ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΕΙΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

Ο χώρος αυτός είναι χώρος διαλόγου και μπορεί να φιλοξενήσει τις απόψεις σας. Στείλτε στο email: ierissos@rocketmail.com

Τετάρτη 16 Ιουλίου 2008

Ανοχύρωτος ο Δήμος Σταγείρων Ακάνθου

Το θανατηφόρο δυστύχημα που έγινε την Παρασκευή 11 Ιουλίου και κόστισε την ζωή 3 συνανθρώπων μας, έφερε στην επιφάνεια με τον πιό τραγικό τρόπο την κατάσταση της ιατρικής περίθαλψης στον Δήμο μας. Το δυστύχημα έγινε κατά την διάρκεια διακομιδής ασθενούς από την Ουρανούπολη σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης, με "ασθενοφόρο" ιδιωτικού ιατρείου.
Θα ειπωθούν πολλά υποκριτικά από τους υπεύθυνους και τους ανεύθυνους αυτής της τριτοκοσμικής κατάστασης. Κανέναν όμως δεν θα πείσουν. Ο κόσμος που πληρώνει, πολλά χρόνια τώρα, την ανεπάρκεια και την αδιαφορία των υπευθύνων, δεν ξεγελιέται, δεν πείθεται. Βαθειά μέσα του ξέρει τους υπεύθυνους και τους εγκληματίες. Ξέρει ότι πάνω στην ανεπάρκεια και στην έλλειψη του κράτους βρίσκουν έδαφος οι κάθε είδους σαλταδόροι να πουλούν "υπηρεσίες" περίθαλψης και να πέρνουν στον λαιμό τους αθώους ανθρώπους. Εάν λειτουργούσε -όπως έπρεπε- το Πολυδύναμο Ιατρείο της Ιερισσού το τραγικό δυστύχημα δεν θα είχε συμβεί.

1ος Υπεύθυνος: Οι κυβερνητικοί βουλευτές
Ξέρουν εδώ και πολλά χρόνια ότι στην Ιερισσό υπάρχει τελειωμένο το πολυδύναμο ιατρείο, με αγορασμένο εξοπλισμό και περιμένει τις "υπογραφές" υπουργού ή υπουργών για να επανδρωθεί και να λειτουργήσει. Δεν έκαναν τίποτα, απολύτως τίποτα. Μηδενικά, θλιβερά μηδενικά και δεκάρικοι λόγοι για τα πανηγύρια και τις τοπικές τηλεοράσεις. Τόση ανικανότητα συγκεντρωμένη στους βουλευτές ενός κόμματος στον Νομό έχει ΄χρόνια να προκύψει.

2ος Υπεύθυνος: Ο Δήμαρχος
Αφού βλέπεις, εδώ και 4 χρόνια που είναι τελειωμένο το κτίριο, ότι σε κοροιδεύουν. Επιστολές επί επιστολών, έγγραφα επί εγράφων. Γιατί δεν κινητοποιείς τον κόσμο; Γιατί δεν χτυπάς τις καμπάνες; Γιατί δεν κλείνεις τους δρόμους; Πόσοι πρέπει να σκοτωθούν σ' αυτές τις άθλιες συνθήκες, για να καταλάβεις ότι οι δημοτικές αρχές δεν είναι μόνο για τα νερά και τα χαντάκια;

3ος Υπεύθυνος: Το Δημοτικό Συμβούλιο
Έχουμε να κάνουμε με ένα Δημοτικό Συμβούλιο που στην μεγάλη του πλειοψηφία είναι εξαρτημένο και όμηρο.
Η αντιπολίτευση δεν θίγει το θέμα γιατί αυτόματα πρέπει να δείξει και τον υπεύθυνο που είναι η κυβέρνηση και οι φίλοι τους κυβερνητικοί βουλευτές, άρα δεν μιλάμε.
Στην συμπολίτευση τα πράγματα είναι ακόμα χειρότερα: "Ότι πεί ο Δήμαρχος", κι' αφού ο Δήμαρχος δεν λέει τίποτα, δεν λέμε κι εμείς, γιατί οι μισοί μισθοδοτούμαστε, κι οι άλλοι μισοί περιμένουμε να μισθοδοτηθούμε.

4ος Υπεύθυνος: Η τοπική μας κοινωνία
Όλοι εμείς, που προτιμάμε τις ανέξοδες συζητήσεις καφενείου από την δράση και την συμετοχή, μακάριοι και ανεύθυνοι, μέχρι που το κακό να χτυπήσει την πόρτα μας, ό μη γέννοιτο, και τότε ίσως να αναρωτηθούμε τι κάναμε τόσο καιρό για να μην φτάσουμε ως εδώ; Τί κάναμε για να προστατέψουμε τους ανθρώπους μας -και μας τους ίδιους- από την εγκληματική αδιαφορία του κράτους και των εκπροσώπων μας; Τίποτα, ή σχεδόν τίποτα. Αλλά τότε, πάντα είναι αργά.

Αυτή είναι η κατάσταση, τραγική γενικώς.

Δεν υπάρχουν σχόλια: