ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΕΙΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

Ο χώρος αυτός είναι χώρος διαλόγου και μπορεί να φιλοξενήσει τις απόψεις σας. Στείλτε στο email: ierissos@rocketmail.com

Τρίτη 13 Απριλίου 2010

Όσοι έχουν άποψη και θάρρος τοποθετούνται ανοιχτά

Είναι γεγονός ότι αυτή η κυβέρνηση δεν φημίζεται για την ταχύτητά της. Το έχουμε ζήσει ήδη σε πολλά ζητήματα, σοβαρά και δευτερεύοντα. Το αναγνωρίζουν κι οι ίδιοι, γιατί –πώς να το κάνουμε- η καθυστέρησή τους βγάζει μάτι.
Ένα από τα μεγάλα τους στοιχήματα είναι η επανίδρυση του κράτους και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, σε μια καινούργια οργανωτική δομή, πιο δημοκρατική, πιο αποτελεσματική, πιο διαφανή και λιγότερο γραφειοκρατική. Όλα αυτά -και άλλα ωραία και ηχηρά- φιλοδοξεί να τα κάνει πραγματικότητα το νέο σχέδιο με τον κωδικό «Καλλικράτης». Θα είναι λένε νόμος του κράτους μέχρι τα μέσα Μαΐου και οι αυτοδιοικητικές εκλογές του Νοεμβρίου θα γίνουν με τα νέα δεδομένα του «Καλλικράτη».
Αυτά όλα ακούγονται πολύ καλά και όμορφα για να είναι αληθινά. Ενώ έχουν δώσει ένα σωρό ημερομηνίες για να εμφανίσουν το νομοσχέδιο και τους χάρτες των νέων μεγάλων Δήμων που θα προκύψουν, το πάνε από καθυστέρηση σε καθυστέρηση. Και να στο τέλος του Φλεβάρη και να στα μέσα του Μάρτη και να το Πάσχα και να, και να, και να, φτάσαμε αισίως στα μέσα του Απρίλη και ακόμα να δούμε τις προτάσεις της κυβέρνησης για να μπορέσει η κοινωνία και οι φορείς να πουν την άποψή τους και να γίνει μία συζήτηση σοβαρή και αξιόλογη, αντάξια της μεγάλης μεταρρύθμισης. Μόλις χτες, 12 Απρίλη, έδωσαν μόνο το νομοσχέδιο, χωρίς τους χάρτες.
Η διαχείριση του θέματος από την κυβέρνηση δείχνει τακτικισμό που στοχεύει στο γνωστό: «ψεκάστε, σκουπίστε, τελειώσατε», ίσα - ίσα για να μην «πάρει χαμπάρι» η κοινωνία και δημιουργηθούν προβλήματα που ενδέχεται να είναι και απρόβλεπτα.
Και ενώ όλη η κοινωνία το συζητάει και βρίσκεται εν αναμονή των κυβερνητικών θέσεων, τα πολιτικά κόμματα του Νομού κοιμούνται τον ύπνο του δικαίου. Πριν μια βδομάδα –έστω και αργά- η Νομαρχιακή Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ έκανε την πρότασή της –όπως όφειλε- και προτείνει πέντε Δήμους, έχοντας ένα σκεπτικό και μία επιχειρηματολογία με την οποία μπορείς να συμφωνείς ή να διαφωνείς, συνολικά ή εν μέρει, αλλά εν πάση περιπτώσει το ΠΑΣΟΚ του Νομού έκανε μια πρόταση.
Το ίδιο έκανε κι ο βουλευτής του κυβερνώντος κόμματος, Γιάννης Δριβελέγκας, ο οποίος προχώρησε ένα βήμα πιο πέρα και –σε ότι μας αφορά- πρότεινε την Ιερισσό ως έδρα του Δήμου της Βόρειας Χαλκιδικής (τον έναν από τους πέντε), επιχειρηματολογώντας με κριτήρια αναπτυξιακά, οικονομικά, πληθυσμιακά και τουριστικά.
Επί τέλους βγήκε κι ένας βουλευτής που δεν μάσησε τα λόγια του και είπε την άποψή του. Βέβαια είναι αλήθεια ότι η τοποθέτησή του βρίσκεται σε αρμονία με τα κριτήρια που και το κόμμα του έθεσε, αλλά θα μπορούσε κι αυτός, όπως και τόσοι άλλοι, να είναι ήξεις-αφήξεις. Η περιοχή μας για δεύτερη φορά νιώθει να δικαιώνεται από έναν εκπρόσωπό της –η πρώτη ήταν με το Βατοπέδι.
Οι άλλοι δύο βουλευτές του Νομού τι άποψη έχουν; Πότε περιμένουν να τοποθετηθούν;
Τα υπόλοιπα κόμματα –οι Νομαρχιακές τους Επιτροπές, εν προκειμένω- άραγε έχουν θέσεις και προτάσεις για το τι πρέπει να γίνει στην Χαλκιδική; Πόσοι νέοι Δήμοι και ποιοι; ποιες οι έδρες τους; Από την σιωπή τους συμπεραίνουμε ότι μάλλον είναι σε δυστοκία να αρθρώσουν λόγο επί του θέματος και περιμένουν να ψαρέψουν στα θολά νερά. Όταν θα ανακοινωθούν οι όποιες κυβερνητικές επιλογές, τότε όλοι θα βγουν στα κεραμίδια και θα λένε το μακρύ τους και το κοντό τους κατά πως εκτιμούν ότι τους συμφέρει κομματικά. Εάν θέλουν όμως να τους πάρει ο κόσμος στα σοβαρά, έπρεπε ήδη να έχουν τοποθετηθεί επί του θέματος και να έχουν πρόταση για τον νέο χάρτη της Χαλκιδικής.

15 σχόλια:

Μεγαλοπαναγιώτης είπε...

«Αν οι γραμματείς και Φαρισαίοι (εννοείς του ΠΑΣΟΚ), ανίκανοι ή διπρόσωποι (δικοί σου είναι οι χαρακτηρισμοί) επιλέξουν Ιερισσό, θα έχουν πράξει το σωστό; Δηλαδή τότε τα κριτήρια …των ανίκανων διπρόσωπων, θα είναι σωστά; Κι αν ναι, γιατί;
Μεγαλοπαναγιώτης

Αυτά στα έλεγα φίλε μου, πριν από ένα μήνα και κάτι μέρες, σε σχόλιο στις 08 Μαρτίου 2010 1:08 μ.μ.

Τώρα κάποιοι "…από τους Γραμματείς και Φαρισαίους, τους ανίκανους και διπρόσωπους..." (όλοι, μα όλοι οι χαρακτηρισμοί είναι δικοί σου), δηλαδή η ΝΕ του ΠΑΣΟΚ και ο Δριβελέγκας, πρότειναν την Ιερισσό ως έδρα του Δήμου της Βόρειας Χαλκιδικής (τον έναν από τους πέντε), επιχειρηματολογώντας με κριτήρια ...αναπτυξιακά, οικονομικά, πληθυσμιακά και τουριστικά (κι αυτά δικά σου !!!)

Λοιπόν, άντε τώρα, κάντε «μέτωπο» με το …Μιχαλάκη (αφού ο στόχος είναι κοινός) και «…πάλης ξεκίνημα, νέοι αγώνες…»
Ωραίο πράγμα να ξεσκεπάζεται κάποιος. Όχι στον ύπνο του, θα κρυώσει… αλλά να ξεσκεπάζεται ιδεολογικοπολιτικά και …κουλτουριακά.

Ο ίδιος Μεγαλοπαναγιώτης

ΙΕΡΙΣΣΟΣ είπε...

Πάλι τα ίδια ρε Μεγαλοπαναγιώτη; Πότε θα καταλάβεις ότι η Ιερισσός διεκδικεί την έδρα του Δήμου της Βόρειας Χαλκιδικής (αν προκύψει τέτοιος) απέναντι στην Αρναία και δικαιωματικά -γιατί έχει περισσότερα κυβικά; Και το blog αυτό, εν πλήρη ειλικρινεία, αυτό υποστηρίζει, ανεξαρτήτως δημάρχου. Άλλωστε οι δήμαρχοι έρχονται και παρέρχονται και ο Βλαχόπουλος είναι έτσι κι αλλοιώς τελειωμένος.
Η διαφορά μας είναι ότι εμείς έχουμε μία πρόταση και την λέμε και από ότι φαίνεται μας ακούνε και κάποιοι στο ΠΑΣΟΚ. Γι' αυτό βάλαμε τις φωνές άλλωστε. Εσύ τι προτείνεις; Έχεις θέση για το θέμα και ποιά;

Μεγαλοπαναγιώτης είπε...

Τη θέση μου, στην είπα πεντακάθαρα, στην τελευταία παράγραφο του σχολίου μου (07 Μαρτίου 2010 1:14 μ.μ.) Ναι, ναι, ήταν εκείνη η «ουτοπική» με τους …«ενεργούς πολίτες», την οποία εσύ ειρωνεύτηκες, λέγοντας «…ανεξαρτήτως ενεργών ή ανενεργών πολιτών ή ηφαιστείων...» θυμάσαι; Εγώ μιλούσα για παράγοντες και παραγοντίσκους κι εσύ για «…τους Γραμματείς και Φαρισαίους, τους ανίκανους και διπρόσωπους, του ΠΑΣΟΚ…».
Και το θέμα ξέρεις ποιο είναι; ότι σήμερα εγώ συνεχίζω να μιλάω «για παράγοντες και παραγοντίσκους», ενώ εσύ λες για «…τους Γραμματείς και Φαρισαίους, τους ανίκανους και διπρόσωπους, του ΠΑΣΟΚ…», ότι ανένηψαν και «…είδαν το φως το αληθινό…»
Αλλά για να μην κουραζόμαστε, το ποιος είχε θέση και ποια, πριν και τώρα, άσε να το κρίνουν οι αναγνώστες σου, που είναι και Ιερισσιώτες στην πλειοψηφία τους… Αλλά χωρίς το «Σχόλιο διεγράφη. Αυτή η ανάρτηση έχει καταργηθεί από ένα διαχειριστή του ιστολογίου, όπως εκείνο στις 09 Μαρτίου 2010 2:28 μ.μ.

Ανώνυμος είπε...

Η Ιερισσός διεκδικεί την έδρα του Δήμου της Βόρειας Χαλκιδικής δικαιωματικά, γιατί έχει περισσότερα κυβικά;
Θαυμάσιο επιχείρημα. Μου θυμίζει μονάδα μέτρησης αμμοχάλικου!!!

Ανώνυμος είπε...

Ο Βλαχόπουλος κάνει συλλαλητήριο για να μείνει δήμαρχος. Μήπως λάλησε ο άνθρωπος;

Ανώνυμος είπε...

O Βλαχόπουλος δε λάλησε καθόλου, ξέρει πολύ καλά τι του γίνεται, απλώς προσπαθεί να βρει τρόπο να φύγει από το παιχνίδι "ηρωικά" και όσο γίνεται με το κεφάλι ψηλά γιατί κατάλαβε ότι έφτασε η παρακμή.Φυσική βέβαια η κατάληξη αφού τον Καίσαρα τον καταστρέφει η αυλή του.

Ανώνυμος είπε...

Για τον Μεγαλοπαναγιώτη.
Ωραία φίλε η Μ. Παναγία , και πολύ καλός ο κόσμος.Με πάσα ειλικρίνεια το λέω αυτό.
Αλλά όπως και να το κάνουμε, η Ιερισσός είναι μεγαλύτερη, και κεφαλοχώρι εδώ και πολλά πολλά χρόνια. Και με σχεδόν έτοιμη υποδομή να είναι μητρόπολη του Δήμου. Τέλος πάντων Έίτε εδώ , είτε εκεί, όταν υπάρχει καλή θέληση, όλα ΄βαίνουν καλώς.
Οσο για τον πατριωταρά απο Ιερισσό που συνομιλείς , δώστου φιλάκια. Και πέστου ότι για μας ο Βλαχόπουλος δεν έσβησε. Αντιθέτως είναι πολύ υπολογίσιμη δύναμη.
Μάλλον αυτόν βλέπω σε λίγο να ντρέπεται να κυκλοφορήσει. Ξέρεις στη Ιερισσό έχει το όνομα . Νομίζω ότι ξέρεις τι εστί.
Τόσο σε υποληψη τον έχουμε εμείς οι Ιερισσιώτες.

Ανώνυμος είπε...

Σόρυ, ο προηγούμενος είμαι. Αλλά είδα ότι δεν γράφτηκε στο σχόλιο μου το παρατσούκλι του πατρωταρά κ. Τσιριγώτη.Τον λέμε
Τόσο σε υπόληψη τον έχουμε στη Ιερισσό.

Ανώνυμος είπε...

ΠΑΛΑΝΤΖΑ τον λέμε τον πατριωταρά.Πιστεύω πάλι να μην σβηστεί.

Ανώνυμος είπε...

Ανωνυμε των 12,33μ.μ Ιερισσιωτης ή Ιερισσιωτισσα δεν είσαι.

''Είτε εδω είτε εκει,όταν υπάρχει καλή θέληση,όλα βαίνουν καλώς''!!!!!!!!!!

Λόγια ντουλάντας θα μπορούσε να τα πει κάποιος κακοπροέρετος.

Μεγαλοπαναγιώτης είπε...

Φίλε, 16 Απριλίου 2010 12:33 μ.μ. Το μόνο που δεν είπα ποτέ, είναι να γίνει η Μ.Παναγία, έδρα. Προσωπικά, δε μ' ενδιαφέρει η έδρα. Εγώ έβαλα άλλα ζητήματα. Συμμετοχής πολιτών κλπ., που ειρωνεύτηκε ο Ιερισσός. Ζητήματα, όπως, αν σ' ενδιαφέρει μια καλή πρόταση από φίλο, σε ανάρτηση στη Ρεσπέντζα http://respentza.blogspot.com/2010/04/blog-post_2255.html

Ανώνυμος είπε...

ΑΝΩΝΥΜΕ ΤΩΝ 1.44 μ.μ
ΕΙΜΑΙ ΒΕΡΟΣ ΙΕΡΙΣΣΙΩΤΗΣ, ΚΑΙ ΜΟΝΟΝ ΝΤΟΥΛΑΝΤΑ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ. ΑΥΤΟ ΟΜΩΣ ΠΟΥ ΚΑΝΤΕ ΕΣΕΙΣ ΟΙ ΠΟΛΥ ΠΟΛΥ ΦΑΝΑΤΙΚΟΙ ΝΤΕΜΕΚ ΙΕΡΙΣΣΙΩΤΕΣ,ΕΝΩ ΜΕΝΕΤΕ ΚΑΒΑΛΛΑ, ΘΕΣ/ΝΙΚΗ ...ΚΑΙ ΕΡΧΕΣΤΕ ΜΟΝΟΝ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΤΕ ΤΑ ΜΠΑΝΙΑ ΣΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΠΙΠΑ ΣΤΟΝ ΣΤΟΜΑ,ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΚΑΝΩ.
ΕΙΜΑΙ ΓΕΝΝΗΜΑ ΘΡΕΜΑ ΙΕΡΙΣΣΙΩΤΗΣ, ΓΕΝΝΗΘΗΚΑ ΣΤΗΝ ΙΕΡΙΣΣΟ,ΖΩ ΣΤΗΝ ΙΕΡΙΣΣΟ, ΚΑΙ ΕΔΩ ΘΑ ΠΕΘΑΝΩ.
ΑΛΛΑ Ο ΠΑΤΡΙΩΤΙΣΜΟΣ ΔΕΝ ΜΟΝΟΠΩΛΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΚΑΝΕΝΑΝ ΣΟΦΡΩΝ ΑΝΘΡΩΠΟ.
ΕΙΜΑΙ ΝΤΟΥΛΑΝΤΑ ΓΙΑΤΙ ΜΙΛΗΣΑ ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ ΚΑΙ ΣΥΝΕΝΕΤΙΚΑ...
ΜΑΛΛΟΝ ΕΧΕΤΕ ΧΑΣΕΙ ΕΣΥ, ΚΑΙ ΟΠΟΙΟΣ ΣΚΕΠΤΕΤΑΙ ΣΑΝ ΚΑΙ ΣΕΝΑ
ΚΑΙ ΟΙ ΟΜΟΙΟΙ ΣΟΥ ΤΗΝ ΨΥΧΡΑΙΜΙΑ ΣΑΣ.ΑΝ ΘΑ ΠΑΣ ΣΤΗΝ ΛΑΙΚΗ ΘΑ ΔΕΙΣ ΤΟ ΜΙΣΟ ΓΟΜΑΤΙ. ΣΤΑ ΜΑΓΑΖΙΑ ΜΑΣ ΠΕΛΑΤΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ Μ. ΠΑΝΑΓΙΑ. ΓΑΜΟΙ, ΚΟΥΜΠΑΡΙΕΣ , ΣΥΓΓΕΝΕΙΕΣ, ΔΕΣΜΟΙ ΔΥΝΑΤΟΙ ΜΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΧΩΡΙΑ, ΠΟΥ ΚΑΝΕΙΣ ΑΝΕΓΚΕΦΑΛΟΣ ΣΑΝ ΚΑΙ ΣΕΝΑ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΕΣΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΡΙΨΕΙ.
ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΤΕ ΜΟΝΟΝ ΔΙΧΟΝΟΙΑ ΣΠΕΡΝΟΥΝ .

Ανώνυμος είπε...

ANΩNYME 9:58 μ.μ.
ΑΝΤΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΣΟΥ ΔΕΝ ΤΟΛΜΑΣ ΝΑ ΤΟ ΒΑΛΕΙΣ. ΜΕ ΤΙ ΣΥΜΒΑΣΗ ΔΟΥΛΕΥΕΙΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΘΑ ΤΟΛΜΗΣΕΙΣ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙΣ; 6ΜΗΝΗ, 8ΜΗΝΗ, Η ΜΕ ΕΡΓΟΛΑΒΙΑ;

Ανώνυμος είπε...

Τελευαίε ανώνυμε. Λυπάμαι που έτσι ενοείς την Δημοκρατία.
Γιατί δεν κρίνεις τα λεγόμενά μου, και θές και καλά να με κάνεις Δημόσιο υπάλληλο, απορώ..
Δεν είμαι με καμμιά σχέση έργου στον Δήμο, και ούτε το έχω ανάγκη.
Δηλαδή εννοείς οτι όσα παιδιά δουλεύουν στον Δήμο τούς χαρίστηκε ο Βλαχόπουλος ή οποισδήποτε άλλος?
Αν ναι σε λυπάμαι , και εκτιμώ αφάνταστα τα παιδιά αυτά που κυνηγούν το μεροκάματο για λίγο καιρό, και μετά στο Ταμίο Ανεργίας.
Μάλλον βάζεις την αξιοπρέπεια των συνδημοτών σου στα παλιά σου τα παπούτσια. Η μόνη σου πρεμούρα είναι να μάθεις την ταυτότητα αυτών που έχουν αντίθετη γνώμη απο σένα.Απο περιεχόμενο λόγου μηδέν.

Ανώνυμος είπε...

Καλά κάνατε και πήρατε την έδρα τού Δήμου και σας άξιζε, αλλά να δούμε τί θα κάνετε όταν κατηφορίσουν κατακεί και εγκατασταθούν μόνιμα και κάποιοι άλλοι από την Αρναία, γιατί ακούστηκε οτι ψάχνουν για οικόπεδα.