ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΕΙΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

Ο χώρος αυτός είναι χώρος διαλόγου και μπορεί να φιλοξενήσει τις απόψεις σας. Στείλτε στο email: ierissos@rocketmail.com

Τρίτη 24 Απριλίου 2012

H Νομαρχιακή Επιτροπή της ΔΗΜΑΡ για τις μονοεδρικές

Επειδή πολλοί συμπατριώτες μάς ρωτάνε «γιατί δεν δεχτήκατε την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για κοινή κάθοδο των αριστερών κομμάτων στις μονοεδρικές προκειμένου να στερήσουμε από το δικομματισμό οκτώ έδρες», έχουμε να δηλώσουμε τα παρακάτω:

1. Η κοινή κάθοδος στις μονοεδρικές δεν σημαίνει επί της ουσίας απολύτως τίποτα.

Α. Παράδειγμα: Κάποιο κόμμα από τα τρία ας πούμε ότι παίρνει 4%. Αυτό σημαίνει πως βάση του εκλογικού νόμου θα εκλέξει 11 βουλευτές. Αν τα άλλα δύο της συνεργασίας αποφασίσουν να πριμοδοτήσουν στις μονοεδρικές αυτό το κόμμα του 4% και καταφέρουν να του δώσουν και τις 8 έδρες, αυτό σε καμία περίπτωση δεν σημαίνει πως αυτό το κόμμα θα εκλέξει 11+8 = 19 έδρες! Θα εκλέξει μόνον 11, όσες από τον εκλογικό νόμο δικαιούται, μόνο που θα τις πάρει στις μονοεδρικές και θα τις χάσει σε άλλες εκλογικές περιφέρειες.

Β. Παράδειγμα: Αν και τα τρία κόμματα εκλέξουν 60 βουλευτές και συνεργαστούν στις μονοεδρικές και τις κερδίσουν και τις 8, αυτό σε καμία περίπτωση δεν σημαίνει πως αυτά τα κόμματα θα εκλέξουν 60+8 = 68 έδρες!

Θα εκλέξουν μόνον 60, όσες από τον εκλογικό νόμο δικαιούνται, μόνο που θα τις πάρουν στις μονοεδρικές και θα τις χάσουν σε άλλες εκλογικές περιφέρειες.

2. Γίνεται φανερό πως πρόκειται για ένα προεκλογικό παραμύθι, όπως και η ΓΓ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα επεσήμανε, που θυμίζει παλαιοκομματικές μεθόδους, όταν ποντάριζαν στην άγνοια των περισσότερων ψηφοφόρων από τις λεπτομέρειες του εκλογικού νόμου.

3. Πρόκειται για δεύτερη προσπάθεια εξαπάτησης μετά την πρόταση για κοινή κάθοδο των δυνάμεων της Αριστεράς που δήθεν θα εξασφάλιζε το μπόνους των 50 εδρών. Ως γνωστόν το μπόνους αυτό δεν δίδεται σε συνασπισμούς κομμάτων.

4. Το κύριο ζητούμενο από ένα αριστερό κόμμα είναι να καταθέτει την αλήθεια, όταν αυτή είναι ηλίου φαεινότερη. Άλλως σε τι θα διαφέρουμε από τους «άλλους»;

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

-Ρε παλληκάρια δέν είναι το θέμα οι μονοεδρικές καί το καταλαβαίνετε.
Εάν μπορούσαμε να κανουμε μία συνεργασία αυτή τή στιγμή με τη δυναμική πού θά αναπτύσσονταν , θα ακολουθούσαν καί άλλοι τού χώρου, άλλοι θα απομονώνονταν καί θά έσπανε ο δικομματισμός. Απλά καί καθαρά. 'Ολλα τάλλα ειναι δικαολογίες.

ΑΣΤΡΟΛΑΒΟΣ είπε...

ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΛΑΛΙΣΑΝΤΑ .. ΜΗΝ ΜΠΑΙΝΕΤΕ ΣΤΟ ΜΕΤΡΗΜΑ ΤΩΝ ΚΟΥΚΙΩΝ .. ΓΙΝΕΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΙΔΙΑ .. Ο ΚΟΣΜΟΣ ΘΕΛΕΙ ΛΥΣΗ ΠΟΥ ΘΑ ΤΟΥ ΔΩΣΕΙ Η ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΕΝΩΜΕΝΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ "..ΕΝΘΕΝ ΚΑΚΕΙΘΕΝ.." ΑΦΗΣΤΕ ΤΙΣ ΚΟΥΤΟΠΟΝΗΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ .. ΜΙΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΕΝΩΜΕΝΗ ΚΑΙ ΘΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΟΥΜΕ ΟΛΟΙ .. ΟΣΟ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙΡΟΣ ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ ..ΑΛΛΙΩΣ