ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΕΙΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

Ο χώρος αυτός είναι χώρος διαλόγου και μπορεί να φιλοξενήσει τις απόψεις σας. Στείλτε στο email: ierissos@rocketmail.com

Τρίτη 15 Οκτωβρίου 2013

Λευτεριά στους αγωνιστές


Εχτές, 14 Οκτωβρίου 2013, αποφασίστηκε από το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης η αποφυλάκιση των δύο άδικα προφυλακισμένων συναγωνιστών μας. Η απόφαση θέτει περιοριστικούς όρους, όχι όμως και χρηματική εγγύηση. Το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης εξέτασε αυτεπάγγελτα, και όχι μετά από αίτηση αποφυλάκισης, την υπόθεση και κατέληξε στην απόφαση άρσης της προσωρινής κράτησης.
Προσωρινά κρατούμενοι παραμένουν, δύο ακόμη συναγωνιστές, για τους οποίους αναμένουμε η δικαιοσύνη να πράξει το αυτονόητο και να σταματήσει την – χωρίς στοιχεία και νομικές προϋποθέσεις – προσωρινή κράτησή τους.
Η απόφαση αυτή αποτελεί αναγνώριση του παράτυπου και άδικου της προφυλάκισης αγωνιστών με κύριο στόχο την ποινικοποίηση ενός ολόκληρου κοινωνικού κινήματος. Με την απόφαση αυτή απορρίπτεται η “θεωρία των δύο άκρων” που προσπαθεί να εξομοιώσει τη ρατσιστική βία με κοινωνικούς αγώνες και κινήματα.
Τους δύο αγωνιστές υποδέχθηκαν, σε κλίμα συγκίνησης και χαράς, οι συμπολίτες και συναγωνιστές τους, δηλώνοντας ότι η ποινικοποίηση, τρομοκρατία και φίμωση δε θα περάσουν και δίνοντας γι άλλη μια φορά την υπόσχεση ότι θα συνεχίσουν να αγωνίζονται για τη ζωή, τον τόπο και το μέλλον τους.

Φωτογραφικό υλικό και βίντεο εδώ: 

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Δες τι αναρτούσες στις 2 Οκτωβρίου,τί είναι τελικά η δικαιοσύνη????