ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΕΙΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

Ο χώρος αυτός είναι χώρος διαλόγου και μπορεί να φιλοξενήσει τις απόψεις σας. Στείλτε στο email: ierissos@rocketmail.com

Τρίτη 7 Σεπτεμβρίου 2010

Η Διακήρυξη της Κίνησης Πολιτών Δήμου «Αριστοτέλη»


• Είμαστε πολίτες που πιστεύουμε ότι τα «εν Δήμω» μας αφορούν τόσο προσωπικά όσο και σαν μέλη της τοπικής κοινωνίας.
Που πιστεύουμε ότι τα τοπικά προβλήματα δεν αντιμετωπίζονται με άνωθεν λύσεις αλλά με συμμετοχική δράση των τοπικών φορέων και των πολιτών.
Που πιστεύουμε ότι η τοπική αυτοδιοίκηση είναι πολύ σοβαρή υπόθεση για να την αφήσουμε στα χέρια των επαγγελματιών της πολιτικής.
Είμαστε πολίτες με ενδιαφέρον , άποψη και δράση για αυτά που συμβαίνουν στον τόπο μας τα μικρά και τα μεγάλα.
• Είμαστε πολίτες που διεκδικούμε ενεργό ρόλο και συμμετοχή στις αποφάσεις που αφορούν το μέλλον μας.
• Είμαστε πολίτες, που ανεξάρτητα από την κομματική μας τοποθέτηση, πιστεύουμε στην συνεργασία και στη συλλογική δράση.
• Το πλαίσιο που υποστηρίζουμε είναι μια Τοπική Αυτοδιοίκηση υπεύθυνη, συμμετοχική, διεκδικητική, προσανατολισμένη στο κοινωνικό όφελος, την προστασία και αναβάθμιση του δημόσιου χώρου και του περιβάλλοντος.
• Θέλουμε Αυτοδιοίκηση που να νοιάζεται για τον κάθε δημότη ανεξάρτητα από την κομματική του τοποθέτηση. Από την άλλη, θέλουμε και ο δημότης να νοιάζεται τον τόπο του, να είναι ενεργός, να συμμετέχει και να παίρνει μέρος στις συλλογικές αποφάσεις, άρα και στις ευθύνες που τον αφορούν.
• Θέλουμε Αυτοδιοίκηση ικανή να διοικεί. Να σχεδιάζει και να υλοποιεί την ανάπτυξη και την ευημερία προς όφελος των δημοτών, να νοιάζεται για το περιβάλλον και την ποιότητα ζωής, να υπερασπίζεται τον δημόσιο χώρο και τα συλλογικά αγαθά, να ενισχύει την κοινωνική συνοχή και αλληλεγγύη, τα δικαιώματα και τον άνθρωπο.
• Θέλουμε Αυτοδιοίκηση ανεξάρτητη από κομματικές γραμμές και χρίσματα, που δεν θα σκύβει το κεφάλι στην κεντρική εξουσία και στις κομματικές πιέσεις αλλά θα διεκδικεί και θα πιέζει με μοχλό πίεσης όχι το κομματικό ρουσφέτι αλλά την συμμετοχή και δράση των δημοτών.
• Ο νέος Δήμος «Αριστοτέλης» είναι ένας Δήμος με μεγάλες αναπτυξιακές προοπτικές αλλά και πολλά προβλήματα.
• Η ανάπτυξη που οραματιζόμαστε για το Δήμο μας είναι μία ήπια τουριστική ανάπτυξη με μικρές ξενοδοχειακές μονάδες, μονάδες αγροτουρισμού και εναλλακτικού τουρισμού με σεβασμό στο περιβάλλον τόσο το φυσικό όσο και το πολιτιστικό, σε συνδυασμό βέβαια με τις υπάρχουσες δραστηριότητες γεωργία, κτηνοτροφία, αλιεία, δασική παραγωγή, βιοτεχνία κλπ.
• Προϋπόθεση βέβαια γι αυτό είναι ο απεγκλωβισμός της περιοχής από τις μεταλλευτικές δραστηριότητες.
• Αρνούμαστε οποιαδήποτε νέα μεταλλευτική δραστηριότητα, διεκδικούμε τον αποχαρακτηρισμό της περιοχής από μεταλλευτική και την σταδιακή απεξάρτησή της από τα μεταλλεία σε συνδυασμό με την αποκατάσταση του περιβάλλοντος.
• Διεκδικούμε την απόλυτη προστασία του πολυτιμότερου αγαθού που είναι το νερό.
• Θέλουμε την αειφόρο διαχείριση των δύο μεγάλων μας κεφαλαίων, της θάλασσας και των δασών που αποτελούν πηγή πλούτου οικονομικού αλλά και περιβαλλοντικού.
• Στεκόμαστε απέναντι στο ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας προς όφελος εταιρειών-μοναστηριών.
Ο Δήμος «Αριστοτέλη» είναι η πατρίδα του πανεπιστήμονα Αριστοτέλη, επίσης γειτνιάζει με την Αθωνική Πολιτεία αλλά έχει και πλούσια πολιτιστική παράδοση.
• Ο πολιτισμός είναι ίσως το σημαντικότερο κεφάλαιο για τον νέο Δήμο τόσο από άποψη αναπτυξιακή, όσο και από άποψη αναβάθμισης της ζωής των Δημοτών.
• Φυσικά δεν νοείται ανάπτυξη χωρίς νέους ανθρώπους που θα την δημιουργήσουν και θα την προωθήσουν. Ο τόπος μας έχει πολύ ζωντανή νεολαία και έχει υποχρέωση να την κρατήσει κοντά του προσφέροντας της ευκαιρίες μόρφωσης, εργασίας, ψυχαγωγίας αλλά και βιώσιμο περιβάλλον.
Θέλουμε τους νέους ανθρώπους δραστήριους και συμμέτοχους, με λόγο στη χάραξη κατευθύνσεων που θα καθορίσουν το μέλλον το δικό τους και του τόπου τους.
Με αυτές τις αρχές και τις θέσεις, σας καλούμε να συμπορευτούμε σε μια ανεξάρτητη δημοτική κίνηση.
Πρωταρχικός όρος που θέτουμε είναι η νέα Δημοτική Κίνηση να μην έχει προσωποκεντρική υπόσταση ή κομματική δέσμευση, αλλά να αποτελεί μια ανεξάρτητη, συλλογική, δημοκρατική, και πολυσυλλεκτική κίνηση προβληματισμού και δράσης. Στη βάση αυτή επιδιώκουμε να συναντηθούμε με όλους και όλες που έχουν εναλλακτική στόχευση για τη λειτουργία και ανάπτυξη του Δήμου και τους καλούμε να συμμετάσχουν στις διαδικασίες συγκρότησης της νέας Δημοτικής Κίνησης.

Κώστας Ευθυμίου, επικεφαλής της Δημοτικής Κίνησης
Αναστασιάδου Σουλτάνα, Αποστολίδης Τόλης, Αργυρός Κώστας, Αρμακόλα Καίτη, Ατζαμή Ελευθερία, Αυγουλούπης Βασίλης, Βαρβαρέσου Βάσω, Βασιλάκου Άσπα, Βελέντζα Αργυρή, Γιαρίκης Χρήστος, Γιουβανάκης Γιάννης, Γκοντίνος Κώστας, Γούβης Γιάννης, Δουράκης Διονύσης, Δρακάκης Παναγιώτης, Ευαγγελίδου Φωτεινή, Ευθυμίου Παντελής / Κων., Ευθυμίου Παντελής / Ηλ., Ζουμπάς Γιώργος, Ζωγραφίδης Δημήτρης, Ηλιάδης Γιώργος, Ιγγλέζη Κατερίνα, Ιωακείμ Δέσποινα, Καϊάφας Νίκος, Καλαϊτζής Γιώργος, Καμπούρης Δημήτρης, Καραβασιλικού Γραμματική, Καραγιαννίδου Φρόσω, Κάρλας Δημήτρης, Καταρτζής Στέφανος, Κίκας Νίκος, Κόκκινος Γιώργος, Κόκκινου Ελένη, Κοσμαράς Γιάννης, Κοσμαρίκου Στέλλα, Κουκούδα Σοφία, Κωσταδήμας Γιώργος, Λουζικιώτης Δημήτρης, Μανδώρας Δημήτρης, Ματζώνας Χρήστος, Μίτιτζης Τρύφων, Μίχος Γιάννης, Μπαραμάτης Στάθης, Μπέλλα Σοφία, Μπίνιου Βαγγελιώ, Μπλες Θανάσης, Μπρίκου Σοφία, Νίτσε Χριστίνα, Νίτσε Δημήτρης, Νίτσε Κώστας, Νίτσε Μαρία, Παναγιώτου Λέανδρος, Πανάγου Ζωγραφία, Παντελής Δημήτρης, Παπαγεωργίου Άννα, Παπαδοπούλου Γεωργία, Παπαστεργίου Γιάννης, Παρθενιώτης Δημήτρης, Παρθενιώτης Θόδωρος, Πολυζάς Γιώργος, Ροδοκαλάκης Αλέξανδρος, Σακαλή Όλγα, Σανταβάς Απόστολος, Σαρίγγελος Δημήτρης, Σιδέρης Νίκος, Σιδέρης Παντελής, Σκοντούρογλου Τάσος, Σοφιανού Μαίρη, Σταθώρης Νίκος / Ευσ., Σταμπούλη Αργυρή, Τάσιου Μαρία, Τζαβέλας Δημήτρης, Τόσκας Λάζαρος, Τριανταφύλλου Χριστόδουλος, Τσάγια Ελένη, Τσακνής Αργύρης, Τσιντογιάννη Ευαγγελία, Χαλκιάς Θανάσης, Χειράκη Ελένη, Χρυσούλη Κατερίνα, Χρυσούλη Λόλα, Χρυσούλης Κώστας, Χρυσούλης Γιάννης, Χρυσούλης Δημήτρης / Κων.
Το blog της Κίνησης είναι εδώ.

16 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΟΛΑ ΤΑ ΦΡΟΥΤΑ ΜΑΖΕΜΕΝΑ.....ΑΝΤΕ ΡΕ ΣΤΟ ΠΑΖΑΡΙ ΓΙΑ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ...ΑΝΤΕ!!!!

Ανώνυμος είπε...

ΕΧΟΥΝ ΛΑΠΑΔΙΑΣΕΙ ΤΑ ΦΡΟΥΤΑ ΚΑΙ ΠΈΦΤΕΙ Η ΤΙΜΉ ΚΑΙ Η ΈΡΜΗ Η... ΑΞΙΑ!!!

Ανώνυμος είπε...

Λυπάμαι, αλλά αντί διακήρυξης, διάβασα μια λίστα με "ξόρκια"...

Ανώνυμος είπε...

Κ βασικα επειδη πολλα διαβαζω εσυ κυριε διαχειρηστη μπορουμε να μαθουμε το ονομα σου???

Ανώνυμος είπε...

Η ανάρτηση καποιον κειμενων θα ελεγα πως εμπεριεχει συμπαθειες κ οχι σε ανθρωπους π αναγκαστικα ασχολουνται με την "υψηλη" πολιτικη του τοπου μπλογκ με συμπαθειες δεν συναδη κυριε διαχειριστα...

Ανώνυμος είπε...

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΕ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΝΤΙΠΑΧΤΟΒΛΑΧΟΠΟΛΙΚΟ.


ΓΚΕΜΠΕΛΣ.

Ανώνυμος είπε...

Τόσο πολύ τους τρομοκρατεί η διακήρυξη που έπιασαν δουλειά αμέσως τα πληρωμένα Γκεμπελάκια. Από τα άγρια μεσάνυχτα γράφουν σχόλια. Σιγά ρε παιδιά μην ξενυχτάτε, μια διακήρυξη είναι.

Ανώνυμος είπε...

Μια αράδα από ονόματα. Αυτό είστε μόνο. Προσπαθείτε να γίνετε περισσότεροι αλλά δεν τα καταφέρνετε. 84 άτομα μετράω και πόσοι ακόμα δεν δέχτηκαν να γραφτεί το όνομά τους για να μην εκτεθούν…..Άντε να είστε και 200!!!άντε και 300 σου λέω εγώ! Θεωρείτε ότι είστε οι μόνοι που ενδιαφέρεστε για τον τόπο σας?Λάθος!
Μιλάτε για Τοπική Αυτοδιοίκηση. Μην ξεχνάτε ότι εμείς την ψηφίζουμε. Και μετά, όσο κι αν φωνάζει ο «λαός», την γνώμη της και τα θέλω της, δύσκολα τα αλλάζουμε.
Οραματίζεστε μία ανάπτυξη για την περιοχή «σας»…(και οι υπόλοιποι οραματιζόμαστε, αλλά σε λογικά πλαίσια). Διαβάζω για τουρισμό, για αγροτουρισμό, για εναλλακτικό τουρισμό……..!Βγήκατε το καλοκαίρι καμιά βόλτα να δείτε τον «τουρισμό» στον οποίο αναφέρεστε? 20 μέρες μετρημένες ήταν! Και τι τουρισμός!!!!! Θάλασσα, ύπνο (το πολύ 2 βράδια, γιατί στη Μύκονο βρίσκουν πιο φθηνά δωμάτια)και ψώνια από τα μεγάλα Super Market (που και αυτά δεν τα θέλατε κάποτε)!!
Μιλάτε για αειφόρο διαχείριση των 2 μεγάλων κεφαλαίων, της θάλασσας και των δασών που αποτελούν λέτε πηγή οικονομικού πλούτου(!!!!). Ρωτήστε τους επαγγελματίες ψαράδες αν «έπιασαν» τίποτα αυτό το καλοκαίρι! Και πιστέψτε με, για αυτό δε φταίνε τα μεταλλεία, αλλά η αύξηση της θερμοκρασίας στη γη.(αλλά εσείς ότι και να σας πούνε στα μεταλλεία θα ρίξετε την ευθύνη.)
Θέλετε οι νέοι άνθρωποι να μείνουν στον τόπο τους. Τότε γιατί στέλνετε τα παιδιά σας να σπουδάσουν Ιστορία, Φιλολογία, Θεολογία, Αρχαιολογία, Ηλεκτρολογία, Μηχανολογία και δεν τα στέλνετε στα χωράφια, στα γρι γρι και στα δάση να κόβουν ξύλα? Και όλοι είστε υπερήφανοι που ο γιόκας σας πέρασε στην Ηλεκτρολογία. Και καλά πήγε. Και την έβγαλε τη σχολή. Τι να κάνει στο χωριό, όταν υπάρχουν 15 ηλεκτρολόγοι και δε δουλεύει κανέναν λόγο κρίσης?
Συγνώμη αλλά μην περιμένετε με αυτή τη διακήρυξη να σας ακολουθήσει κανείς. Καλύτερα βγείτε και πείτε: «Ας μαζευτούμε όσοι δεν θέλουμε τα μεταλλεία στην περιοχή», γιατί τα υπόλοιπα τα «ακούμε βερεσέ»!
Ο κόσμος θέλει δουλειά.
Και τέλος…ο καθένας χτίζει τη δική του ποιότητα ζωής, μόνος του, με τις επιλογές του!

Ανώνυμος είπε...

τελικα απ οτι καταλαβαμε ολοι περιτρανα αυτος ηταν ο λογος δημιουργιας αυτου του blog
Η ΣΤΗΡΙΞΗ ΚΑΙ Η ΔΙΑΦΗΜΗΣΗ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΣΥΝΔΙΑΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΠΟΥ ΕΡΧΟΝΤΑΙ .
ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΜΕΡΟΛΗΠΤΟΣ ΚΑΙ ΑΝΙΔΙΟΤΕΛΗΣ ΣΚΟΠΟΣ
ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟΝ ΤΣΙΡΙΓΩΤΗ!!!!!!!

ΙΕΡΙΣΣΟΣ είπε...

Για όλους αυτούς που δεν καταλαβαίνουν ή δεν "θέλουν να καταλάβουν", ή επειδή η νοημοσύνη τους δεν το επιτρέπει, ή επειδή κάποιοι άλλοι δεν τους το επιτρέπουν, πρέπει να αναφέρουμε τα εξής:
1) Το blog είναι ανοιχτό στην ενημέρωση και στην διαφορετική άποψη. Στα πλαίσια αυτά έλαβε ένα email από την Κίνηση Πολιτών Δήμου "Αριστοτέλη" και βέβαια το δημοσιεύει, κρίνοντας ότι ενδιαφέρει τους αναγνώστες όποια κίνηση γίνεται περί των δημοτικών εκλογών στον Δήμο μας. Εάν λάβουμε κι άλλη διακήρυξη από άλλους υποψηφίους ευχαρίστως και θα την δημοσιεύσουμε, όπως και τις θέσεις τους για τα ζητήματα του Δήμου.
2) Η Κίνηση έχει δικό της blog για να κάνει την προβολή και τον όποιο αγώνα της.
3) Ο διαχειριστής του blog δεν είναι μέλος της Κίνησης, ούτε βέβαια συνυπογράφει την ιδρυτική διακήρυξή της (ανεξάρτητα αν συμφωνεί ή διαφωνεί με θέσεις και πρόσωπα).
3) Από κανέναν δεν θα ζητήσουμε άδεια και πιστοποιητικά για να δημοσιεύουμε αυτά που κρίνουμε εμείς ότι είναι προς δημοσίευση σ' αυτό το blog;
4) Η ανωνυμία αυτών που γράφουν τα κακεντρεχή σχόλια χαρακτηρίζει και το μέγεθός τους και τον ρόλο τους.

Ανώνυμος είπε...

PROS 10:16

FRONTISE GIA TA DANIA SOY
TELEIVNEI H UHTEIA KAI DEN UA JANAEKLEGEIS.

Ανώνυμος είπε...

Από την προηγούμενη ανάρτηση φάνηκε καθαρά η πρόθεση του διαχειριστή για το «διάγγελμα» της ίδρυσης κινήματος στα αυτοδιοικητικά που θα μας …πάει μπροστά. Γράφτηκε και σε σχετικό σχόλιο της προηγούμενης ανάρτησης που μας εξίσωνε σε κάθε περίπτωση με ζώα ή κλέπτες.
Τι να πούμε τώρα. Μου φέρνει στο νου παλαιοκομματικές ντρίπλες, ανόητων και άξεστων πολιτικών που θεωρούσαν τον κοσμάκη, βλέπε λαός, ως «ντουρντουβάκια». Οι ελιγμοί σου κ. διαχειριστή είναι αξεπέραστοι, αλλά πρέπει να μάθεις ότι η ευθεία γραμμή είναι η καλή γραμμή. Δικαιολογείς στο σχόλιό σου πράγματα που είναι ορατά στους αναγνώστες σου. Σταμάτα να υποκρίνεσαι.
Καλή επιτυχία σε εκείνους τους υποψήφιους που πιστεύουν σε ιδανικά και βλέπουν διαφορετικά εμάς τους ψηφοφόρους του Δήμου Αριστοτέλης.

Ανώνυμος είπε...

Γιατί ρε φίλε τραβάς κάνα ζόρι με τις εν λόγω σχολές? Οτι γουστάρουμε σπουδαζουμε . Θα σε ρωτήσουμε κιόλας δηλαδή?



Απάντηση στον ανώνυμο 5.09

Ανώνυμος είπε...

O 5.09 8-9-2010 είναι εκπρόσωπος του Μπόμπολα, του Πάχτα ή δύο σε ένα;

Ανώνυμος είπε...

Κατά το πλείστον, ένα σύνολο Δημοσίων Υπαλλήλων και Βολεμένων Μικροεπιχειρηματιών... με μια διακήρυξη γεμάτη καπνό και καθόλου ψητό!!!
Η μόδα της οικολογίας αποτελεί μάλλον για αυτούς τους "Ενεργούς Πολίτες" τη δυνατότητα εξουσίας, με δύο όμως τρανταχτές αδυναμίες τους: την ΑΓΝΟΙΑ και την ΗΜΙΜΑΘΙΑ...

Ανώνυμος είπε...

Καλά τα λέτε αλλά ο υποψήφιός σας δεν τραβάει. Τους πελάτες του θέλει να εξυπηρετεί στο Δημοτικό Συμβούλιο, γι αυτό θέλει να εκλεγεί. Να μην πούμε και για τα άλλα που ακούγονται.