ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΕΙΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

Ο χώρος αυτός είναι χώρος διαλόγου και μπορεί να φιλοξενήσει τις απόψεις σας. Στείλτε στο email: ierissos@rocketmail.com

Δευτέρα 25 Νοεμβρίου 2013

Το Καραβάνι αλληλεγγύης και ενημέρωσης κατά της εξόρυξης χρυσού στη Χαλκιδική έφτασε στην Αθήνα

 



Στην Αθήνα έφτασε τη Δευτέρα το Καραβάνι. Πορεία μαζική το πρωί προς τα γραφεία της «Ελλ. Χρυσός», ακολούθησε συνέντευξη Τύπου στην ΕΣΗΕΑ ενώ σε εξέλιξη είναι το απογευματινό συλλαλητήριο.

Οι ανυποχώρητοι διαδηλωτές της Χαλκιδικής, με παλμό και δυναμισμό μεταφέρουν μήνυμα αντίστασης στην Αθήνα. Ένα μικρό στιγμιότυπο:
Αναλυτικό ρεπορτάζ από την άφιξη στην Αθήνα και τη συνέντευξη Τύπου που δόθηκε στην ΕΣΗΕΑ, στο σχετικό θέμα του left.gr. Ένα ενδιαφέρον φωτορεπορτάζ, εδώ.
Η συνεχής ενημέρωση από την κινητοποίηση (από @dromografos):
17:45 Βίντεο: «Δικά μας είναι τα βουνά, δικά μας είναι τα νερά, ακούς Αντώνη Σαμαρά;»!
17:40 Αλληλεγγύη από τη Ρουμανία!
Σύνδεσμος ενσωματωμένης εικόνας
Θυμίζουμε ότι στις 9 Σεπτεμβρίου, η επιτροπή νομικών υποθέσεων της ρουμανικής Γερουσίας εξέδωσε ομόφωνη αρνητική γνώμη για το έργο του χρυσωρυχείου της Rosia Montana Corporation.
17:35 Στη Βουλή η διαδήλωση
Σύνδεσμος ενσωματωμένης εικόνας
17:20 «Όλη η Ελλάδα, γαλατικό χωριό - Το πανό των νέων ΣΥΡΙΖΑ στο Σύνταγμα:
Σύνδεσμος ενσωματωμένης εικόνας
17:10 Η πορεία από τα Προπύλαια φτάνει  με συνθήματα στο Σύνταγμα:
Σύνδεσμος ενσωματωμένης εικόνας
Σύνδεσμος ενσωματωμένης εικόνας
16:50 Το καραβάνι βρίσκεται στα Προπύλαια όπου θα συναντηθεί με επιτροπή των αγωνιζόμενων διοικητικών υπαλλήλων:
Σύνδεσμος ενσωματωμένης εικόνας
2.30 μ.μ.: Παρακολουθήστε το φωτογραφικό οδοιπορικό το πρωί, με τους διαδηλωτές από τη Χαλκιδική να ξεκινούν από το σταθμό Λαρίσης ως το Σϋνταγμα και από εκεί ως τα αστυνομοκρατούμενα γραφεία της «Ελληνικός Χρυσός»



1.45 μ.μ.: Σε εξέλιξη η συνέντευξη Τύπου.  Με χαιρετισμούς στη συνέντευξη δήλωσαν την συμπαραστασή τους και πολιτικοί φορείς και άλλες συλλογικότητες (ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ, Ευρωπαίοι Πράσινοι, Οικολόγοι πράσινοι, ΑΝΤΑΡΣΥΑ, Φίλοι της Φύσης).

Από τη συγκέντρωση έξω από την ΕΣΗΕΑ νωρίτερα
12.15 μ.: Έξω από την ΕΣΗΕΑ, όπου σε λίγο θα παραχωρηθεί συνέντευξη Τύπου, το καραβάνι αλληλεγγύης και ενημέρωσης από τη Χαλκδική. Το left.gr θα είναι εκεί!
Embedded image permalink
Έξω από την ΕΣΗΕΑ, φωτ. dromografos2

«Η εξίσωση του παραλόγου και της καταστροφής», φωτ. dromografos2
11.35: Μπλόκο των ΜΑΤ στο καραβάνι αλληλεγγύης από τις Σκουριές
11.30: Διαμαρτυρία του Καραβανιού μπροστά από τα γραφεία της Eldorado Gold - φωτ. από Κατ. Σεϊτανίδου:
Embedded image permalink
Με παρουσία και ΜΑΤ φυσικά...
Οι δράσεις του καραβανιού στην Αθήνα περιλαμβάνουν συνέντευξη τύπου στην ΕΣΗΕΑ στις 12.00 και συγκέντρωση στο Σύνταγμα, έξω από την βουλή στις 17.00. 

Επίσης, το «καραβάνι» θα επισκεφτεί τους αγωνιζόμενους εργαζόμενους της ΕΡΤ, καθώς και θα πραγματοποιήσει μια σειρά εξορμήσεων για μοίρασμα ενημερωτικού υλικού. Τέλος, οι γυναίκες της Χαλκιδικής θα πάρουν μέρος και στην διαδήλωση για την παγκόσμια μέρα για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών.  
Κυριακή 24/11: Το Καραβάνι στο Βόλο
Στο Βόλο βρίσκεται από χτες το καραβάνι εκδήλωσης κι αλληλεγγύης, των 250 αγωνιστών της Χαλκιδικής που αψήφησαν τις δυσκολίες,  για να διαδώσουν τον αγώνα τους ενάντια στην εξόρυξη χρυσού στις Σκουριές, σε όλη την Ελλάδα. Με χειροκροτήματα Κατερινιώτες και Λαρισαίοι υποδέχτηκαν το καραβάνι και πραγματοποίησαν από κοινού πορεία στις πόλεις, ομιλίες και μοίρασαν ενημερωτικό υλικό στον κόσμο. Η παρέμβαση φαίνεται πως "άγγιξε" αρκετούς, οι οποίοι θέλησαν να μάθουν περισσότερα και να εκφράσουν έμπρακτα τη στήριξή τους.
Το απόγευμα το καραβάνι θα πάει στην Λαμία, με τελικό προορισμό την Αθήνα, τους εργαζομένους της ΕΡΤ και το Σύνταγμα.
"Από την Ποταμιά μέχρι τις Σκουριές..."
Tα προβλήματα με την περιβαλλοντολογική μόλυνση που αντιμετωπίζουν στις περιοχές της Λάρισας και τη συγγένεια των αγώνων που δίνονται, υπογραμμίστηκε στην ομιλία που έγινε στην πρωτεύουσα της Θεσσαλίας. "Είναι παράδειγμα ο αγώνας των ανθρώπων στις Σκουριές", ήταν μια φράση που ακούστηκε πολλές φορές, με τους συγκεντρωμένους να φωνάζουν από κάτω: "Από τις Σκουριές ως την Ποταμιά - Καμία ειρήνη με τ' αφεντικά", "Αλληλεγγύη στις Σκουριές - Κάτω τα χέρια απ' τους αγωνιστές".
Η πορεία που ακολούθησε ήταν μαζική, ενώ κατέβηκε με δικό της μπλοκ η επιτροπή καθηγητών σε διαθεσιμότητα. Παρόντες ήταν ακόμα οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, Ηρώ Διώτη κι ο Δημήτρης Γελαλής, ενώ στο καραβάνι συμμετέχει η Κατερίνα Ιγγλέζη.

Η υποδοχή στην Κατερίνη το Σάββατο 23/11
Πλημμύρισε από πολίτες της Πιερίας η κεντρική πλατεία της Κατερίνης στην υποδοχή του Καραβανιού Αλληλεγγύης Ενάντια Στην Εξόρυξη Χρυσού Στη Χαλκιδική. 
Τα μέλη του καραβανιού ενημέρωσαν τους πολίτες της Πιερίας για τις καταστροφικές συνέπειες από την εξόρυξη χρυσού στον τόπο τους. Στη συνέχεια έγινε μεγάλη πορεία σε κεντρικούς δρόμους της πόλης και προσφέρθηκε φαγητό και κρασί στα μέλη του καραβανιού.
Στην εκδήλωση συμμετέχουν και μουσικά σχήματα της περιοχής. Η υποδοχή συνδιοργανώθηκε από φορείς, δομές αλληλεγγύης και συλλογικότητες της Πιερίας. 



Περισσότερες φωτογραφίες εδώ.
______________
Φωτογραφίες από τη Λάρισα






-----------------------
Το Καραβάνι ενημερώνει για ένα δίκαιο αγώνα για την ζωή, για τα δάση και το νερό. Έναν αγώνα για την αξιοπρέπεια και την ελευθερία ενάντια στον αυταρχισμό και την καταστολή. 
Το καραβάνι αλληλεγγύης αφού θα έχει περάσει από Κατερίνη, Λάρισα, Βόλο και Λαμία την Δευτέρα 25/11 θα βρίσκεται στην Αθήνα. 
Μιλά στο Κόκκινο η Ελένη Τσάγια απο την επιτροπή αλληλεγγύης στη Χαλκιδική. 
   ΣΑΒΒΑΤΟ 23/11
11:00 Κατερίνη - Πλατεία Ελευθερίας
18:00 Λάρισα - Πλατεία Ταχυδρομείου
ΚΥΡΙΑΚΗ 24/11
11:00  Βόλος - Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας (αίθουσα Κορδάτου)
18:00 Λαμία - Πλατεία Πάρκου
ΔΕΥΤΕΡΑ 25/11
12:00 Αθήνα - Συνέντευξη Τύπου στα γραφεία της ΕΣΗΕΑ
17:00 Αθηνα - Πλατεία Συντάγματος
undefined
Οι δράσεις του καραβανιού στην Αθήνα περιλαμβάνουν συνέντευξη τύπου στην ΕΣΗΕΑ στις 12.00 και συγκέντρωση στο Σύνταγμα, έξω από την βουλή στις 17.00. Επίσης, το «καραβάνι» θα επισκεφτεί τους αγωνιζόμενους εργαζόμενους της ΕΡΤ, καθώς και θα πραγματοποιήσει μια σειρά εξορμήσεων για μοίρασμα ενημερωτικού υλικού. Τέλος, οι γυναίκες της Χαλκιδικής θα πάρουν μέρος και στην διαδήλωση για την παγκόσμια μέρα για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών.  
undefined
Σας περιμένουμε να γνωριστούμε, να συζητήσουμε, να δράσουμε.
Η επιτροπή αλληλεγγύης στην Χαλκιδική (Αττική) καλεί κάθε συλλογικότητα και πολίτη, που  αναγνωρίζει τον δίκαιο αγώνα ενάντια στην καταστροφική εξόρυξη χρυσού και υπερασπίζεται τα δικαιώματα και τις ελευθερίες ενάντια στην καταστολή και την ποινικοποίηση της συλλογικής δράσης, να στηρίξει το καραβάνι αλληλεγγύης.

Από Left.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: