ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΕΙΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

Ο χώρος αυτός είναι χώρος διαλόγου και μπορεί να φιλοξενήσει τις απόψεις σας. Στείλτε στο email: ierissos@rocketmail.com

Δευτέρα 5 Οκτωβρίου 2009

Oι βουλευτικές εκλογές τελείωσαν

..........και τώρα αρχίζει το bowling

20 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Το Bowling ανήκει στον … «γιατρό της πείνας»!

Ο γνωστός μας λοιπόν «γιατρός», πέρα από τη θέση «φιλέτο», στο προαύλιο του δημαρχείου στην Ιερισσό, που καταπατεί, με τις ευλογίες του «εντιμοτάτου» κυρίου Βλαχόπουλου, για την παράνομη δραστηριότητα του, φημολογείται ότι θα αναλάβει και την εκμετάλλευση του Bowling.
Άντε καλά …Strikes!

Unknown είπε...

Sorry paidia alla gia poio Bowling milate?

Ανώνυμος είπε...

Καλά δεν το είδες; Στην Ιερισσό, στην πλατεία, ο Δήμαρχος έκανε ένα bowiling, να παίζουν οι πελάτες της λαικής με τα καρμπολάχανα και τα άλλα ζαρζαβατικά κάθε εποχής, αρκεί να είναι στρογγυλά στο σχήμα. Τα αγγούρια για παράδειγμα δεν κάνουν.

Ανώνυμος είπε...

Εγκρίθηκε η προμελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων για την αξιοποίηση των κοιτασμάτων της Ολυμπιάδας και των Σκουριών, αλλά και για την ίδρυση μεταλλουργίας χρυσού στην περιοχή του Μαντέμ Λάκκου που ήταν κατατιθεμένη από το 2006. Ετσι με την Γκερέκου υπουργό και την άρνηση της Δαμανάκη να διατάζει τα ΜΑΤ να δέρνουν τους άτακτους πολίτες προχωράει μια διαδικασία που αν ολοκληρωθεί θα σημάνει την περιβαλλοντική καταστροφή όλης της Βόρειας Χαλκιδικής αλλά και τηου Στρυμωνικού κόλπου. Δεν είναι μόνο τα εκατομμύρια σε τόνους αποβλήτων που θα συσωρευτούν στην περιοχή ούτε τα εκατομμύρια κυβικά μολυσμένου νερού που θα πέσει στη θάλασσα. Το σημείο που προγραματίζουν για τον κύριο όγκο εξόρυξης τροφοδοτεί με νερό μία περιοχή 10.000 κατοίκων μόνιμων και 40.000 μέχρι 50.000 το καλοκαίρι.Ο κ. Στρατουδάκης επαγγέλεται 1.500 θέσεις εργασίας αλλά δεν λέει για πόσα χρόνια. Αν αυτή είναι η πράσινη ανάπτυξη για την οποία υπερψηφίστηκε ο Κ. Παπανδρέου τότε σίγουρα μας περιμένουν μαύρες μέρες

ΙΕΡΙΣΣΟΣ είπε...

Αγαπητέ ανώνυμε των 9:22
Η κατάσταση όπως την αποτυπώνεις (διάβασα και σχετικό ρεπορτάζ στην "Μακεδονία") είναι ανησυχητική. Το τοπικό μέτωπο -εδώ και καιρό- έχει διαραγεί, καθώς αυτοί που το καθοδηγούσαν αποδείχτηκαν λαμόγια. Εγώ βέβαια από χρόνια είχα αυτήν την βεβαιότητα για το ποιόν τους, αλλά μήπως κι εγώ και άλλοι, εκ των υστέρων δεν αποδείχτηκε ότι κάναμε λάθος σε άλλες μας επιλογές (βλέπε Δήμαρχος);
Δυστυχώς, οι συμπεριφορές πολλών, δημιούργησαν μια άσχημη κατάσταση στις γραμμές αυτών που αντιτάσσονται στην μεταλουργία χρυσού και δεν έχω πολλές ελπίδες για την αποτελεσματικότητα του μετώπου. Περισσότερο ελπίζω μήπως και οι διακηρύξεις της νέας κυβέρνησης, περί σεβασμού και προστασίας του περιβάλλοντος, βγούν αληθινές. Πού ξέρεις; Ίσως βέβαια και να δούμε μία από τα ίδια.
Στην όλη ιστορία ο Δήμος μπορεί και πρέπει να παίξει ρόλο, προστατεύοντας τον τόπο. Με τον σημερινό Δήμαρχο όμως, έχω πολλές αμφιβολίες αν το κάνει. Ο ρόλος του στα Βατοπαιδινά, δεν αφήνει περιθώρια άλλων σκέψεων.
Νομίζω όμως ότι και η αριστερά και οι οικολόγοι και τοπικοί παράγοντες θα αντισταθούν στα σχέδια.

Ανώνυμος είπε...

Ομάδα πολιτών, κατοίκων της Μεγάλης Παναγίας και της ευρύτερης περιοχής της Βορείου Χαλκιδικής, παρενέβη σήμερα το μεσημέρι (8/10/2009) στις εργασίες της συνάντησης του ευρωπαϊκού προγράμματος «PROMINE» που πραγματοποιείται στο ξενοδοχείο Grand Hotel της Θεσσαλονίκης. Το πρόγραμμα προβλέπει «Στην περίπτωση της Ελλάδας, οι προγραμματισμένες ερευνητικές και τεχνολογικές δράσεις του ProMine εφαρμόζονται στο ελληνικό μεταλλογενετικό τόξο, στο οποίο εντάσσεται η βορειοανατολική Χαλκιδική, με τα γνωστά κοιτάσματα και μεταλλεία της Κασσάνδρας (σημ. προφανός εννοεί τα μεταλλεία του Στρατονικού Όρους), όπου προβλέπεται η αύξηση του σημερινού αποθεματικού δυναμικού, η παραγωγή νανο-πυριτικών υλικών και η αναπτυξιακή και περιβαλλοντική βιωσιμότητα.»

Για περισσότερες λεπτομέρειες διαβάστε εδώ κι εδώ κι εδώ!
Οι κάτοικοι παρενέβησαν με κόσμιο αλλά και δυναμικό τρόπο και έκαναν σαφές προς τους έκπληκτους αλλοδαπούς και Έλληνες συνέδρους αλλά και στον οικοδεσπότη Διευθυντή του ΙΓΜΕ κ. Αρβανιτίδη πως η περιοχή δεν είναι διατεθειμένη να δεχθεί οποιαδήποτε νέα μεταλλευτική δραστηριότητα είτε στις «Σκουριές» είτε σε όποιο άλλο μέρος. Τόνισαν ευθαρσώς πως ο τόπος μας έχει περιβαλλοντικά επιβαρυνθεί από την αλόγιστη μεταλλευτική δραστηριότητα εκατοντάδων χρόνων και πως τα δάση, τα νερά και οι θάλασσες μας είναι παρασάγγες πολυτιμότερα από οιαδήποτε μέταλλα. Οι κάτοικοι κατέστησαν σαφές πως δεν θα επιτρέψουν τη δημιουργία νέων μεταλλείων και πως δεν εμπιστεύονται τις μεταλλευτικές εταιρείες οι οποίες κερδοσκοπούν σε βάρος του τόπου και φεύγουν αφήνοντας πίσω του τεράστια προβλήματα σε βάρος της τοπικής κοινωνίας.

Θλιβερή για μια ακόμα φορά, παρουσία του δημάρχου Σταγείρων-Ακάνθου κ. Μιχ. Βλαχόπουλου ο οποίος χαιρέτησε το συνέδριο και δήλωσε από βήματος πως δεν είναι ενάντιος στην μεταλλευτική δραστηριότητα που υπάρχει στην περιοχή μας. Θετική η τοποθέτηση του Δημάρχου Παναγιάς κ. Μητροφάνη ο οποίος δήλωσε αδίστακτα πως τα μεταλλεία ως τώρα στην περιοχή προκαλούν κυρίως θάνατο, πως οι συντριπτική πλειοψηφία του Δήμου του είναι ενάντια σε κάθε νέα μεταλλευτική δραστηριότητα και ότι οι κάτοικοι αναζητούν πλέον άλλες πηγές εισοδήματος και άλλους τρόπους ανάπτυξης της περιοχής και τα καταφέρνουν καλά.

Αν περιμενουμε λοιπόν από τον Δήμαρχό μας να περάσουν πάνω από το πτώμα του προκειμένου να γίνουν τα μεταλλεία στις σκουριές ζήτω που καήκαμε.

Ανώνυμος είπε...

Νικόλαος Σιδέρης

Τοπικός Σύμβουλος

Δ.Δ. ΣΤΡΑΤΟΝΙΚΗΣ


Στρατονίκη 15-9-2009



ΠΡΟΣ : Τον κ. Δήμαρχο Σταγείρων-Ακάνθου, ΙΕΡΙΣΣΟ


Κύριε Δήμαρχε,
στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σταγείρων-Ακάνθου

της 12-3-2009 αποφασίσθηκε μεταξύ άλλων και η πραγματοποίηση Μελέτης του Δομημένου Περιβάλλοντος Δημοτικού Διαμερίσματος Στρατονίκης από το Ινστιτούτο Τεχνικής Σεισμολογίας & Αντισεισμικών Κατασκευών όπως αυτή αναλύεται και περιγράφεται στο με αριθ. ΙΣ95οικ/28-1-2009 έγγραφο του παραπάνω Ινστιτούτου προς εσάς.

Επειδή μέχρι σήμερα δεν υπάρχει καμία νεότερη ενημέρωση σχετική με το παραπάνω θέμα και επειδή σε πρόσφατη αναζήτηση της σχετικής απόφασης του Δ.Σ. διαπίστωσα ότι αυτή δεν έχει ακόμη καθαρογραφεί,

ΖΗΤΩ να με ενημερώσετε εγγράφως για τις ενέργειες σας σχετικά με την πρόοδο του θέματος αυτού.


Ο Τοπικός Σύμβουλος

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ: κ. Πρόεδρο Τ.Σ. Στρατονίκης με ταυτόχρονη υποβολή αιτήματος για συζήτηση του θέματος

σε έκτακτο Τοπικό Συμβούλιο.


Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ Κ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

ΝΟΜΟΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ

ΔΗΜΟΣ ΣΤΑΓΕΙΡΩΝ-ΑΚΑΝΘΟΥ

ΤΗΛ: 23770 21001 ΦΑΞ: 2377024120 Ιερισσός 30/09/2009

Αρ.πρωτ: 6778


ΠΡΟΣ: Τον Τοπικό Σύμβουλο κ Σιδέρη Νικόλαο Δ.Δ. Στρατονίκης

Μετά την απόφαση του Δ.Σ. προσπαθήσαμε να έρθουμε σε επαφή με τον αρμόδιο

Υπουργό στο Υπουργείο Ανάπτυξης προκειμένου να διερευνήσουμε τις δυνατότητες

που υπάρχουν για την χρηματοδότηση της μελέτης .

Δυστυχώς παρολες τις επανειλημμένες οχλήσεις μας στο γραφείο Υπουργού δεν

κατέστη δυνατή μια συνάντηση προκειμένου να εκθέσουμε το αίτημα μας.

Ο τρόπος αυτός που επιλέξαμε, δηλαδή την κατ’ ιδίαν συνάντηση και της

διερεύνησης των προθέσεων θεωρήσαμε ότι θα ήταν αποτελεσματικός από μια απλή

αποστολή της απόφασης του Δ.Σ.


Ειδατε πόσο δημοκράτη Δήμαρχο έχουμε. Ενώ το Δ.Σ. απόφάσισε από τον Μάρτιο αυτός έκρινε ότι έπρεπε να δράσει διαφορετικά. Και βέβαια με τρόπο που να μην ελέγχεται αφού δεν παρουσιάζει αλληλογραφία αλλά επικαλείται αόριστα επαφές. Βέβαια κράξιμο θέλουν και οι Δημοτικοί σύμβουλοι που ενώ ο κύριος γράφει στα παπούτσια του τις αποφάσεις τους, που σύμφωνα με το νόμο υποχρεούται να υλοποιεί κατα γράμμα δεν αντιδρούν.Ετσι ακριβώς όπως ανακοίνωνε ότι είχε αποθηκευμένους 800 κάδους για την ανακύκλωση και στο τέλους παρουσίασε 5 από τους κοινούς απλά βαμμένους πράσινους. ΖΗΤΩ ΛΟΙΠΟΝ Η ΠΡΑΣΙΝΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ.

Ανώνυμος είπε...

Να πούμε το τί πραγματικά συνέβη στο συνέδριο του Promine στο Grand Hotel,γιατί τα πράγματα δεν είναι όπως πάνε να μας τα παρουσιάσουν οι γνωστοί "ανώνυμοι".
Τα γεγονότα έχουν ως εξής: Την 8 Οκτωβρίου στο Grand Hotel γίνεται συνέδριο για το πρόγραμμα Promine της ΕΕ που κατευθύνεται στην ανάπτυξη προηγμένων προιόντων από φυσικούς πόρους. Εμφανίζεται ομάδα "ακτιβιστών" "οικολόγων" του Παρατηρητηρίου κλπ μαζί με τους προσκεκλημένους εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης Β. Χαλκιδικής και με διάφορους άλλους άγνωστης προέλευσης. Τα όσα επακολούθησαν μας γυρίζουν πίσω σε (πολύ) σκοτεινές εποχές. Παρούσα φυσικά και η "ηγεσία" του Παρατηρητηρίου.

