ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΕΙΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

Ο χώρος αυτός είναι χώρος διαλόγου και μπορεί να φιλοξενήσει τις απόψεις σας. Στείλτε στο email: ierissos@rocketmail.com

Τετάρτη 7 Ιανουαρίου 2009

Ο κυρ Νομάρχης μας

Το έργο της διετίας
Πέρασαν δυό χρόνια θητείας του πολλά υποσχόμενου –επί τη αναλήψει του- τότε κ. Ζωγράφου. Δυό χρόνια τον ακούγαμε σε πόλεις και χωριά, σε τηλεοράσεις και ραδιόφωνα, σε συγκεντρώσεις και ομιλίες, να εξαγγέλλει και να ξαναεξαγγέλλει, έργα, έργα, έργα. Φράγματα, δρόμους, λιμάνια, σχολεία κι ότι άλλο λαχταράει η ψυχούλα μας –ημών, των ιθαγενών της Χαλκιδικής- που αξιώθηκε, μετά από έτη και έτη λειψανδρίας, να έχει στο τιμόνι της έναν τόσο σπουδαίο Νομάρχη, καπάτσο, με τόσες γνωριμίες και διασυνδέσεις υψηλά ισταμένων. Υπουργοί γονυπετούν και σταυροκοπιούνται στο όνομά του. Τον πρώτο χρόνο της θητείας του, δεν ξέραμε, λέγαμε μήπως είναι έτσι; Από τόσα και τόσα που εξαγγέλλει, δεν μπορεί, κάποια θα είναι αλήθεια. Πέρασε ο πρώτος χρόνος, στον δεύτερο, πάλι τα ίδια. Και να μελέτες, και να κονδύλια, και να και δεσμεύσεις υπουργών, και να φωτογραφίες. Τέλος του δεύτερου χρόνου, επί τέλους, ασφαλτοστρώθηκε το 1,5 χιλιόμετρο στην παράκαμψη των Βραστών. Χαράς ευαγγέλια για δυό βδομάδες, μέχρι που η άσφαλτος άρχισε να χαλάει και να επιστρέφει ο δρόμος στην προτέρα γνωστή μας τριτοκοσμική κατάσταση.
Περιμέναμε σαν περιοχή –και μιλώ για τον Δήμο Σταγείρων – Ακάνθου- δυό χρόνια για να χαρούμε δυό βδομάδες. Τίποτα άλλο δεν έγινε. Δυό χρόνια μας φλόμωσαν στα «θα» και στα «οσονούπω». Ειδικά ο Νομάρχης, έχει λέει μεγάλο έρωτα με την περιοχή μας. Υποθέτουμε ότι σε κάθε μέρος που θα πηγαίνει, με ύφος Μαυρογιαλούρου νέας κοπής, θα εκστομίζει και το αντίστοιχο ευτελές κοπλιμέντο για να χαϊδεύει του ιθαγενείς Χαλκιδικιώτες.
Το παραμύθιασμα του δικηγόρου όμως έχει κοντά ποδάρια κι ας τα αφήσει αυτά ο κ. Ζωγράφος. Ο απολογισμός στα δύο χρόνια θητείας, για την περιοχή μας, είναι: πολύ παραμύθιασμα και έργο μηδενικό.
Άραγε οι μυστικοσύμβουλοί του –οι εξ αριστερών- νιώθουν υπερήφανοι για το συναγέλασμα; Για τις καμαρωτές φωτογραφίες –μεθ’ υπουργών- και τις κοινές εμφανίσεις στα πανηγύρια;

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Μπράβο παιδιά. Αφιερώστε το όμως στο Δήμαρχό σας.