ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΕΙΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

Ο χώρος αυτός είναι χώρος διαλόγου και μπορεί να φιλοξενήσει τις απόψεις σας. Στείλτε στο email: ierissos@rocketmail.com

Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου 2011

Εφραίμ Καρατζαφέρ





Το τρίπτυχο της χούντας, Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια, παραμένει μία σίγουρη επένδυση σε πολιτικούς τύπου Καρατζαφέρη, παρέα με την υποκρισία και το παπατζιλίκι. Όχι βέβαια πως ο συγκεκριμένος πολιτικός και ο χώρος που εκπροσωπεί, μονοπωλούν τις ως άνω αρετές –δόξα να ‘χει ο νεοελληνικός μπαξές μας- αλλά τόση κωλοτούμπα και χοντροκοπιά σπανίζει.
Πριν τρία χρόνια ο συγκεκριμένος θεματοφύλακας των ελληνοχριστιανικών αρχών έλεγε για τον Εφραίμ και τον Αρσένιο πως: «Οι δύο αυτοί κύριοι πρέπει να περάσουν, από τα κελιά του μοναστηρίου, στα κελιά των φυλακών».
Σήμερα, που το θέμα ξέφτισε στα ΜΜΕ και στην μνήμη των λωτοφάγων συνελλήνων μας (σήμερα καίγεται η τσέπη μας) και αφού και οι πολιτικοί που ήταν στο κόλπο βγήκαν λάδι –προς δόξα του πολιτικού μας συστήματος- επανήλθε κι ο Καρατζαφέρης να δηλώνει αυτή τη φορά την μεγάλη του θλίψη –χριστιανικής και εθνικής προέλευσης- για την προφυλάκιση του Εφραίμ:
«Η απόφαση για τον Εφραίμ, είναι έμφορτος ημεδαπών και αλλοδαπών σκοπιμοτήτων. Η δικαιοσύνη πρέπει να πείθει τον κόσμο. Είναι μεν ανεξάρτητη, αδέσμευτη και ανεπηρέαστη. Όμως, πρέπει να αντιληφθούν όλοι ότι ορισμένες αποφάσεις αλληλοσυγκρούονται. Πρεμούρα για να μπει παραμονή των Χριστουγέννων φυλακή ο Εφραίμ, ελεύθεροι πολλοί από αυτούς που έχουν διασπαθίσει το χρήμα του ελληνικού λαού. Κάποια πράγματα πρέπει να ορθοτομούν τον λόγο και την πράξη».
Από κοντά με τον αρχηγό και τα εξαπτέρυγα: Την παραίτηση του υφυπουργού Δικαιοσύνης Γιώργου Πεταλωτή, ο οποίος ήταν βασικός κατήγορος στην υπόθεση της Μονής Βατοπεδίου, ζήτησαν σήμερα τόσο ο υφυπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης όσο και ο βουλευτής του ΛΑ.Ο.Σ Κυριάκος Βελόπουλος , ο οποίος έθεσε ζήτημα «ηθικής τάξης».
Ο κ. Γεωργιάδης δήλωσε ότι «η ταυτόχρονη παρουσία του υφυπουργού και βασικού κατήγορου στην υπόθεση κ. Πεταλωτή, συνιστά μείζον ηθικό και πολιτικό ζήτημα» και έκανε λόγο για «άδικη απόφαση για την προφυλάκιση του Εφραίμ που δίχασε τον ελληνικό λαό και έπληξε την Ορθοδοξία».
Ταυτόχρονα, ο βουλευτής του ΛΑ.Ο.Σ Θανάσης Πλεύρης έκανε λόγο για πολιτικές προεκτάσεις στην απόφαση προφυλάκισης του ηγούμενου Εφραίμ, δηλώνοντας ότι «είναι προσωρινά κρατούμενος ο ηθικός αυτουργός, ενώ οι φυσικοί αυτουργοί παραμένουν ανέγγιχτοι και δεν έχουν αποδοθεί ευθύνες σε κανένα πολιτικό πρόσωπο».
Τόσο ο κος Βελόπουλος όσο και ο κος Πλεύρης δήλωσαν ότι ο Εφραίμ δεν είναι δυνατό να θεωρείται ύποπτος φυγής, τη στιγμή που μόλις πριν λίγες ημέρες βρέθηκε στη Ρωσία και θα μπορούσε να παραμείνει εκεί αλλά αντ’αυτού επέστρεψε κανονικά στη χώρα.
Επιπλέον, ο βουλευτής του ΛΑ.Ο.Σ, Κυριάκος Βελόπουλος, χαρακτήρισε τον ηγούμενο της Μονής Βατοπεδίου «θύμα μιας φοβερής σύγκρουσης αμερικανικών και ρωσικών παραγόντων» και έκρινε «τραγική σύμπτωση» το γεγονός, ότι η απόφαση για προφυλάκιση του Εφραίμ ελήφθη αμέσως μετά το ταξίδι του στην Ρωσία και την συνάντηση του γέροντα με τον Βλαντιμίρ Πούτιν.
Δηλαδή οι υπερασπιστές του Εφραίμ διατείνονται το εξής ηθικό, πατριωτικό και χριστιανικό: «Αφού οι πολιτικοί που είναι μπλεγμένοι στο Βατοπέδι, δεν θα πληρώσουν για τα ανομήματά τους, τότε γιατί να πληρώσει ο γέροντας Εφραίμ; Δηλαδή αυτό που λέγεται: Ισότητα στην παρανομία.
Εμείς θα τους κάνουμε μια πρόταση που θα τους βοηθήσει κι αυτούς –για να δείξουν τις αρχές, το ήθος και την αλληλεγγύη τους- και το γέροντα Εφραίμ να απαλλαγεί από τις περιπέτειες κι όλα να συνεχίσουν όπως πρώτα σ’ αυτήν την χώρα.
Αφού οι πολιτικοί βγήκαν λάδι, χάρη στον νόμο περί ευθύνης των πολιτικών προσώπων, και ο κ. Καρατζαφέρης θέλει να βγάλει λάδι και τον γέροντα Εφραίμ, τότε στις εκλογές που επέρχονται, ο ΛΑΟΣ ας τον κατεβάσει για βουλευτή, να τον εκλέξει και να τον απαλλάξει από τις κατηγορίες και τα βάσανα, εντάσσοντάς τον κι αυτόν στο κλάμπ, για να τελειώνει αυτή η «ανηθικότητα και η αδικία». Θα τους το αναγνωρίσει και ο Ελληνικός λαός και ο Άνθιμος και ο Ιερώνυμος και ο Πούτιν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: