ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΕΙΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

Ο χώρος αυτός είναι χώρος διαλόγου και μπορεί να φιλοξενήσει τις απόψεις σας. Στείλτε στο email: ierissos@rocketmail.com

Τετάρτη, 2 Μαρτίου 2011

Το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω

Το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω. Κάθε μέρα που περνάει, φουντώνει όλο και περισσότερο το κίνημα ενάντια στην δημιουργία μεταλλουργίας χρυσού στην Χαλκιδική. Σε μερικούς μήνες μέσα δημιουργήθηκαν έξι επιτροπές αγώνα και συνεχίζουμε. Όσοι από τους πολιτικούς μας θέλουν ας το ακούσουν. Όσοι δεν το ακούσουν ή το "παίζουν" Πόντιοι Πιλάτοι και προσπαθούν να κοροιδέψουν τον κόσμο, κακό του κεφαλιού τους. Εάν δεν έχουν καταλάβει τις διεργασίες που συντελούνται μέσα στον κόσμο και δεν έχουν βγάλει τα διδάγματά τους από τα παθήματα του Πάγκαλου και άλλων στο Παρίσι και αλλού, ας εμμείνουν στον πολιτικαντισμό τους. Έτσι κι αλλοιώς δεν θα τον χαρούν για πολύ.

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Υπνοι- ξύπνοι -παληκάρια,….. νταβατζήδες κι΄ ανοιχτά μυαλά…. Γίνανε μαλλιά –κουβάρια ο ( νέος πολυσυλλεκτικός ) τίτλος της νέας δημοτικής αρχής ….!!!
Όσο γιά τόν λεγάμενο του δήμου Αριστοτέλη ..τόν λεβέντη μας ντέ.. τον Χριστάκο μας ..το καμάρι μας …πού θέλει να κτίσει… τους απόπατους του Στρατωνίου.
καλά και τά σκατά … νοιαστείτε όμως πρώτα για τά παιδιά … τον νού σας πρώτα στο Γυμνάσιο…το ΙΚΑ.. έτσι να μην ξεχνιόμαστε… Πάχτα..Ζαγοράκη . και ξενόφερτε….Κατσαβαβάκη…!!!

Ανώνυμος είπε...

Tέσσερεις μήνες πρίν:(2 Νοεμβρίου 2010 - 2 Μαρτίου 2011)

ΠΗΓΗ:http://www.isotimia.gr/
Τρίτη, 2 Νοεμβρίου 2010 - 18:46:23

"Η τοπική κοινωνία θα έχει λόγο για την άδεια της Ελληνικός Χρυσός" λέει το ΥΠΕΚΑ

"Η απόφαση του ΥΠΕΚΑ για την περιβαλλοντική αδειοδότηση του επενδυτικού σχεδίου της «Ελληνικός Χρυσός» στη Χαλκιδική θα ολοκληρωθεί «αφού εξασφαλιστεί χρόνος προκειμένου να εκφράσουν τις απόψεις τους οι πολίτες».
Η «Ελληνικός Χρυσός» ελέγχεται από την European Goldfields στο μετοχικό κεφάλαιο της οποίας συμμετέχει ο όμιλος ΕΛΛΑΚΤΩΡ.

Σε ανακοίνωση του υπουργείου Περιβάλλοντος αναφέρεται πως «με αφορμή αντιδράσεις της Τοπικής Κοινωνίας Χαλκιδικής και επιστολή του Δημάρχου Σταγείρων-Ακάνθου, κ. Βλαχόπουλου μετά τη διαβίβαση από την αρμόδια υπηρεσία του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής προς το οικείο Νομαρχιακό Συμβούλιο της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) για το «Επενδυτικό Σχέδιο» της ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ Α.Ε., ανακοινώνεται ότι θα τηρηθούν οι δεσμεύσεις που έχουν αναληφθεί προς την Τοπική Κοινωνία και η όποια απόφαση σχετικά με την περιβαλλοντική αδειοδότηση του Επενδυτικού Σχεδίου θα ολοκληρωθεί, αφού εξασφαλιστεί επαρκέστατος χρόνος προκειμένου να εκφράσουν τις απόψεις τους οι πολίτες, οι φορείς εκπροσώπησής τους, καθώς και τα θεσμοθετημένα όργανα της τοπικής κοινωνίας».

Η ηγεσία του υπουργείου Περιβάλλοντος υποστηρίζει πως «το συνοδευτικό έγγραφο της Υπηρεσίας Περιβάλλοντος του ΥΠΕΚΑ για τη δημοσιοποίηση της ΜΠΕ, βασίζεται σε απαιτήσεις τόσο της ελληνικής, όσο και της κοινοτικής νομοθεσίας σε θέματα διαβούλευσης μελετών περιβαλλοντικών επιπτώσεων και ως εκ τούτου έχει «τυπικό» χαρακτήρα».

Το ΥΠΕΚΑ «στοχεύει στην επιλογή των βέλτιστων λύσεων με αξιοποίηση της σύγχρονης τεχνολογίας προστασίας του περιβάλλοντος που θα προκύψει από την ανοικτή διαβούλευση με την Τοπική Κοινωνία, δεδομένου του σημαντικού αναπτυξιακού χαρακτήρα της επένδυσης, που θα συμβάλει στην αειφόρο ανάπτυξη της περιοχής, διασφαλίζοντας τη λήψη όλων των αναγκαίων μέτρων πρόληψης και αποκατάστασης»."

http://www.isotimia.gr/default.asp?pid=24&ct=6&artid=88736
Τρίτη, 2 Νοεμβρίου 2010 - 18:46:23

Συμπτωματικά, φαίνεται ότι η Τοπική Κοινωνία έχει άλλη γνώμη...

Ανώνυμος είπε...

Πέμπτη, 3 Μαρτίου 2011
"Διαμαρτυρία Πολιτών ενάντια σε μεθοδεύσεις παραπληροφόρησης του κοινού από την ΕΤ3"

Με επιστολή τους Επιτροπές αγώνα Χαλκιδικής διαμαρτύρονται προς την ΕΤ3 για "μεθοδευμένη φίμωση της συντριπτικής πλειοψηφίας φορέων και των κατοίκων της Χαλκιδικής σε σχέση με την "επένδυση" μεταλλουργίας Χρυσού"

Το κείμενο της επιστολής:

Προς: Γενικό Διευθυντή ΕΤ3
Κοινοποίηση: Μ.Μ.Ε., Ε.Σ.Ρ., Γενική Διεύθυνση ΕΡΤ ΑΕ

Θέμα: Διαμαρτυρία Πολιτών ενάντια σε μεθοδεύσεις παραπληροφόρησης του κοινού

Κύριε διευθυντά,
Παρακολουθούμε με έκπληξη αλλά και αγανάκτηση τη μεθοδευμένη φίμωση της συντριπτικής πλειοψηφίας φορέων και των κατοίκων της Χαλκιδικής σε σχέση με την "επένδυση" μεταλλουργίας Χρυσού στην περιοχή μας.

Παρατηρούμε ότι από το σταθμό σας και ιδιαίτερα από την ανταποκρίτριά σας στην περιοχή, κ. Ρήγα, μεθοδεύεται ένας συνεχής αποκλεισμός οποιασδήποτε φωνής διαμαρτυρίας, ενώ αντίθετα, προβάλλονται με προκλητικό και αντιδεοντολογικό τρόπο, οι ενέργειες και δημοσιεύσεις των υπέρμαχων της επένδυσης και της εταιρίας Ελληνικός Χρυσός ΑΕ.

Συγκεκριμένα, ενώ έχετε κληθεί σε μια σειρά εκδηλώσεων, όπως για παράδειγμα
α) Θεσσαλονίκη, εκδήλωση των Οικολόγων Πράσινων, 28/1/2011,
β) Θεσσαλονίκη, εκδήλωση Δικηγορικού Συλλόγου και Κίνηση Ενεργών Πολιτών Σταγίρων-Ακάνθου, 31/1/2011,
γ) Αρναία, εκδήλωση Ενεργών Πολιτών Δημοτικής Ενότητας Αρναίας, 13/2/2011,
δ) Πολύγυρος, εκδήλωση από το Τεχνοδρόμιο Πολυγύρου, 20/2/2011 και πολλές άλλες στις οποίες παρουσιάστηκαν ολοκληρωμένες μελέτες ανεξάρτητων καθηγητών πανεπιστημίου και έγκριτων επιστημόνων, που κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για την τεράστια περιβαλλοντική και οικονομική καταστροφή που επίκειται, απουσιάζατε από όλες, και φυσικά, δεν έγινε η παραμικρή αναφορά προς ενημέρωση των τηλεθεατών σας.

Αντίθετα οποιαδήποτε ανακοίνωση, εκδήλωση ή πρωτοβουλία της εταιρίας Ελληνικός Χρυσός, προβάλλεται συνεχώς και με προκλητικό τρόπο και μάλιστα χωρίς καμία αναφορά σε αντιτιθέμενες απόψεις.

Κύριε διευθυντά,
Θεωρούμε ότι το κανάλι σας ως Μ.Μ.Ε. δημόσιου χαρακτήρα, δεν δικαιούται να συμπεριφέρεται με αντιδεοντολογικό τρόπο και να παραπληροφορεί, ευνοώντας ξεκάθαρα τα συμφέροντα συγκεκριμένου μεγαλοεπιχειρηματία που κρύβεται πίσω από την υποτιθέμενη επένδυση.

Σας καλούμε άμεσα να προβείτε στις απαραίτητες ενέργειες έτσι ώστε να τηρείται η δημοσιογραφική δεοντολογία και να σταματήσει η συστηματική παραπληροφόρηση της κοινωνίας.
Λαμβάνοντας υπόψη την κλίμακα των σχεδιαζόμενων μεταλλευτικών δραστηριοτήτων στην περιοχή μας και τις γνωματεύσεις ανεξάρτητων επιστημονικών φορέων (Συμβούλιο Περιβάλλοντος ΑΠΘ) και ειδικών επιστημόνων, μπορείτε να αντιληφθείτε το μέγεθος του προβλήματος σε περιβαλλοντικό, οικονομικό και κοινωνικό επίπεδο που θα έχουμε να αντιμετωπίσουμε.

Οφείλουμε επομένως, όχι μόνο να αγωνιούμε για το μέλλον μας αλλά και να αγωνιστούμε για την αποτροπή του βιασμού της περιοχής μας. Μιας περιοχής που αποτελεί έναν από τους υψηλότερους τουριστικούς προορισμούς πανελλαδικά και παρουσιάζει σημαντική ανάπτυξη και σε άλλους τομείς όπως γεωργία, κτηνοτροφία, μελισσοκομία κλπ.
Σας καλούμε να αναλάβετε τις ευθύνες σας και επιφυλασσόμαστε παντός νομίμου δικαιώματός μας.

Με εκτίμηση,
Επιτροπή Αγώνα Μεγάλης Παναγίας
Ενεργοί Πολίτες Δημοτικής Ενότητας Αρναίας
Επιτροπή Αγώνα Ιερισσού

Αναρτήθηκε από ΡΕΣΠΕΝΤΖΑ στις 3/03/2011 08:22:00 μμ
Ετικέτες TV, ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ
http://respentza.blogspot.com/2011/03/3.html