιστορική πρωτεύουσα του δήμου, Αρναία και όχι στην Ιερισσό όπου είναι ανεπιθύμητος. Ωστόσο αυτό γίνεται παράτυπα καθώς οι παρατάξεις που τάσσονται ενάντια στα μεταλλεία χρυσού δεν συμμετέχουν στις συνεδριάσεις. Ο κ. Πάχτας βαφτίζει τους συμβούλους της παράταξής του δημοτικό συμβούλιο και τις συνάξεις τους συνεδριάσεις. Είτε αυτές έγιναν στη πραγματικότητα είτε όχι.

Μια από αυτές είναι η συνεδρίαση της 30ης Ιουλίου στην οποία ο κ. Πάχτας υποστηρίζει πως ελήφθη η απόφαση για την αλλαγή της τοποθεσίας διεξαγωγής του δημοτικού συμβουλίου από την Ιερισσό στην Αρναία. Όμως κάτι τέτοιο δεν συνέβη σε αυτή τη περίπτωση.

"Η συγκεκριμένη συνεδρίαση δεν έγινε ποτέ. Είναι πλαστογραφημένη όπως και οι αποφάσεις της που αναρτήθηκαν στο διαδίκτυο" λέει ο Κώστας Ευθυμίου από την τοπική παράταξη της Κίνησης Πολιτών Δήμου Αριστοτέλη. Υποστηρίζει πως οι υπογραφές των δημοτικών συμβούλων προστέθηκαν αργότερα στα χειρόγραφα πρακτικά του δημοτικού συμβουλίου ενώ ο ίδιος ο δήμαρχος δημοσίευσε στο site της Διαύγειας, αποφάσεις για θέματα που ποτέ δεν συζητήθηκαν και ποτέ δεν έλαβαν έγκριση.

Η παράταξη του κ. Ευθυμίου στις 27 Ιουλίου, έλαβε πρόσκληση προκειμένου να συμμετάσχει στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Αριστοτέλη στις 30 Ιουλίου. Στην ημερήσια διάταξη περιλαμβάνονταν 19 θέματα μεταξύ των οποίων και η αλλαγή τόπου διεξαγωγής της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου από την Ιερισσό στην Αρναία (φωτό 1). 

Σύμφωνα με τα έγγραφα που έχει στη κατοχή του το Κόκκινο (φωτο 2 και 3) και αποτελούν τα χειρόγραφα πρακτικά, στη συγκεκριμένη συνεδρίαση φαίνεται να συζητήθηκαν δέκα θέματα από τα 19 που περιλαμβάνονται στην ημερήσια διάταξη, ενώ μόλις οκτώ φέρονται να έχουν λάβει την έγκριση του δημοτικού συμβουλίου. Ακολουθεί μια ολόκληρη λευκή σελίδα όπου στο τέλος της περιέχονται μόνο οι εννιά υπογραφές δημοτικών συμβούλων- πιθανότατα για να συμπληρωθούν στο μέλλον τα θέματα που δεν συζητήθηκαν και προφανώς δεν εγκρίθηκαν από το δημοτικό συμβούλιο. "Αυτά τα πρακτικά συντάχθηκαν στο γραφείο με εντολή του δημάρχου κάποια άλλη στιγμή και όχι στη συνεδρίαση της 30ης Ιουλίου" τονίζει ο Κώστας Ευθυμίου ο οποίος κατέθεσε αίτηση παράδοσης εγγράφων στον εισαγγελέα και με εντολή του έλαβε στο χέρια του τα πρακτικά της συνεδρίασης.

 

 

Ο κ. Πάχτας στα τέλη Αυγούστου δημοσιεύει στο site της Διαύγειας έντεκα αποφάσεις του δημοτικού συμβουλίου από τη συγκεκριμένη συνεδρίαση της 30ης Ιουλίου που φαίνεται να έχουν πάρει την έγκριση του -παράτυπου- δημοτικού συμβουλίου. Ακόμα και αν λάβει κανείς υπόψιν του τα  χειρόγραφα πρακτικά της συνεδρίασης, υπάρχουν τρεις ακόμη αποφάσεις οι οποίες δημοσιεύονται στη Διαύγεια ενώ δεν έχουν γραφτεί ποτέ στα πρακτικά. Μεταξύ των οποίων περιλαμβάνεται και η απόφαση για την αλλαγή τόπου διεξαγωγής των συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου (αριθμός εγγράφου στη Διαύγεια: ΑΔΑ: ΒΛΩΝΩΨ2-6Η6).

Το Κόκκινο επικοινώνησε με τον δήμαρχο Αριστοτέλη, Χρήστο Πάχτα και του ζήτησε να μιλήσει για τα γεγονότα. Ο κ. Πάχτας αρνήθηκε να κάνει κάποια δήλωση "προς το παρόν".  Η παράταξη του κ. Ευθυμίου αναμένεται να καταθέσει μήνυση για παραποίηση δημοσίων εγγράφων κατά του κ. Πάχτα, αδίκημα το οποίο επισύρει ποινικές διώξεις και διοικητικές συνέπειες.  

Ιάσονας Παναγιωτόπουλος από το Στο κόκκινο

Δεν υπάρχουν σχόλια: