ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΕΙΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

Ο χώρος αυτός είναι χώρος διαλόγου και μπορεί να φιλοξενήσει τις απόψεις σας. Στείλτε στο email: ierissos@rocketmail.com

Δευτέρα 22 Αυγούστου 2011

Τεράστια η επιτυχία της πεζοποδηλατοδρομίας

"Δώστε χώρο στους πεζούς και τα ποδήλατα" ήταν το σύνθημα και το ζητούμενο της διπλής εκδήλωσης, πεζοπορίας και ποδηλατοπορίας που οργάνωσε η Πρωτοβουλία Πολιτών για τη διαφύλαξη της φυσικής και πολιτιστικής κληρονομιάς της περιοχής συνόρων Αγίου Όρους, το Σάββατο που μας πέρασε.
Εκατό ποδηλάτες ξεκίνησαν από τα Νέα Ρόδα, διύνησαν 13 χιλιόμετρα πανέμορφης παραλιακής διαδρομής και αφού πέρασαν χειροκροτούμενοι μέσα από την Ουρανούπολη ολοκλήρωσαν την πορεία τους στα σύνορα του Αγίου Όρους. Στο ίδιο σημείο έφτασαν πεζοί παραθεριστές και κάτοικοι της περιοχής, που ξεκίνησαν από τον Πύργο Ουρανούπολης και έκαναν τον παραδοσιακό περίπατο του χωριού, που έχει καταργηθεί τα τελευταία χρόνια από τη σκόνη και την επικινδυνότητα που δημιουργούν οι συχνές διελεύσεις αυτοκινήτων.
Η εκδήλωση διοργανώθηκε με τη συνδρομή των δυναμικών ποδηλατικών οργανώσεων "Πολύχρωμοι ποδηλάτες" και "Ποδηλάτες Θεσσαλονίκης", καθώς και της "Ένωσης για τα δικαιώματα των πεζών", και είχε τη συμμετοχή πολλών πολιτιστικών και περιβαλλοντικών οργανώσεων της Ανατολικής Χαλκιδικής.
Ξενοδοχεία και επιχειρήσεις της περιοχής προσέφεραν δροσιστικά ποτά στους ποδηλάτες κατά τη διαδρομή και κεράσματα στο τέλος.
Πεζοί και ποδηλάτες διεκδίκησαν το Σάββατο τον χώρο που τους έχει αφαιρέσει η μηχανοκίνητη κυκλοφορία, το δικαίωμα στην αξιοπρεπή μετακίνηση με τους πιο υγιεινούς, οικολογικούς και οικονομικούς τρόπους, το περπάτημα και το ποδήλατο.
Οι κάτοικοι αλλά και οι επιχειρηματίες της περιοχής ζητούν εδώ και χρόνια να διαπλατυνθεί ο υπάρχων δρόμος που αποτελεί μια εφιαλτική διαδρομή για όποιον τολμά να την διασχίσει πεζός, και να δημιουργηθεί ένας πρότυπος παραθαλάσσιος περίπατος.
Μπορείτε να δείτε και να κατεβάσετε φωτογραφίες από εδώ: streetpanthers.gr/Ouranoupoli_pics
και να δείτε το βίντεο στο streetpanthers.gr/Ouranoupoli_view ή να το κατεβάσετε από το streetpanthers.gr/Ouranoupoli_download.
Ευχαριστούμε τα ξενοδοχεία Eagles Palace, Άκραθως, Ακτή Ουρανούπολη, Θεοξένια, Αύρα και Σκήτες για τους "σταθμούς δροσιάς", την οικονομική στήριξη και τη διάθεση λεωφορείων για την επιστροφή των συμμετεχόντων. Ευχαριστούμε το ζαχαροπλαστείο Σεκέρογλου και το φούρνο Καραστέργιου. Ευχαριστούμε την 10η Εφορία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων που μας άνοιξε τον Πύργο της Ουρανούπολης και μας ξενάγησε στον αρχαιολογικό χώρο Μονής Ζυγού. Ευχαριστούμε τους δέκα τοπικούς συλλόγους που αγκάλιασαν την εκδήλωση.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΡΕ κουλτουρα τσιριγωτη θα πεις τιποτα και για το ΑΞΙΟΝ ΕΣΤΙ;