ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΕΙΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

Ο χώρος αυτός είναι χώρος διαλόγου και μπορεί να φιλοξενήσει τις απόψεις σας. Στείλτε στο email: ierissos@rocketmail.com

Τετάρτη 28 Ιουλίου 2010

και ....η φτώχεια μας

Εδώ και πάρα πολλά χρόνια είχαμε να δούμε τέτοια ανυπαρξία εκδηλώσεων στον τόπο μας. Βλέποντας το φυλλάδιο του Δήμου –δεν γίνεται λόγος για Πρόγραμμα, μην ξεφτιλίζουμε και τις λέξεις- η πολιτιστική μας τροφή, γι’ αυτό το καλοκαίρι, εξαντλείται στον «Πλούτο» του Αριστοφάνη και των «Γκαργκανιών» και σε μερικές σαρδέλες συνοδευμένες με λαϊκότροπα άσματα νταχτιρντί για τους υψηλούς τουρίστες μας. Από κοντά και τα κουρμπάνια με την μανέστρα και τ’ αρβύθια, για να συμπληρωθεί το περίφημο «άρτος και θεάματα». Η πενία στον τόπο μας φαίνεται πως δεν κατεργάζεται πια παρά μόνο τηβέννους για τις Αποκριές του θέρους.
Την ίδια εποχή στα Μουδανιά, ο Σταύρος Ξαρχάκος με την Έλλη Πασπαλά εμφανίζονται σε αφιέρωμα για τον Νίκο Γκάτσο, ο Κραουνάκης με τον Βαλτινό και τον Βουτσά στον «Αχαρνή» του Αριστοφάνη, ο Μαρκουλάκης και η Καραμπέτη στον «Οιδίπου Τύραννο» του Σοφοκλή και πολλές-πολλές άλλες εκδηλώσεις.
Στην Κασσάνδρα, ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου, ο Πέτρος Φιλιππίδης με τον «Μπακαλόγατο», ο Πιατάς με τον «Αρχοντοχωριάτη», η Άννα Βαγενά με το «Γάλα» του Κατσικονούρη, ο Χαικάλης και ο Αρμένης με τους «Ιππείς», ο Παρτσαλάκης με τα «Μαλλιά κουβάρια», η Άλκηστη Πρωτοψάλτη, η Αρβανιτάκη, η Τσανακλίδου, ο Αλκίνοος Ιωαννίδης.
Μέχρι και στην Βαρβάρα των 500 κατοίκων έχουν τον Θάνο Μικρούτσικο.
Είναι αποτέλεσμα του ΔΝΤ και των περικοπών η κατάσταση; Μάλλον όχι, γιατί αν ήταν έτσι θα έπρεπε να είχαν την ίδια φτώχεια και στην υπόλοιπη Χαλκιδική. Η δική μας πενία είναι απότοκο των προτεραιοτήτων και της άποψης που έχει για τον πολιτισμό η δημοτική μας αρχή. Τους πήρε και πολύ χρόνο η ενασχόληση με τα σενάρια των εκλογών του νέου Δήμου και δεν «πρόκαναν» να οργανώσουν τίποτα. Χώρια που δεν ήξεραν αν θα είναι και υποψήφιοι για να «επενδύσουν» το κατιτίς.

9 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Ανώνυμος είπε...

ΜΕ ΤΗΝ ΤΗΒΕΝΟ ΤΙ ΓΙΝΕΣΑΙ; ΔΙΔΑΚΤΩΡ, ΑΚΑΔΗΜΑΙΚΟΣ, Η ΠΙΠΙΡΟΥ;

Ανώνυμος είπε...

αυτο που δεν προκειτε ποτε να γινεις εσυ....ΜΑΓΚΑΣ

Ανώνυμος είπε...

Αυτό θα πει πολιτισμός, όχι σε εποχή κρίσης να πετάμε για αμφιβόλου ποιότητας θεάματα χιλιάδες ευρώ. Άστοχη η παρέμβαση

Ανώνυμος είπε...

giati diagrafontai sxolia?antidimokratikotato!

Ανώνυμος είπε...

Πολιτισμός θα πει να πληρώνει ο Δήμος τα πληρώματα του ΕΚΑΒ για να υπάρχει ασθενοφόρο 24 ώρες το 24ωρο στο Δήμο μας και να μπορεί να μεταφέρει άμεσα τα έκτακτα περιστατικά!

Πολιτισμός θα πει να κάνουμε τα πάντα για να σώσουμε έστω και μια ζωή επιπλέον!

Αν κάποιοι προτιμούν τον άρτο και θεάματα (βλ. Βεργίνη και Τσιριγώτη) είναι ελεύθεροι να το πιστεύουν.

Ανώνυμος είπε...

ΠΑΝΤΩΣ Η ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΤΗΣ ΧΟΡΩΔΙΑΣ ΣΤΗΝ ΑΜΜΟΥΛΙΑΝΗ ΗΤΑΝ ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΗ .
ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΗ ΧΟΡΩΔΙΑ ,ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ ΟΡΧΗΣΤΡΑ. ΤΕΛΕΙΑ!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Για το Στρατώνι φυσικά ούτε λόγος στη φυλλάδα των εκδηλώσεων... Καημένε Δήμ(ι)ε...