ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΕΙΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

Ο χώρος αυτός είναι χώρος διαλόγου και μπορεί να φιλοξενήσει τις απόψεις σας. Στείλτε στο email: ierissos@rocketmail.com

Τρίτη, 5 Ιουλίου 2011

Ο ΚΑΡΚΙΝΟΣ ΘΑ ΦΥΓΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΕΡΙΣΣΟΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σήμερα 4 Ιουλίου 2011 κλείσαμε ΟΡΙΣΤΙΚΑ τον Χ.Α.Δ.Α. Ιερισσού σε εκτέλεση της ομόθυμης εντολής της Λαϊκής Συνέλευσης των πολιτών της Ιερισσού στις 8 Ιουνίου 2011.
Στον Χ.Α.Δ.Α. ο Δήμος Αριστοτέλη αποθέτει τα απορρίμματα ολόκληρου του πρώην Δήμου Σταγείρων-Ακάνθου τα οποία, ειδικά τους θερινούς μήνες πολλαπλασιάζονται εκθετικά από τα μεγάλα ξενοδοχειακά συγκροτήματα και γενικά το πλήθος των του-ριστών που κατακλύζουν την Ολυμπιάδα, Ιερισσό, Ν. Ρόδα, Αμμουλιανή και Ουρανούπολη.
Στις 11 Ιουνίου ξέσπασε μεγάλη πυρκαγιά στον Χ.Α.Δ.Α. που καίει αδιάλειπτα μέχρι σήμερα και κατακλύζει με διοξίνες ολόκληρη την ευρύτερη περιοχή Ιερισσού.
Σε εκτέλεση της απόφασης της Λαϊκής Συνέλευσης, της εντολής του Συντάγματος προς τους πολίτες, της κείμενης Εθνικής και Κοινοτικής Νομοθεσίας για τη διαχείριση των στερεών αποβλήτων, του από 7 Μαΐου 2011 δελτίου τύπου του Υπουργού Εσωτερικών για άμεσο κλείσιμο των 171 Χ.Α.Δ.Α. που ακόμα λειτουργούν στη χώρα.
Λαμβάνοντας υπ' όψη την καταδίκη της Ελλάδας από το Δικαστήριο των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων (ΔΕΚ) που συνεπάγεται την άμεση πληρωμή προστίμου 34.000 ευρώ την ημέρα για κάθε Χ.Α.Δ.Α. που λειτουργεί μετά την 1η Ιουλίου 2011 και πάνω απ' όλα επειδή ο Χ.Α.Δ.Α. καίει ήδη εδώ και 20 μέρες σκορπίζοντας διοξίνες στην ευρύτερη περιοχή και η ρίψη νέων σκουπιδιών πάνω σε φωτιά που δεν έχει σβήσει είναι πράξη τουλάχιστον εγκληματική, ΔΗΛΩΝΟΥΜΕ ότι με κάθε μέσο θα σταματήσουμε αυτό το έγκλημα.
Θα είμαστε εκεί, φυλώντας βάρδιες 24 ώρες το 24ωρο, για να μην πέσει ούτε ένας τόνος σκουπίδια ακόμα, μέχρι να δοθεί οριστική λύση στο πρόβλημα.


Ο ΚΑΡΚΙΝΟΣ ΘΑ ΦΥΓΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΕΡΙΣΣΟ!
Η ΛΑΪΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΙΕΡΙΣΣΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια: