ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΕΙΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

Ο χώρος αυτός είναι χώρος διαλόγου και μπορεί να φιλοξενήσει τις απόψεις σας. Στείλτε στο email: ierissos@rocketmail.com

Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2013

Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Του Αριστοτελείου Λυκείου Ιερισσού


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ

O Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Του Αριστοτελείου Λυκείου Ιερισσού συμπαραστέκεται στις απεργιακές κινητοποιήσεις των καθηγητών. Ενώνει και τη δική του φωνή με στόχο την αντίσταση στην εξαθλίωση της δημόσιας εκπαίδευσης.
Η πολιτική της δικομματικής κυβέρνησης, οδηγεί σε συγχωνεύσεις σχολείων, στη συρρίκνωση του κλάδου των εκπαιδευτικών, στην αύξηση των μαθητών στις αίθουσες, στη μείωση των κονδυλίων για την παιδεία και την εκπαίδευση. Την αντιμετωπίζουμε καθημερινά με τη μέθοδο των δανεικών βιβλίων, την κατάργηση της ενισχυτικής διδασκαλίας, την έλλειψη χρηματοδότησης για κάλυψη βασικών αναγκών όπως μεταφορά μαθητών, θέρμανση και συντήρηση και τέλος με τις απολύσεις εκπαιδευτικών. Στα πλαίσια αυτής της πολιτικής υποβάθμισης του χώρου της παιδείας, προώθησε και ψήφησε το νομοσχέδιο για το Νέο Σχολείο.

Το Γενικό Λύκειο μετατρέπεται σε εξεταστικό κέντρο, με τη καθιέρωση του συστήματος των πανελλήνιων κάθε έτος θα έχει ως μαθητές μόνο όσους μπορούν να ανταπεξέλθουν στο κόστος της παραπαιδείας. Στα ΕΠΑΛ το ίδιο σενάριο συν τη κατάργηση πλήθους ειδικοτήτων που αφορούν κύριως στο τομέα της υγιείας. Έτσι λοιπόν αποτρέπεται το δικαίωμα στην μόρφωση των παιδιών και τα ωθεί στη ψευτοκατάρτιση ώστε να αποτελέσουν το φτηνό εργατικό δυναμικό που είναι απαραίτητο για το σύστημα.

Τα παιδιά μας έχουν ανάγκη από ένα καλύτερο σχολείο, από ένα σχολείο που όχι μόνο θα τα μορφώνει αλλά και θα τα κάνει καλύτερους ανθρώπους. Ένα σχολείο που θα χτίζει προσωπικότητες και θα τα βοηθάει να ακολουθουν τις επιτάγες της σύγχρονης τεχνολογίας και επιστήμης.

Απαιτούμε την απόσυρση του νομοσχεδίου για τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: