ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΕΙΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

Ο χώρος αυτός είναι χώρος διαλόγου και μπορεί να φιλοξενήσει τις απόψεις σας. Στείλτε στο email: ierissos@rocketmail.com

Κυριακή 7 Απριλίου 2013

Αλέκα Παπαρήγα: ¨Οχι στα μεταλλεία χρυσού, από την πλατεία Ιερισσού




Ο λαός με την πάλη του μπορεί να διώξει αυτούς που τον εξουσιάζουν, τα μονοπώλια, και έτσι θα διώξει και τους πολιτικούς τους εκφραστές.
Μ' αυτήν την επισήμανση έκλεισε την ομιλία της η Αλέκα Παπαρήγα απόψε στη συγκέντρωση στην Ιερισσό.
Κάλεσε τους κατοίκους σε έναν αγώνα πλατύ, ενωτικό, συσπειρωτικό χωρίς αυταπάτες ότι κάποιος σωτήρας θα δώσει λύση. Σ' έναν αγώνα που να πείθει και τους εργαζόμενους που προσβλέπουν σε δουλειά στην «Ελντοράντο» να καταλάβουν ότι το συμφέρον τους είναι εδώ, μαζί με τον υπόλοιπο λαό. Σ' ένα κίνημα μαζικό, πλειοψηφικό αποτελούμενο από την εργατική τάξη, την αγροτιά, τα μικρομάγαζα, όλες τις δυνάμεις που έχουν συμφέρον να χτυπήσουν τα μονοπώλια. Σ' ένα δρόμο  μελετημένο με κατά μέτωπο επίθεση - αντεπίθεση και ρήξη για να υπάρχει λύση.
Τα πράγματα, τόνισε, πρέπει να αλλάξουν από την ρίζα τους. Κι αυτό μόνο ο λαός μπορεί να το καταφέρει. Μη περιμένετε από μας κουβέντες παρηγοριάς, εμείς λέμε αυτό που ήδη φωνάζετε στα συνθήματά σας: να διώξουμε το μονοπώλιο, καμιά συνδιαλλαγή μαζί του. Να διώξουμε αυτούς που εξουσιάζουν το λαό. Έτσι θα φύγουν από τη μέση και οι πολιτικοί τους εκφραστές.
Νωρίτερα  η Αλέκα Παπαρήγα είχε συνάντηση με τις Συντονιστικές Επιτροπές Αγώνα των κατοίκων της Χαλκιδικής (δείτε το βίντεο).Στη διάρκεια της συνάντησης έκανε για μια ακόμα φορά καθαρή την αντίθεση του ΚΚΕ στην παράδοση του ορυκτού πλούτου στους μονοπωλιακούς ομίλους και στην μεταλλουργία χρυσού της «Ελληνικός Χρυσός» στη Χαλκιδική. Από την πλευρά τους οι κάτοικοι επανέλαβαν την αντίθεσή τους στην ανεπανόρθωτη καταστροφή στο περιβάλλον και την υγεία τους, την καταστροφή  άλλων  παραγωγικών  δραστηριοτήτων, όπως ο τουρισμός, η αγροτική παραγωγή, η αλιεία, η μελισσοκομία, κλπ. Οι εκπρόσωποι των επιτροπών αγώνα ευχαρίστησαν το ΚΚΕ που με συνέπεια από την πρώτη φορά που προέκυψε το ενδιαφέρον των πολυεθνικών και των ντόπιων επιχειρηματικών ομίλων, να βάλουν στο χέρι το χρυσό της περιοχής με οποιοδήποτε κόστος, στάθηκε στο πλευρό των κατοίκων της Ολυμπιάδας τότε, της Ιερισσού και των άλλων χωριών σήμερα και εξακολουθεί να στηρίζει με τις δυνάμεις του αυτόν τον αγώνα. Ζήτησαν από το ΚΚΕ να παρέμβει με κάθε πρόσφορο τρόπο για να σταματήσουν οι διώξεις σε βάρος των αγωνιζόμενων κατοίκων και να μπει τέρμα στο όργιο τρομοκρατίας και καταστολής, αλλά και για να σταματήσει η παράνομη δραστηριότητα της εταιρείας που καταστρέφει το δάσος, οικοδομεί χωρίς άδειες, κλπ.
Η Αλέκα Παπαρήγα, σημείωσε ότι το ΚΚΕ θα συνεχίσει να στηρίζει αυτόν τον αγώνα ενάντια στην παράδοση του ορυκτού πλούτου και ειδικότερα του χρυσού που είναι σημαντικός αποθεματικός πλούτος, αλλά και στη συγκεκριμένη επένδυση γιατί δεν υπάρχει μέθοδος εξόρυξης και απόληψης του χρυσού χωρίς το καταστροφικό κυάνιο.
Επίσης σημείωσε ότι μαζί οι κάτοικοι που αντιδρούν αλλά και οι εργαζόμενοι των μεταλλείων που κάτω από το βάρος της ανεργίας σήμερα στηρίζουν την επένδυση, θα πρέπει να συντονίσουν τον αγώνα τους και να παλέψουν ενωμένοι ενάντια στη λεηλασία της περιοχής, στο τσάκισμα των εργατικών και κοινωνικών δικαιωμάτων, ενάντια στην τρομοκρατία.Σημείωσε πως άλλωστε, αν δεν αποτραπεί η λειτουργία του εργοστασίου, οι εργαζόμενοι θα είναι οι πρώτοι που θα βιώσουν τις συνέπειες. 
Αργά το βράδυ, η Α. Παπαρήγα θα παραβρεθεί και θα μιλήσει σε εκδήλωση - συνεστίαση της Κομματικής Οργάνωσης Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ, στο κέντρο «Focus» στη Θεσσαλονίκη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: