ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΕΙΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

Ο χώρος αυτός είναι χώρος διαλόγου και μπορεί να φιλοξενήσει τις απόψεις σας. Στείλτε στο email: ierissos@rocketmail.com

Τετάρτη 2 Ιουλίου 2014

Η Θεσσαλονίκη αλληλέγγυα στην Χαλκιδική




Πραγματοποιήθηκαν το Σάββατο 28 Ιουνίου στην παραλία της Θεσσαλονίκης, με μεγάλη επιτυχία και συμμετοχή του κόσμου οι εκδηλώσεις της Επιτροπής Θεσσαλονίκης Ενάντια στα Μεταλλεία Χρυσού.



Η Επιτροπή Αγώνα Θεσσαλονίκης Ενάντια στην Εξόρυξη Χρυσού ευχαριστεί:

Η Επιτροπή Αγώνα Θεσσαλονίκης Ενάντια στην Εξόρυξη Χρυσού ευχαριστεί όλους και όλες που συνέβαλαν στην πραγματοποίηση της εκδήλωσης-παρέμβασης στην παραλία της Θεσσαλονίκης, στις 28/6/2014, δίπλα στο άγαλμα του Μ. Αλεξάνδρου.
  Η εκδήλωση πέτυχε τους στόχους που είχαμε θέσει και έστειλε σε χιλιάδες Θεσσαλονικείς το μήνυμα ότι ο αγώνας ενάντια στην καταστροφική εξόρυξη χρυσού είναι εδώ και δεν πρόκειται να σταματήσει παρά μόνο όταν νικήσει. Αναδείξαμε ότι το πραγματικό ‘’χρυσάφι’’, ο πραγματικός πλούτος της Χαλκιδικής δεν είναι ο χρυσός αλλά τα γεωργικά, κτηνοτροφικά, αλιευτικά, δασικά, τουριστικά, κ.ά., προϊόντα. Τα δάση, η θάλασσα, το νερό, η ομορφιά του τόπου,… Όλα όσα κινδυνεύουν από την εξόρυξη χρυσού. Παράλληλα αναδείχτηκε και καταγγέλθηκε η προσπάθεια εκφοβισμού των αγωνιστών με εργαλείο τη βιομηχανία διώξεων σε βάρος  εκατοντάδων μελών του κινήματος, το μοναδικό έγκλημα των οποίων είναι ο αγώνας για να σωθεί ο τόπος τους. Καλέσαμε τους κατοίκους της Θεσσαλονίκης να στηρίξουν ακόμα πιο ενεργά την προσπάθεια του κινήματος ενάντια στο καταστροφικό πλιάτσικο της ELDORADO GOLD και όσων τη στηρίζουν. Υπογραμμίσαμε το γεγονός ότι τις αρνητικές συνέπειες θα τις υποστεί και η ίδια η Θεσσαλονίκη. Όλα τα παραπάνω καταλήγανε στο κάλεσμα για νέα αγωνιστικά ραντεβού.
Στις επιτυχίες της εκδήλωσης καταγράφεται και το ότι ήταν αποτέλεσμα συνεργασίας πολλών ανθρώπων από διαφορετικές πλευρές. Μέλη Επιτροπών Αγώνα από Θεσσαλονίκη και Χαλκιδική, συνεταιρισμοί, επιχειρηματίες, παραγωγοί, συναγωνιστές και φίλοι συνεργάστηκαν και δείξανε για άλλη μια φορά ότι οι δυνάμεις των λαϊκών ανθρώπων μπορούν να είναι αστείρευτες και αποτελεσματικές κόντρα σε όλες τις δυσκολίες.
 Η Επιτροπή Αγώνα Θεσσαλονίκης τους ευχαριστεί ξανά ξέροντας ότι η εμπειρία της συνεργασίας αποτελεί παρακαταθήκη για μελλοντικές κοινές δραστηριότητες και αγώνες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: