ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΕΙΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

Ο χώρος αυτός είναι χώρος διαλόγου και μπορεί να φιλοξενήσει τις απόψεις σας. Στείλτε στο email: ierissos@rocketmail.com

Σάββατο 6 Απριλίου 2013

Χύμηξε η φακή να φάει το λάδι



Είδα ένα μικρό βιντεάκι από τα παρελκόμενα της συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου της Παρασκευής 5 Απριλίου. Είχαν βάλει στην μέση –υπό τα όμματα του επικοινωνιολόγου της εταιρείας, κ. Γεωργαντζή- τον καθηγητή της κοινωνική ιατρικής του ΑΠΘ κ. Α. Μπένο, κάποιοι εργαζόμενοι και κάποιοι -κατ’ εξοχήν- εργατοπατέρες της εταιρείας, γνωστοί πρωτοστατούντες στις «απεργιακές, επί πληρωμή» κινητοποιήσεις των εργαζομένων. Μερικοί δε, από τον υπερβάλλοντα ζήλο τους να προσφέρουν υπηρεσίες στο αφεντικό τους, διακρίθηκαν ακόμα και για τον τραμπουκισμό τους.
Όση κατανόηση κι αν μπορεί να επιστρατεύσει κανείς (πως πρόκειται για το ψωμί τους) δεν είναι δυνατό να μην εκπλαγεί από το θράσος αυτών των ανθρώπων που αναγορεύονται επιστήμονες, σε όλες πια τις ειδικότητες, και αμφισβητούν το επιστημονικό κύρος αυτών που δεν συμφωνούν με την περίφημη Μ.Π.Ε. του αφεντικού τους.
Αμφισβητούν τους γιατρούς, τους σεισμολόγους, τους φυσικούς της ατμόσφαιρας, τους γεωπόνους, τους υδρογεωλόγους, τους οικονομολόγους, και ποιους δεν αμφισβητούν; Πόση ηλιθιότητα –πέραν του θράσους, που είναι και επί πληρωμή- πρέπει να διαθέτει κανείς για να μην καταλαβαίνει πως η σοβαρότητα και η αξιοπρέπειά τους έχει πιάσει πάτο με τέτοια συμπεριφορά που επιδεικνύουν;
Το να μην έχεις πάει στο σχολειό ή στο πανεπιστήμιο, δεν είναι αμάρτημα, ούτε όμως είναι και λόγος για να θεωρείς τον εαυτό σου, το άλας της γης και ότι πρέπει να σε βραβεύσουν κιόλας, ειδικά στα χρόνια μας που όποιος ήθελε και μπορούσε να σπουδάσει, το έκανε. Το να χυδαιολογείς όμως και να τραμπουκίζεις, συλλήβδην, απέναντι σε όλους αυτούς που σπούδασαν -και μάλιστα προσφέρουν αμισθί τις γνώσεις και τις υπηρεσίες τους στο κοινωνικό σύνολο- επειδή πληρώνεσαι για να το κάνεις, αυτό ξεφεύγει από κάθε όριο συνετής κοινωνικής συμπεριφοράς. Δεν καταλαβαίνουν πως η πρώτη σκέψη που κάνει κάποιος είναι πως τα κάνουν επειδή εργάζονται στην εταιρεία και «θέλουν να κάνουν το άσπρο, μαύρο»; Ας δείξουν έναν στην περιοχή που να μην έχει το συμφέρον τους και να κάνει έτσι; Λίγη τσίπα δεν βλάφτει.
Πέρα από γελοιότητα για τους ίδιους (και γι’ αυτό δε μας πέφτει λόγος, αφού ο καθένας διαχειρίζεται τον εαυτό του όπως θέλει κι όπως τον φτάνει το μυαλό του) είναι και ασφαλής ένδειξη της δύσκολης θέσης στην οποία βρίσκεται το αφεντικό τους και τους επιστρατεύει στο άχαρο έργο τους.
Θα ήθελα όμως –επειδή η κοινωνία μας είναι μικρή και γνωριζόμαστε και θα είμαστε υποχρεωμένοι να συνυπάρχουμε και στο μέλλον, όταν όλα αυτά θα έχουν τελειώσει- να τους δώσω μια συμβουλή, κι αν θέλουν ας την ακούσουν. Αν δεν θέλουν πάλι, ας την πάρει το ποτάμι. Να είναι πιο συμμαζεμένοι στις αντιδράσεις τους και να μην προκαλούν πολύ το περί δικαίου αίσθημα των ανθρώπων της περιοχής γιατί όταν θα χρειαστούν ξανά στήριξη –και θα χρειαστούν πολύ γρήγορα- δεν θα υπάρχει κανένας πια να τους την δώσει. Τότε θα καταλάβουν πως «όπως έστρωσαν, θα κοιμηθούν», αλλά θα είναι πολύ αργά γι’ αυτούς.

7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Σωστή σκέψη και ακόμη πιο σωστή η συμβουλή. Μα αυτά θα μπορούσαν να τα ακούσουν άνθρωποι που έχουν συνείδηση! Και δυστυχώς αυτοί δεν έχουν, δυστυχώς....
Απ΄την στιγμή που δεν εκτιμούν την φύση, το νερό, δεν σκέφτονται το μέλλον, τα όνειρα....
Ο καθένας ομως κρίνεται σ΄αυτήν την ζωή απ΄τις αποφάσεις που παίρνει, απ΄τα ΟΧΙ που λέει κι οι πράξεις μας έχουν δυστυχώς συνέπειες....

Ανώνυμος είπε...

Προς τα σκυλάκια της EL DORADO GOLD
Σας έχει κόψει κρύος ιδρώτας από την τροπή που πείρε το θέμα στο περιφερικό συμβούλιο , σας πήραν χαμπάρι όλοι, σε λίγο θα μείνετε μόνοι εσείς και οι διευθυντές της EL DORADO.
Θα ήθελα να πω στους τραμπούκους που βάλατε να παρεμποδίσουν την συνεδρίαση του συμβουλίου ότι εκτέθηκαν τόσο πολύ στους συμβούλους με τις τραμπουκικές τους παρεμβάσεις , που στο τέλος αντί να κάνουν καλό στον αγώνα τους να επιβάλουν τις απόψεις τους ξεσκεπάστηκαν για μία ακόμα φορά για τον τρόπο με τον οποίο προσπαθούν να επιβάλουν την μεταλλουργεία χρυσού.
Αλλά ο λύκος όσο και να θέλει να κρυφτεί δεν τον αφήνει η φύση του γιατί είναι ένας αιμοδιψής δολοφόνος . Εδώ αρμόζει η γνωστή έκφραση ( το γαρ πολύ της θλίψεως γεννά παραφροσύνη )
Θα ήθελα αν κάποιος γνωρίζει να μας πει τι έπαθε τελικά ο Πάχτας στην Ολυμπιάδα ;!!! είναι αλήθεια ότι τον πήραν κι εκεί χαμπάρι ποιος είναι τελικά!!!

Ανώνυμος είπε...

Ο Πάχτας πήρε το μήνυμα στην Ολυμπιάδα ότι ο κόσμος κατάλαβε πόσο εξαπατήθηκε περί αποκαταστασης της ρύπανσης που προκάλεσε η TVX,τα μάζεψε κι έφυγε σαν βρεγμένη γάτα .....χολωμένος.
Άς το χωνέψει καλά ότι δεν του αρμόζει η θέση του δημάρχου και δεν έχει δικαίωμα να εμπαίζει το κοινό ανθρώπινο μυαλό.

Ανώνυμος είπε...

Επειδή είσαι ίδια ποιότητας πανεπηστημιακό απόβλητο, δεν με ξαφνιάζει η αγωνία υπεράσπισης του Μπένου. Ξέρεις τι λέμε γιαυτό...όμοιος τον όμοιο και κοπριά στα λάχανα

Ανώνυμος είπε...

Στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σκοινί, ( μιας και σου αρέσουν οι παροιμίες ).
Και τώρα κάτι στα νέα Ελληνικά , τα απόβλητα δεν μπορούν να μιλάνε για απόβλητα !!!

Ανώνυμος είπε...

Τα ξεπουλημένα τσιράκια της εταιρείας έχουν βαλθεί να μας πείσουν ότι οι επιστήμονες που κάνουν τη δουλειά τους ανεξάρτητα ειναι απόβλητα... (και δεν ξέρουν τι λένε κλπ). Αυτό βέβαια δείχνει ένα πράγμα και μόνο: το χάνουν το παιχνίδι (επικοινωνιακά σίγουρα) και φυσικά ο μοναδικός τρόπος για να επιβάλλουν τη κάθε άποψη ειναι ο τραμπουκισμός. Συνεπώς με την Χ.Α. έχουν πολλά κοινά.

Ανώνυμος είπε...

Καλά τα λες στο άρθρο σου. Θα έρθει καιρός που θα φύγουν αυτά τα τσογλάνια από τον τόπο αυτό. Γιατί δεν τον αγάπησαν. Οι τραμπούκοι και οι λακέδες των αφεντικών, θα πληρωθούν με το ίδιο νόμισμα, αλλά πιο ακριβά.