- Πρώτα τα θλιβερά:
Μεταξύ των "οικολόγων", αρκετοί είχαν έρθει οπλισμένοι με ΡΟΠΑΛΑ, προκειμένου να συνετίσουν τους αντιπάλους. Απέκλεισαν με δημοκρατικές διαδικασίες την είσοδο και σε ρόλο πορτιέρη επιδόθηκαν σε face control, εμποδίζοντας την είσοδο σε όσους δεν τους άρεσε η φάτσα τους. Κατά τη διάρκεια διαφόρων φραστικών διαξιφισμών προπηλάκισαν συνέδρους. Κάποιοι σύνεδροι, έδωσαν τόπο στην οργή και αποχώρησαν, αφού προηγουμένως είχαν εξυβρισθεί με το χειρότερο τρόπο από "οικολόγους" και "κοινοτάρχες". Σοβαρότερα επεισόδια αποφεύχθηκαν χάρη στην επέμβαση ψυχραιμότερων. Τελικώς, μετά το κράξιμο που έφαγε, η "οικολογική" ομάδα αποχώρησε, αφού σκυλόβρισε και απείλησε χυδαία τους πάντες. Κάγκελο οι Ευρωπαίοι σύνεδροι.

- Το κράξιμο και τα ευτράπελα:
1) Κυρία "οικολόγος", λαύρη κατά των μεταλλείων, ρωτήθηκε αν το δαχτυλίδι που φορούσε ήταν χρυσό. Με αφοπλιστική ειλικρίνεια παραδέχθηκε ότι ήταν από…ΠΛΑΤΙΝΑ (!!!) Α-Π-Ι-Θ-Α-Ν-Ο ! Της παρατήρησαν ότι για το δαχτυλίδι που φοράει έχουν εξορυχθεί πάνω από…50 τόννοι μεταλλευμάτων και απάντησε ότι έχει τα λεφτά και το πληρώνει !!! Η νέα παρατήρηση ήταν ότι δεν μπορεί να θεωρείται οικολόγος αλλά αποικιοκράτις, αφού με τα λεφτά της τελικά εκμεταλλεύεται μαύρους της Αφρικής για να έχει κοσμήματα κι ότι μόνον αν ερχόταν γυμνή, χωρίς τίποτε μεταλλικό επάνω της, θα δικαιούνταν να ομιλεί. Αλλαλη η κυρία και ακολούθησε πανδαιμόνιο…
2) Ο κ. Παπαγεωργίου με ύφος βαρύ, απαιτούσε εδώ και τώρα, δημόσια ομολογία από τους συνέδρους ότι η μεταλλεία έχει καταστρέψει το περιβάλλον. Διαφορετικά δεν θα τους άφηνε να συνεχίσουν! Σε αντίδραση παρευρισκομένων, απάντησε απειλώντας ότι κάποιοι δεν έχουν καταλάβει τη δύσκολη θέση τους (!;) Κάποιοι του είπαν ότι είναι ανώφελο να συζητούν μαζί του, αφού ιδεολογικά είναι στο άλλο άκρο. Συμφώνησε χωρίς να υποψιάζεται την απάντηση που θα εισέπραττε από σύνεδρο, ο οποίος αφού διευκρίνισε δημοσίως ότι είναι αριστερός, αποκάλεσε κατάμουτρα τον κ. Παπαγεωργίου φασίστα !!! Στήλη άλατος ο κ. Παπαγεωργίου και ακολούθησε νέο πανδαιμόνιο…

ΕΙΚΟΝΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΤΡΑΜΠΟΥΚΙΣΤΑΝ. Αναζητείται βίντεο ή μαγνητοφώνηση.
Ο καθένας μπορεί να συμφωνεί ή να διαφωνεί γιά τα μεταλλεία της Χαλκιδικής, αλλά τέτοιες πρακτικές ανήκουν σε σκοτεινούς χώρους.

Ανώνυμος είπε...

Δηλαδή ρε stinger επειδή αυτή η κυρία είχε λεφτά και αγόρασε την πλατίνα της πρέπει εμείς να αφήσουμε όλη η περιοχή μας να γίνει ένα απέραντο ΚΑΡΑΚΟΛΙ;
Πρέπει να αφήσουμε τον Ασπρόλακκα, που σήμερα τροφοδοτεί με το πολυτιμότερο και πλέον απαραίτητο για επιβίωση μας αγαθό, το νερό όλα τα χωριά από το Στρατώνι μέχρι την Ουρανούπολη να γίνει Κοκκινόλακκας;
Και καλές είναι οι θέσεις εργασίας που ευαγγελίζεται ο κ. Στρατουδάκης αλλά ξεχνάς τις δεκάδες χιλιάδες θέσεις εργασίας από τον τουρισμό που για να συνεχίσουν να υπάρχουν θέλουν καθαρό νερό και καθαρή ατμόσφαιρα και θάλασσα;
Η εικόνα της Αφρικής με τα παιδάκια να σκύβουν στους νερόλακκους να ποιύν νερό σε έχει συγκινήσει και σε έχει ενθουσιάσει τόσο πολύ που θέλεις να τη δεις και στην αυλή μας. Ή επειδή εμείς οι κακοί αποικιοκράτες τους καταντήσαμε έτσι δικαιούμαστε να έχουμε ίδια τύχη.
Και όσο για το λογοπαίγνιο του δεξιού και αριστερού το έχω χεσμένο τον αριστερό που χρησιμοποιεί τον τίτλο του και την αριστεροφροσύνη του. Ο καθένας κρίνεται από αυτά που κάνει και όχι απο αυτό που λέει ότι είναι.Αυτό όχι για να υπερασπιστώ τον "φασίστα" αλλά για να αποδοκιμάσω αυτόν που χρησιμοποιεί το τι δηλώνει ότι είναι προκειμένου να νομιμοποιήσει την παρουσία του.

Ανώνυμος είπε...

Eντάξει ρε Stinger ν συμφωνήσω μαζί σου ότι οι τραμποικισμοί και οι βιαιοπραγίες δεν ειναι αποδεχτοί σαν συμπεριφορά.
Όμως πες μου ποιός τραμπουκισμός μπορεί να χαρακτηριστεί χειρότερος από την ενέργεια του συνοδού στον τσάμικο του κ. Κούτρα τέως υπουργού και αυθαίρετΟυ κ.ΣΟΥΦΛΙΑ ΝΑ ΥΠΟΓΡΆΨΕΙ ΦΕΥΓΟΝΤΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΤΟΥ ΤΗΝ ΕΓΚΡΙΣΗ ΤΗΣ ΠΡΟΜΕΛΕΠΗΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΩΝ ΕΠΙΠΤΩΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΚΟΙΤΑΣΜΑΤΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ ΜΕΧΡΙ ΤΙΣ ΣΚΟΥΡΙΕΣ; Πώς μπορεί να αντιδράσει ο απλός πολίτης σε τέτοιου έιδους ενέργειες και συμπεριφορές;
Και τι σχέση έχει αυτό με την τοποθέτηση του δρ Αρβανιτίδη, ανεπίσημα εκπροσωπος όλων τον μεταλλουργιών που εμφανίστηκαν κατα καιρούς, επίσημα εκπρόσωπος του ΙΓΜΕ ότι θα ψάξουν κάτω από παλιά μεταλλεία και θα αναβαθμίσουν και το περιβάλλον. Αν εννοεί με τον τρόπο που αναβαθμίζεται σήμερα που και με τη δική του υπογραφή σαν μέλος της ΕΠΙΤΗΡΩ σκορπάνε σε όλη τη Β.Χαλκιδική τα στείρα του μεταλλείου σε σχολικές αυλές. δρόμους και ποτάμια τότε μαύρος λύκος που μας έφαγε.
Οσο για την απέχθειά σου προς τις βιαιότητρες και τους τραμπουκισμούς δεν την είδα να εκφράζεται προς τους αγανακτισμένους "εργαζόμενους" των μεταλλείων όταν έσπαγαν το Δημαρχείο στην Ιερισσό και βιαιοπραγούσαν ενάντια στους εκλεγμένους εκπροσώπους του Δήμου υπό την καθοδήγηση των γραβατοφερεμένων στελεχών της αλησμόνητης TVX. Πιστεύω πως ότι και να έγινε προχθές ήταν σταγόνα στον Ωκεανό μπροστά σα αυτά που συνέβησαν εκείνο το βράδυ.

ΙΕΡΙΣΣΟΣ είπε...

Ρε παιδιά
όλα αυτά που καταμαρτυράτε ότι έγιναν, έγιναν εξ' αιτίας του μπόουλινκ? Και που να αρχίσει να λειτουργεί κι όλα, αν και απ' ότι φαίνεται, μάλλον σαν καραμπόλα θα λειτουργήσει.

Ανώνυμος είπε...

Κορίνας πεσούσης
μύριαι έπονται

Γιρου Δημητράκjς

Ανώνυμος είπε...

Kala mwre,giati den kanoun oi anthropoi pou endiaferonati gia na min ginoun metalleia mia sovari ekthesi-meleti gia tis epiptoseis ton metalleiwn????me ta logia kaneis den mporese pote na antitaxthei se organomena megala simferonta.

ΕΠΙΚΟΥΡΟΣ είπε...

ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΑ...
Επειδή, ιδίως φέτος-χωρίς να υπάρχουν μεταλλουργίες χρυσού κ.λ.π.- ο τουρισμός στην περιοχή, συνεχίζει να τρώει με...χρυσά κουτάλια και ίσως τα επόμενα χρόνια με...πλατινένια!!!
Επειδή, οι οικολογικές ευαισθησίες ορισμένων στην περιοχή είναι επιλεκτικές, τυχαίνει όμως να έχουν συγκεκριμένες πολιτικές αποχρώσεις... και η νωπή εκλογική εντολή δεν τους δικαίωσε (το εντελώς αντίθετο συνέβη). Επειδή, αυτή η ιστορία επαναλαμβάνεται, πάντοτε με θύματα εκείνους που βγάζουν με καθημερινό κίνδυνο της ζωής τους και με χρόνιες ασθένειες, για να δώσουν τον ενισχυμένο οβολό τους. σε πολλούς από εσάς τους... δημοκρατικά, διαμαρτυρόμενους με ρόπαλα και τέλος: Επειδή αυτές οι διαβουλεύσεις με μόνιμες (και εν πολλοίς ισχνές μειοψηφίες και με εκπροσώπους με ερμαφρόδιτους ρόλους), έχουν ευτελίσει την έννοια του διαλόγου, κάποια στιγμή θα πρέπει να ληφθούν αποφάσεις που θα είναι προς την ανάπτυξη και την ευημερία της περιοχής. ΑΡΚΕΤΑ!!!
Με τιμή
Ε Π Ι Κ Ο Υ Ρ Ο Σ

Ανώνυμος είπε...

Δηλαδή Επίκουρε εννοείς ότι ο Δήμος και το Δημοτικό Συμβούλιο Μ.παναγίας είναι ισχνή και ερμαφρόδιτη μειοψηφία;
Το χωριό της Ολυμπιάδας με την Βαρβάρα το Σταυρό και την Ασπροβάλτα ήταν ισχνές και ερμαφρόδιτες μειοψηφίες την εποχή που η περιοχές τους στρατοκρατούνταν από 500 ΜΑΤ και σερνόντουσαν στα δικαστήρια;
Ετσι σ αρέσει να το βλέπεις. Όσο για τους σκληρά εργαζόμενους και με χρόνιες παθήσεις αυτό θέλουμε και εμείς. Να βγούν οι άνθρωποι στον ήλιο να αναζητήσουν τη μοίρα τους και όχι στα υπόγεια σαν τα ποντίκια. όπως βγαίνει ο ήλιος για τους χιλιάδες κατοίκους αυτών των Δήμων έτσι θα βγεί και για αυτούς. Αυτό θέλουμε να λείψουν οι χρόνιες και περίεργες παθήσεις όχι μόνο από τους εργαζόμενους αλλά και από τον υπόλοιπο πληθυσμό.
Οσο για τον οβολό τους τι έγινε δημιουργήθηκε κανένα ταμείο που ακουμπούν μέρος από τις αμοιβές τους και περνάμε και πέρνουμε μερίδιο. ποτε έγινε αυτό και δεν πρόλαβα να πάρω.

Ανώνυμος είπε...

Ωραίο το Bowling που έφτιαξε ο Δήμαρχος και αν προορίζεται και για τον γιατρό της πείνας ακόμα καλύτερα. Αλλωστε ότι και να κάνει ο κ. Δήμαρχος ονοματισμένο ειναι.
Το ΚΑΠΗ χωρίς να καταλάβει κανείς το παρέδωσε στα χέρια κολητού του.
Οπως και τον ΟΑΕΔ τον οποίο κρατάει σαν προικα για την προστατευόμενή του και έτσι τον έχει κλειστό μήνες τώρα μέχρι να αποκτήσει δικαίωμα να ανανεώσει τη σύμβασή της. Και ας ταλαιπωρείται ο κόσμος αναιβοκατεβαίνοντας στην Αρναία. Η Καιτούλα να είναι καλά και θα έρθει η ωρα της.
Αραγε η αντιπολίτευση τι κανει και δεν μιλάει. Γιατί δεν ελέγχει τον φάκελο της σύμβασης να ψάξει τα τυπικά προσόντα της. Ο ΟΑΕΔ ΕΓΙΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΚΑΙ ΟΧΙ ΓΙΑ ΤΟ ΒΟΛΕΜΑ ΚΟΛΗΤΩΝ.

ΕΠΙΚΟΥΡΟΣ είπε...

ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΑ...
Προς 11:30
Τώρα από πού θες να ξεκινήσω?
-Μήπως από το πώς βρέθηκε η Ασπροβάλτα σε θέματα που ούτε την αφορούσαν, ούτε και ήξεραν οι κάτοικοί της, τί γινόταν. Και επειδή ο τότε Πρόεδρός της, είναι σημερινός Δήμαρχος, ήθελα να ακούσω τώρα την άποψή του...
-Μήπως γνωρίζεις τις δηλώσεις (ενώπιον των καμερών του πρώην Κοινοτάρχη Σταυρού και μετέπειτα Αντιπροέδρου της Κοινότητας κατά το ταξίδι του στον Καναδά, ως εκπροσώπου της Κοινότητας τότε?
-Μήπως γνωρίζεις την πτώση της τουριστικής κίνησης στην περιοχή για φέτος, που έφθασε στο -27%?
-Μήπως έχεις καταλάβει όλα αυτά τα χρόνια, που ακουμπούν το εισόδημά τους αυτοί που το βγάζουν καθημερινά με τον κίνδυνο της ζωής τους? Μάλλον το αγνοείς γι΄αυτό και τους ειρωνεύεσαι, εσύ που πιθανά να είσαι ένας από αυτούς που το καρπώνονται, ιδίως τον χειμώνα, που δεν κουνιέται φύλλο στην περιοχή..
-Μήπως γνωρίζεις για τις...δημοκρατικές διαδικασίες που ακολουθούνταν στις συνελεύσεις για την λήψη απόφασης?
-Μήπως μπορεί να μας πεις πόσοι κάτοικοι συμμετείχαν στη λαϊκή συνέλευση της Μεγάλης Παναγίας?
-Μηπως γνωρίζεις αν στη λαϊκή συνέλευση ακούστηκαν και καταγγελίες, ότι κάποιοι αντιδρώντες, έκαναν παρεμβάσεις στη διοίκηση της επιχείρησης για προσλήψεις δικών τους ανθρώπων?
-Μήπως μπορείς να μας πεις την άποψη της νυν Νομαρχίας σε σχέση με τις επενδύσεις στην περιοχή?
-Και τέλος, αν αυτοί για τους οποίους "κόπτεσθε" (και είναι χιλιάδες με τις οικογένειές τους), ότι χρειάζεται να βγούν στη... φύση για να ανασάνουν, ότι πρόσφατα έζησαν για δύο χρόνια την ΑΝΕΡΓΙΑ, εξαιτίας κάποιων ανεγκέφαλων ψευτοοικολόγων της περιοχής και ότι αυτοί δουλεύουν για να ταϊσουν και πολλούς από τους αντιδρώντες που...τρώνε με χρυσά κουτάλια λόγω τουρισμού???
Πιστεύω να μην χρειαστεί να επανέλθω...
Άντε και με εκτίμηση
Ε Π Ι Κ Ο Υ Ρ Ο Σ

Ανώνυμος είπε...

Συγγνώμη από το blogg για την παρέμβαση, δεν είχε ίσως και πολύ σχέση με το bowling (!) Αλλά δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό να εμφανίζονται οι γνωστοί "ανώνυμοι" του Παρατηρητηρίου και να λένε με θράσος τα παραμύθια τους για εκείνη τη συνάντηση τρόμου στο Grand Hotel.

Οποιος το επιθυμεί ας διαψεύσει όσα αναφέρθηκαν. Πάντως στο blogg του antigoldgreece που προσπαθεί να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα ψευδόμενος ακόμη και για πραγματικά γεγονότα, γίνεται έμμεση ομολογία του τι συνέβη. Ζητάει μάλιστα και τα ονοματεπώνυμα όσων τόλμησαν να…του αντιμιλήσουν στην "παρέμβαση" στο συνέδριο.

Ο τραμπουκισμός δεν μπορεί να θεωρηθεί μέθοδος…προώθησης απόψεων. Ούτε βέβαια στέκει το επιχείρημα ότι αφού κάποιοι άλλοι είναι τραμπούκοι, άρα γιατί όχι κι εμείς ! Οσοι θέλουν να λένε ότι προωθούν την κοινωνία των πολιτών, δεν μπορεί να εφαρμόζουν τέτοιες τακτικές. ΑΚΤΙΒΙΣΜΟΣ ΔΕΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΡΟΠΑΛΟΦΟΡΙΑ. Δεν θα γυρίσουμε πίσω σε σκοτεινές εποχές. Ο διάλογος μεταξύ ενεργών πολιτών (ό,τι κι αν σημαίνει αυτό) προυποθέτει λόγο-αντίλογο. Αλλιώς είναι μονόλογος και δη με…ξύλο στους διαφωνούντες. Βέβαια όλα αυτά είναι και ενδεικτικά του τι πραγματικά πρεσβεύει ο καθένας, σε συνδυασμό με τα αληθινά του κίνητρα. Για την περίπτωση του Παρατηρητηρίου, αυτά κι αν είναι σκοτεινά…

Ανώνυμος είπε...

Στο τέλος φαίνεται θα τρελλαθούμε όλοι. Μικρή είναι η κοινωνία μας και γνωριζόμαστε όλοι.
Πόσοι από τους Ελληνες εργαζόμενους που έζησαν μαζικές απόλύσεις απόλαυσαν τα προνόμια των δικών μας απολυμένων. Κανένας. Για το φαινόμενο αυτό δεν είναι άσχετη η στάση των ανεγκέφαλων ψευτοοικολόγων αφού η πολιτεία και οι εταιρείες έπρεπε να έχουν το δικό τους κομμάτι κοινωνικής αποδοχής.Να μη μιλήσουμε και για τους κολλητούς που προσλαμβάνονταν και απολύονταν βδομάδα παρά βδομάδα με περίεργες αποζημιώσεις και όλα αυτά με χρήματα του Ελληνικού Δημοσίου όχι της εταιρείας.
Πόσοι από τους εργαζόμενους που εντατχτήκαν στο πρόγραμμα επέστρεψαν στη δουλειά τους. Ελάχιστοι. Για ποιο λόγο;
Πόσοι εργαζόμενοι στα γραφεία πέρναν αβέρτα βεβαιώσεις από την καλή εταιρεία και βγαίναν συνταξιούχοι σαν υπογείτες. Και 'ολα αυτά σε βάρος του άμηρου ΙΚΑ αφού ποτέ δεν θα εισέπρατε εισφορές από την εταιρεία που πτώχευσε.
Μη το χοντρένεις λοιπόν και μη αγιοποιείς καταστάσεις αμαρτωλές. Όλοι ξέρουν ας μη το φωνάζουν.
Όσο για τις θέσεις μη χαίρεσαι. Όταν πάρουν τις άδειες Αλβανούς Βούλγαρους και Σκοπιανούς θα προσλάβουν. Είναι ποιό οικονομικοί και συμφέρουν. Αν δεν το πιστεύεις δες πότε προσλήφθηκαν από τη Στρατονίκη άνθρωποι. Μόλις δημιουργήθηκε κάποια αντίδραση. Μέχρι τότε ήταν τρεις και ο κούκος.

ΕΠΙΚΟΥΡΟΣ είπε...

ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΑ...
Φαίνεται ότι μετά τον 10:04 χρειάζεται να επανέλθω...
Πρώτα-πρώτα, κυρ-Ανώνυμε, είναι επιεικώς, ανέντιμο να κατηγορείς μεταλλωρύχους-εργαζόμενους που έμειναν άνεργοι, εξαιτίας κάποιων ανεγκέφαλων που αποδείχθηκε ότι εκφράζουν μόνο των εαυτό τους και κάποιων πολιτικών παρατάξεων, που αποδείχθηκε ότι χρεωκόπησαν στη συνείδηση της ελληνικής κοινωνίας.
Είναι επίσης, επιεικώς ανέντιμο κυρ-Βολεμένε, να κατηγορείς μεταλλωρύχους- εργαζόμενους που δίνουν καθημερινή μάχη με την ζωή τους, για να κρατήσουν όχι μόνο το δικό τους μεροκάματο, αλλά και το μεροκάματο κάποιων... γραφικών φυσιολατρών.
Είναι ακόμη επιεικώς ανέντιμο, κυρ-Φυσιολάτρα, να κατηγορείτε τους άνεργους για την αποζημίωσή τους, όταν γνωρίζετε στη "μικρή κοινωνία που ζείτε", ότι πολλοί απ' αυτούς δούλευαν στα υπόγεια σαν τα ποντίκια, για να μπορέσουν να ζήσουν στην... επιφάνεια κάποια άλλα τρωκτικά...,που απολαμβάνουν τα προνόμια ενός κράτους, που μόνο οι μεροκαματιάρηδες με τους φόρους και τις εισφορές τους συντηρούν.
Είναι επίσης, επιεικώς ανέντιμο, κυρ-Προνομιούχα, να κόπτεσθε, ότι δήθεν αυτός ο...άμοιρος ο ΙΚΑΣ, πληρώνει συντάξεις, σ' αυτούς που πραγματικά τις δικαιούνται, σε αντίθεση με κάποια λαμόγια που το απομυζούν...
Είναι επίσης επιεικώς ανέντιμο και ανόητο, κυρ-Ελληναρά, να φαντασιώνεσαι ότι τα μεταλλεία, έγιναν... BALKAN-EXPRESS, που φόρτωσε όλους τους βαλκάνιους εργάτες και τους κουβάλησε στην περιοχή.
Είναι επίσης επιεικώς ανέντιμο, κυρ-Προστάτα, κάποιοι από αυτούς που σήμερα αντιδρούν, ότι στα χρόνια της παντοδυναμίας τους, κουβαλούσαν τη μειονότητα της Θράκης για να αντικαταστήσουν απεργούς- μεταλλωρύχους, που διεκδικούσαν με τις απεργίες πείνας, στοιχειώδη δικαιώματα για την βαρειά και επικίνδυνη εργασία τους.
Και τέλος, είναι επιεικώς ανέντιμο, κυρ-Δημοκράτα, 10 μέρες μετά τη νωπή και σαφέστατη εντολή του ελληνικού λαού σε μια νέα Κυβέρνηση, (που μάλλον δεν σου είναι αρεστή), να αρχίζετε εκ νέου παλιά παιχνιδάκια του παρελθόντος. Αυτό το παρελθόν, δυστυχώς για κάποιους- ευτυχώς λίγους-, τελείωσε...
Και εις άλλα με υγεία...
Ε Π Ι Κ Ο Υ Ρ Ο Σ