ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΕΙΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

Ο χώρος αυτός είναι χώρος διαλόγου και μπορεί να φιλοξενήσει τις απόψεις σας. Στείλτε στο email: ierissos@rocketmail.com

Τρίτη 13 Ιανουαρίου 2015

Προς αντίχρυσους επιστολή

Φτάσαμε στην τελευταία ευθεία ενός πολύχρονου, πολύμορφου και πρωτόγνωρου αγώνα των κατοίκων της Χαλκιδικής -και των συμμάχων τους- για την αποτροπή της καταστροφής του τόπου μας από τα μεταλλεία χρυσού.

Σ’ αυτόν τον αγώνα πολλοί συμπατριώτες μας, πολλά παιδιά (ανυποψίαστα μέχρι πρότινος) στάθηκαν ηρωικά και πλήρωσαν με διώξεις, με φυλακές και με κυνηγητά, την αξιοπρέπειά και τον πατριωτισμό τους.

Πριν μερικά χρόνια, μια ήσυχη και αμέριμνη κοινωνία, ξύπνησε σαν από σεισμό, παραμέρισε τις όποιες διαφορές της και ενώθηκε, μια γροθιά, για να πολεμήσει τον εισβολέα και την κυβέρνησή του.

Βιώσαμε στο πετσί μας τον φασισμό του κράτους, την αστυνομία και την ασφάλειά τους, την «δικαιοσύνη» και την προπαγάνδα τους. Αντιμέτωποι με τα ΜΑΤ και τα δακρυγόνα, καταλάβαμε για τα καλά που πηγαίναν τόσα χρόνια οι φόροι μας. Για πολλούς από μας, τελείωσαν βίαια οι αυταπάτες και τα ψέματα.

Στην Ιερισσό, στην Μ. Παναγιά και στα άλλα χωριά του αγώνα, η ζωή μας άλλαξε. Άλλαξε ο ύπνος και ο ξύπνος μας. Άλλαξε ο τρόπος που βλέπουμε τα πράματα. Μάθαμε να ξεχωρίζουμε το σπουδαίο από το ευτελές, τους φίλους απ’ τους εχθρούς μας, τους συμμάχους από τους νταβατζήδες. Ωριμάσαμε.

Όλα αυτά τα χρόνια του αγώνα συνειδητοποιήσαμε πως η καταστροφή του τόπου μας δεν θα αποτραπεί εάν δεν φύγει αυτή η κυβέρνηση των διαπλεκομένων. Αυτών που υπογράφουν, αυτών που εκτελούν, αυτών που δικάζουν. Η λύση στο πρόβλημά μας είναι πολιτική, είναι κατ’ εξοχήν πολιτική. Όταν η δημόσια διοίκηση είναι εναντίον σου, όταν η δικαιοσύνη που δεν βλέπει και δεν ακούει, υπακούει, όταν η τοπική αυτοδιοίκηση σφυρίζει αλλού, τότε έχεις απέναντί σου όλο το κράτος, το βαθύ κράτος, τότε η λύση δεν μπορεί να είναι παρά μόνο πολιτική. Τα αλλάζεις όλα, κόβεις την ρίζα του κακού, αλλάζεις την κυβέρνηση.

Σ’ αυτόν τον αγώνα τα κόμματα που μας στήριξαν είναι συγκεκριμένα, έχουν ονοματεπώνυμο. Ονοματεπώνυμο έχουν και τα κόμματα που στάθηκαν απέναντί μας, ονοματεπώνυμο έχουν και οι πολιτικοί που μας κορόιδευαν. Τους ξέρουμε πια όλους και τους φίλους και τους εχθρούς μας.

Οι Έλληνες, στην συντριπτική τους πλειοψηφία πληγωμένοι, απ’ άκρου σ’ άκρο σ’ όλη τη χώρα, φωνάζουν και ελπίζουν να απαλλαγούν από την εγκληματική αυτή κυβέρνηση. Την κυβέρνηση που διώχνει τα παιδιά μας ξανά στην ξενιτειά, που κάνει τους νοικοκυραίους άστεγους, που οδηγεί αξιοπρεπείς ανθρώπους στην ανέχεια και στην εξαθλίωση, στην πείνα, στα συσσίτια, που καταστρέφει ζωές, που σκοτώνει παιδιά και αρρώστους.

Εμείς εδώ, φωνάζουμε για όλα αυτά, αλλά φωνάζουμε ακόμα πιο πολύ, ακόμα πιο απελπισμένα, για την αγαπημένη ιδιαίτερή μας πατρίδα, για τα χωριά και τα σπίτια μας, για την υγεία και για τις ζωές μας, για τα κόκκαλα των γονιών μας στα νεκροταφεία.

Έχουμε όμως παράλληλα συνείδηση –πλήρη συνείδηση- πως στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου, αυτή η εγκληματική κυβέρνηση, θα φύγει. Θα φύγει γιατί ο κόσμος –κι εμείς- που τόσο έχουμε υποφέρει, θα δώσει την δύναμη σ’ αυτόν που μπορεί να την διώξει. Ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει και μπορεί να το κάνει. Αυτός που από την πρώτη στιγμή –μικρό κόμμα τότε ακόμα- στάθηκε δίπλα μας στον αγώνα τον καλό. Στάθηκε δίπλα μας με συνέπεια και δεσμεύτηκε να σταματήσει το κακό, όταν γίνει κυβέρνηση.

Σήμερα ήρθε η ώρα να δικαιωθούν οι αγώνες μας, να ξαλαφρώσει ο ύπνος μας, να ξαναγεννηθεί η ελπίδα στα μάτια μας και το χαμόγελο στα πρόσωπά μας. Ήρθε η ώρα «να λάβουν τα όνειρα εκδίκηση».

Δεν έχουμε και δεν πρέπει να έχουμε δεύτερες σκέψεις. Δεν έχουμε την πολυτέλεια να κάνουμε σε κανέναν την χάρη. Να μην περιμένουν από μας, που σφυρηλατηθήκαμε σ’ αυτόν τον ηρωικό αγώνα, να συμπεριφερθούμε ανόητα. Κάθε ψήφος αλλού, δεν πετυχαίνει τον στόχο μας. Πρέπει να σκοτώσουμε το θηρίο που θέλει να καταστρέψει τις ζωές μας, στοχεύοντας  κατ’ ευθείαν στην καρδιά του. Ας μην αστοχήσουμε. Όσοι έχουμε 1η προτεραιότητα την αποτροπή της καταστροφής, ψηφίζουμε για να φύγει η Eldorado, ψηφίζουμε ΣΥΡΙΖΑ.

2 σχόλια:

kagileftos είπε...

Δεν εχω λογια,ενας κομπος εχει σταθει εδω στο λαιμο μου.Γιωργο παλιε μου φιλε και συντροφε με τοσο απλες λεξεις πλησιαζουμε την ψυχη του ανθρωπου.Τα φιλια μου-θα τα πουμε στις εκλογες

ChristosA είπε...

Γιώργο, με απόλυτη ακρίβεια εξέφρασες τα συναισθήματα ολονών μας.Τα ευγενή ανθρώπινα συναισθήματα είναι η μεγαλύτερη δημιουργός δύναμη και η αποθέωση του ανθρώπινου είδους. Ζήσαμε αυτό το μεγαλείο της ανθρώπινης ψυχής.Το "κανένας αγώνας δεν πάει χαμένος" θα επιβεβαιωθεί για μια ακόμη φορά. Είρθε ο καιρός να ζήσουμε την δική μας ανάσταση. ΣΥΡΙΖΑ ΛΟΙΠΟΝ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΚΑΙΩΘΟΥΝ ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ.