ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΕΙΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

Ο χώρος αυτός είναι χώρος διαλόγου και μπορεί να φιλοξενήσει τις απόψεις σας. Στείλτε στο email: ierissos@rocketmail.com

Παρασκευή 5 Σεπτεμβρίου 2014

Ο Λάζαρος Λαζάρου (πρώην Δήμαρχος Αρναίας) για τα καμώματα του Πάχτα


Καλημέρα...
Διαβάζοντας, με προσοχή, την επιστολή (ή κατ'άλλους την αυστηρή προειδοποίηση και απειλή προς τον νεοεκλεγέντα Δήμαρχο και μάλιστα συντασσόμενη και επιδιδόμενη από Δικηγόρο) του κ Πάχτα και του συνόλου του συνδυασμού του, προς τον κ Μίχο, έχω να κάνω μερικές , αντικειμενικές παρατηρήσεις.

-Πρώτον: Η φράση "Όπως γνωρίζετε, παρά την επιθυμία μας, εμποδιστήκαμε να προσέλθουμε στο χώρο που ορίσατε για την ορκωμοσία...", δεν αποδίδει την αντικειμενική αλήθεια, μια που δεν υπήρξε πράξη παρεμπόδισης, αλλά, βάσιμη ή αβάσιμη υπόθεση για κάτι τέτοιο (άντε, για λόγους οικονομίας να πω ότι ακόμη κι αν ήταν βάσιμη η υπόθεση, σαφέστατα δεν υπήρξε πράξη παρεμπόδισης), με βάση πληροφορίες και εκτιμήσεις.

-Δεύτερο: Υπάρχει, στην ανωτέρω επιστολή μια σκόπιμη διαστροφή του Νομοθετικού Πλαισίου (αλλά και της Εγκυκλίου για την Ορκωμοσία), η οποία έντεχνα αποκρύπτεται, με τη διαδικασία της επιλεκτικής παράθεσης αποσπασμάτων, λέξεων και παραγράφων. Έτσι, ενώ την άρση των λόγων "αντικειμενικής αδυναμίας",που τους επικαλείται και τους παραθέτει, εγγράφως ο μη ορκισθείς,θα πρέπει να την κοινοποιήσει (και πάλι εγγράφως) ο ίδιος, προς τον Δήμαρχο, στην περίπτωσή μας ο κ Πάχτας ζητά από τον Δήμαρχο να προβεί σε αυτή τη διαδικασία. Τα παραπάνω αποτελούν τόσο "παιδιάστικο" σκεπτικό, που εύλογα δημιουργείται η απορία σχετικά με την επιστημονική επάρκεια του Νομικού που συνέταξε την επιστολή του συνδυασμού του κ Πάχτα.

-Τρίτο: Παρατηρείται το οξύμωρο, να υπογράφουν την Επιστολή (περί παρεμπόδισης στην προσέλευση για ορκομωσία), εκλεγέντες με το συνδυασμό του κ Πάχτα, οι οποίοι , ενώ είχαν ήδη προσέλθει, ανεμπόδιστοι στην αίθουσα της Ορκωμοσίας, συνοδευόμενοι από τις οικογένειές τους, αποχώρησαν, κατόπιν "εντολής", γιατί ο μακρυά ευρισκόμενος, επικεφαλής του συνδυασμού τους, προφανώς είχε καλύτερη εικόνα , από αυτούς, για το κλίμα που επικρατούσε δίπλα τους.

Τέταρτο: Το σημαντικότερο από όλα (από πλευράς ουσίας και όχι τύπων), είναι ο τρόπος που διαλέγει, ο κ Πάχτας, να κλείσει την επιστολή του. Και αυτό γιατί, ενώ γνωρίζει πως ο Δήμαρχος επιθυμεί, διακαώς, την ορκομωσία των μελών της μειοψηφίας (γιατί χωρίς αυτή δεν μπορεί να συνεδριάσει το Δημοτικό Συμβούλιο και συνεπώς δε μπορεί να ασκήσει το σημαντικότερο μέρος των αρμοδιοτήτων του), προβαίνει σε μια αχρείαστη απειλή (περί προσφυγής για παράβαση καθήκοντος κλπ), η οποία δυναμιτίζει, εντελώς αδικαιολόγητα,περισσότερο το κλίμα.

Και τέλος, Πέμπτο: Οι υποτιθέμενες αποδοκιμασίες προς τον Επίσκοπό μας (Προσωπικά, αν και ήμουν παρών την ώρα της προσέλευσης του, δεν είδα τίποτα), δεν μπορούν να αναφέρονται από τρίτους και μάλιστα μη παρόντες στο χώρο. Άλλωστε, δεν υπάρχει καμιά επίσημη (ή ανεπίσημη) θέση της Ιεράς Μητροπόλεως Ιερισσού, Αγίου όρους και Αρδαμερίου, για το ζήτημα, ενώ αντίθετα, σε κοινή θέα και ακρόαση, πραγματοποιήθηκαν ο θερμός εναγκαλισμός του Επισκόπου με τον νεοεκλεγέντα Δήμαρχο, αλλά και τα θερμότατα λόγια του Ποιμενάρχη μας. Συνεπώς, μετά την ανεπιτυχή ( εκ του αποτελέσματος) προσπάθεια του απερχομένου Δημάρχου να εκφράσει, ταυτόχρονα, Δήμο και Εταιρεία, είναι σίγουρο ότι και η προσπάθειά του να εμφανιστεί ως εκφραστής των βουλήσεων της Ιεράς Μητροπόλεως, θα πέσει στο κενό...

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Ποιός ασχολείται με τον Πάχτα μωρέ. Αφήστε τον να λέει, απο μόνος του ξεφτιλίζεται. Γνωρίζει κανείς αν υπάρχει νομικό πλαίσιο έτσι ώστε, και απο τη στιγμή που δεν ορκίστηκε ο Πάχτας, να μην συμμετάσχει στο Δημοτικό Συμβούλιο? Θα μπορούσε, θεωρητικά, το Συμβούλιο να κινηθεί με τέτοιο τρόπο ώστε να τον παραγκωνίσουν? Να αναλάβουν δηλαδή οι αμέσως επόμενοι - όχι ότι θα αλλάξει πολλά (νομίζω) αλλά τουλάχιστόν δεν θα χρειάζεται να βλέπουμε τη φάτσα του συχνά πυκνά. Αν όντως υπάρχει τέτοιο πλαίσιο, μήπως θα έπρεπε να κινηθεί η πλειοψηφία του Συμβουλίου προς αυτή την κατεύθυνση? Λέμε τώρα.