ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΕΙΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

Ο χώρος αυτός είναι χώρος διαλόγου και μπορεί να φιλοξενήσει τις απόψεις σας. Στείλτε στο email: ierissos@rocketmail.com

Δευτέρα 8 Ιουλίου 2013

Το αληθινό....και το δίκαιο.......!!!!!!!







Αριστοτελιστές από όλο τον κόσμο, επισκέφθηκαν τον αρχαιολογικό χώρο των Αρχαίων Σταγείρων, στην Ολυμπιάδα Χαλκιδικής, την Κυριακή 7 Ιουλίου 2013. Με φόντο τον καταγάλανο ουρανό, τα σμαραγδένια νερά της θάλασσας, όπου καθρεφτίζονται οι καταπράσινες πλαγιές του Στρατωνικού Όρους, οι επιστήμονες παγκόσμιας αναγνώρισης, ξεναγήθηκαν στην γενέτειρα του Αριστοτέλη, παρά τις αντίξοες συνθήκες που επικρατούν στο χώρο, στον οποίο δεν έχει αποδοθεί η πρέπουσα σημασία από τις αρμόδιες αρχές. Έγινε λεπτομερής αναφορά στην ιστορία των Αρχαίων Σταγείρων, σε ειδικούς, οι οποίοι αποτελούν πρέσβεις της Αριστοτελικής σκέψης, ανά την Υφήλιο.

Άξιον λόγου, αποτελεί το γεγονός ότι, τονίστηκε ο κίνδυνος που απειλεί την ευρύτερη περιοχή της Β.Α. Χαλκιδικής εξ αιτίας των μεταλλευτικών δραστηριοτήτων της ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ.

Επιεικώς κρινόμενο, είναι απαράδεκτο, η πατρίδα του Αριστοτέλη να τυγχάνει τέτοιας μεταχείρισης.
Μια άλλη τύχη της πρέπει. Να αναδειχθεί, όπως της αρμόζει, και να αποτελεί μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς. Να είναι προορισμός και πόλος έλξης για κάθε σκεπτόμενο άνθρωπο.

Αντ΄αυτού η σημερινή Δημοτική Αρχή, καπηλεύτηκε  το όνομα του Φιλοσόφου των Φιλοσόφων,για να διεκδικήσει την εξουσία, με ένα και μοναδικό σκοπό. Να παραδώσει το δήμο που έφερε το όνομα ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ, βορά σε στόματα ντόπιων και ξένων συμφερόντων.

Ο κ. Πάχτας, προεκλογικά δήλωνε: "Ο Δήμος ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ, αποτελεί, ένα απέραντο, ανοιχτό, ζωντανό Μουσείο. Μια μοναδικότητα στον κόσμο, που με σχέδιο, όραμα και γνώση, μπορεί να βάλει σε κίνηση την Ιστορία, να φορτίζει το παρόν, να τροφοδοτεί αέναα το μέλλον, να παράγει αδιάκοπα ανάπτυξη και να βελτιώνει το βιοτικό επίπεδο και την ποιότητα ζωής των δημοτών, να γεννά πρόσθετα εισοδήματα για όλους."
Παχιά λόγια, πολιτικάντικα τερτίπια. Και εξαπάτησε τους απλούς ανθρώπους, που δεν μπορούσαν να διανοηθούν ότι, το "Όραμα Πολιτών" θα εξελιχθεί σε έναν τρομερό εφιάλτη. Γιατί εφιάλτης είναι, αυτό που ζουν σήμερα οι δημότες του δήμου. Άνθρωποι σέρνονται στα δικαστήρια και στις φυλακές, σχολεία δέχονται επιθέσεις από τα ΜΑΤ, παιδιά και γυναίκες απειλούνται, νερά μολύνονται, δάση ρημάζουν, ατμόσφαιρα επιβαρύνεται με τοξικά, ανθρώπινες σχέσεις δοκιμάζονται, χλωρίδα -πανίδα- ζωές κινδυνεύουν. Και όλα αυτά στο όνομα μιας υποτιθέμενης επένδυσης.
Αν ο κ. Πάχτας ήθελε να βοηθήσει την ανάπτυξη του Δήμου, θα φρόντιζε να αναπτυχθούν παράλληλοι κλάδοι Οικονομίας και όχι να παρουσιάζεται η μεταλλευτική δραστηριότητα σαν μοναδική Οικονομική δραστηριότητα και να καταστρέφονται άλλες ήδη υπάρχουσες. Από την επομένη των δημοτικών εκλογών του 2010, ο κ. Πάχτας μόνο σαν δήμαρχος δεν λειτουργεί. Εμφανίζεται σαν εκπρόσωπος της ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ, χωρίς να του καίγεται καρφί για τους διασυρμούς σε βάρος του και το μόνο που κάνει είναι να τρέχει στα πανηγύρια όπου τον σηκώνει το κλίμα περιστοιχισμένος από τα τσιράκια του....
Οποία Ύβρις στη μνήμη του Σταγειρίτη Φιλοσόφου !!!!!

Όμως, οι Χαλικιδικιώτες δεν είναι Ιθαγενείς......

Γνωρίζουν πολύ καλά πού είναι ο πλούτος του τόπου τους. Είναι στον αέρα του, στα δάση, στα νερά, στις θάλασσες, στις αρχαιότητες, είναι στους ανθρώπους της, που είναι εξαπλωμένοι σε όλα τα γεωγραφικά μήκη και πλάτη του κόσμου. Οι απανταχού Χαλκιδικιώτες, ξαγρυπνούν και αγωνίζονται ο καθένας από το δικό του μετερίζι, για τη σωτηρία της γενέτειρας τους. Δεν θα επιτρέψουν σε κανέναν την καταστροφή της.

Το Πνεύμα του Αριστοτέλη προστατεύει την Χαλκιδική.
Οι Χαλκιδικιώτες θα τη σώσουν και θα την ανυψώσουν εκεί που της αξίζει.
Είναι ο ελάχιστος φόρος τιμής προς τον μεγάλο Φιλόσοφο.

Η αλήθεια και το δίκαιο θα επικρατήσουν, γιατί: "το αληθινό και το δίκαιο, έχουν απ΄τη φύση μεγαλύτερη δύναμη, από το ψέμα και το άδικο" κατά τα λεγόμενα του Μεγάλου Διδασκάλου.

ένας ταξιδευτής.....

Δεν υπάρχουν σχόλια: