ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΕΙΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

Ο χώρος αυτός είναι χώρος διαλόγου και μπορεί να φιλοξενήσει τις απόψεις σας. Στείλτε στο email: ierissos@rocketmail.com

Κυριακή 28 Ιουνίου 2009

Μια θετική εξέλιξη

Εδώ και δυό-τρείς βδομάδες, τέθηκε σε λειτουργία ο σταθμός μεταφόρτωσης απορριμμάτων της Ιερισσού και πλέον όλα τα σκουπίδια του Δήμου μεταφέρονται σε ΧΥΤΑ. Το γεγονός αποτελεί μια πολύ θετική εξέλιξη για τον Δήμο μας αλλά και ειδικότερα για την Ιερισσό που υπέφερε πολλά χρόνια από την λειτουργία της ανεξέλεγκτης χωματερής, όχι απλά στο μαλακό της υπογάστριο, αλλά κυριολεκτικά στο πρόσωπό της. Πρέπει να αποδώσουμε τα εύσημα σε όσους προσπάθησαν για την γρήγορη διευθέτηση του θέματος, είτε στον Δήμο είτε στην Νομαρχία, ή όπου αλλού, ελπίζοντας παράλληλα ότι η δραστηριότητα των αρμοδίων θα συνεχιστεί για την πλήρη αποκατάσταση της χωματερής και του περιβάλλοντος χώρου.

8 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

τα εύσημα στο βλαχόπουλο το ζωγράφο και όπου αλλού ε..
βέβαια. θα έκανες αναφορά στους κατοίκους της ιερισσού, τους ενεργούς πολίτες, τους φορείς του δήμου μας, τους συλλόγους που ενδιαφέρθηκαν, που προκάλεσαν διαδικασίες στα δημοτικά συμβούλια,που ανάγκασαν το δήμο και τη νομαρχία να δεσμευτούν, που έκλεισαν τη χωμαρερή.αυτοί για σένα είναι οι οπου αλλού. εσύ όμως δεν είσουν εκεί ωραίε μου τύπε.γλύψε όπου αλλού.

ΙΕΡΙΣΣΟΣ είπε...

Σας προτείνω τώρα, αφού έκλεισε η χωματερή -"και τώρα τι θα κάνουμε χωρίς βαρβάρους; οι άνθρωποι αυτοί ήταν μια κάποια λύσις"- να ασχοληθείτε με την απομάκρυνση των κεραιών του ΟΤΕ.

Ανώνυμος είπε...

ευχαριστώ για την επιβεβαίωση

Ανώνυμος είπε...

ΠΛΑΚΑ ΕΧΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΟΙ "ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ" ΡΕ ΙΕΡΙΣΣΟΣ. ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΑΠΟ ΤΙς ΔΙΚΕΣ ΤΟΥς ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙς ΕΦΥΓΑΝ ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ. ΣΑ ΝΑ ΜΕΓΑΛΟΠΙΑΝΟΝΤΑΙ ΛΙΓΑΚΙ. ΜΗΠΩς ΒΛΕΠΟΥΝ ΤΟΝ ΙΣΚΙΟ ΤΟΥς ΣΤΟ ΦΩΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΓΙΑ ΜΠΟΙ ΤΟΥς? ΡΟΛΟ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΒΡΟΥΝ ΓΙΑ ΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΠΟΥ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΤΟΥς ΞΕΦΟΥΣΚΩΣΕ Η ΜΠΑΛΑ ΜΕ ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ. ΚΑΛΑ ΤΟΥς ΛΕς, ΑΣ ΔΙΩΞΟΥΝ ΤΙΣ ΚΕΡΑΙΕΣ ΤΟΥ ΟΤΕ.

Ανώνυμος είπε...

κατά πρώτο δεν τεθηκε σε λειτουργεία ο σταθμός μεταφόρτωσης, αφού ούτε καν παραλήφθηκε σαν έργο, αλλά η μεταφορά των σκουπιδιών ανατέθηκε σε εργολάβο με το ανάλογο κόστος βέβαια για τους δημότες. Η σύμβαση είναι για εκατό ημέρες και βλέπουμε. Πέρα από αυτά όμως ο Ιερισσός με την αυξημένη γνώμη γνώση και παδεία θα πρέπει να ξέρει ότι το πρόβλημα των σκουπιδιών δεν είναι η μεταφορά τους στο διπλανό οικόπεδο, αλλά γενικώτερα η διαχείρησή τους που εχει να κάνει με την ανακυκλωση την διαχείρηση των μπαζων και των αντικειμένων με ογκο που δεν θα πέρνουν οι σκουπιδιάρες κλπ. Επομένως αν κλείσει η χωματερή πρέπει να λύσουμε και πολλά άλλα προβλήματα για να μη γεμίσουν τα ρέμματα. Για το καλό του Δήμου μας λοιπόν και της κοινωνίας μας γενικώτερα οποιος έχει ιδέες και θέσεις για τα ζητήματα αυτά καλό είναι να τα βάζει στην κοικωνία και να τα διεκδικεί αντί να κάθεται στο καφενείο και να διακωμωδεί αυτά που κάνουν οι άλλοι καλά ή άσχημα. Οσο για τον ανώνυμο που κυκλοφορεί στα σκοτάδια μη τυχόν και δει τον ίσκιο του και νοιώσει ενεργός και ο ίδιος μπορεί να έρθει στην επόμενη συγκέντρωση να θέσει το θέμα των κεραιών και να βρούμε τρόπους να τις απομακρύνουμε. Αυτόν που νομίζετε ότι θίγετε να θυμάστε ότι δεν είναι δικό του το μαγαζί και όπου και να πάνε οι κεραίες τον ίδιο μισθό θα πέρνει, και το λέω αυτό γιατι είμαι σίγουρος ότι το τελευταίο πράγμα που σας ενδιαφέρει είναι οι κεραίες. Διαφορετικά θα σας βλέπαμε να πρωταγωνιστείτε σε διάφορα ζητήματα και μη μου πείτε ότι ο Δήμος το μοναδικό πρόβλημά του είναι τα σκουπίδια ή ότι να κοιμόμαστε ήσυχοι και τα λύνει ο Δήμος. Οσο για το ρόλο που ψάχνουμε σκοτεινέ ανώνυμε δεν περιμένουμε από εσένα να μας τον προσδιορίσεις. Αυτόν τον είχαμε τον έχουμε και θα τον έχουμε έτσι που εσύ δεν μπορείς να καταλάβεις αφού το μόνο πραγμα που έμαθες στη ζωή σου είναι ότι κάνεις να το ανταλάσεις μα κάτι και να δικαιολογείς την απραξία σου προσπαθώντας να απαξιώσεις τους άλλους. Φέρε λοιπόν το θέμα και κοντά σου και εμείς θα φωνάξουμε να φύγουν και οι κεραίες. ΔΟΚΙΜΑΣΕ ΤΟ.

ΙΕΡΙΣΣΟΣ είπε...

Αστειευόμενος θα μπορούσα να πω, πως: "Δυό ανώνυμοι μάλωναν σε ξένο blog" κι ας με συγχωρέσει ο ανώνυμος των 3:57 μμ που με υποστηρίζει κιόλας.
Ο άλλος, των 7:08, 7:37, 6:50, ξέρω πως δεν με συγχωρεί με τίποτα κι απορώ γιατί τόσος πρωτογονισμός; Γλύφω λέει, επειδή είπα μια καλή κουβέντα για τον Δήμαρχο και τον Νομάρχη αγνοώντας τους υπόλοιπους; Γιατί τους γλύφω δεν μας είπε. Όταν έγραφα κατεβατά ολόκληρα για τον Δήμαρχο και το Βατοπέδι, ή για την απραξία του Νομάρχη γιατί δεν ενοχλήθηκε; Η ασπρόμαυρη λογική του και η εμπάθεια δεν τον αφήνουν να δεί πέρα από την μύτη του.
Πρέπει να λέμε και τα καλά και τα κακά, αλλοιώς είμαστε εμπαθείς και κανείς δεν μας παίρνει στα σοβαρά, καλή ώρα.
Νομίζω όμως πως το πρόβλημά του είναι πιό παλιό, γι’ αυτό ζορίζεται και ανέλαβε να με "κατατροπώσει", οχυρωμένος πίσω από την ανωνυμία. Τόση γενναιότης και λεβεντιά ενεργή. Ξέρει πως αν αποκαλυφθεί θα αποδείξει τους ισχυρισμούς μου. Γνωριζόμαστε όλοι, κι αυτός είναι ο τρόμος του.

Ανώνυμος είπε...

Πάλι δε απαντάς και βρίζεις. Σ αφήνω λοιπόν να γράφεις και α απαντάς μονος σου. Αντε γεια.

Ανώνυμος είπε...

ΣΑΣ ΕΧΕΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΠΟΥ ΠΑΕΙ ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ Ο ΕΡΓΟΛΑΒΟΣ ΚΑΙ ΠΟΣΟ ΣΤΙΧΙΖΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΕΣ; ΔΕΥΤΕΡΟΝ,Η ΧΩΜΑΤΕΡΗ ΔΕΝ ΕΚΛΙΣΕ ΚΑΙ ΤΡΙΤΟΝ Ο ΔΗΜΟΣ ΨΑΧΝΕΙ ΓΙΑ ΚΑΙΝΟΥΡΙΑ ΧΩΜΑΤΕΡΗ,ΓΙΑΥΤΟ ΚΑΙ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΕΝΑ ΜΗΝΑ ΣΤΟΝ ΕΡΓΟΛΑΒΟ.ΑΥΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΤΕ ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΡΩΤΗΣΤΕ ΚΑΙ ΤΟΝ ΓΙΑΝΝΟΓΙΩΡΓΟ ΠΟΥ ΤΑ ΣΥΝΕΝΟΕΙΤΑ ΑΥΤΑ ΜΕ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΑΚΟ ΣΑΣ