ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΕΙΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

Ο χώρος αυτός είναι χώρος διαλόγου και μπορεί να φιλοξενήσει τις απόψεις σας. Στείλτε στο email: ierissos@rocketmail.com

Παρασκευή 13 Φεβρουαρίου 2009

Το σενάριο που παίζει


Σχεδόν δυο χρόνια πριν τις επόμενες δημοτικές εκλογές, γι’ αυτούς που μπορούν να δουν τα «σημάδια», είναι εύκολο να αναγνωρίσουν την επικείμενη συνεργασία μεταξύ της δεξιάς και ενός σημαντικού μέρους της αριστεράς.
Οι όροι αριστερά και δεξιά, χρησιμοποιούνται εδώ με την λογική της πολιτικής γεωγραφίας, για την ανάγκη της συνεννόησης και όχι με την έννοια που θα έπρεπε να έχουν. Δηλαδή, με βάση αυτό που δηλώνει ο καθένας και όχι με αυτό που στην πραγματικότητα είναι. Κι αυτά τα λέμε, γιατί εύλογες σκέψεις υπάρχουν για το ποια σχέση μπορεί να έχουν αρκετοί απ’ αυτούς που δηλώνουν αριστεροί με την αριστερά, και επί της ουσίας της πολιτικής τους δράσης και επί της προσωπικής και επαγγελματικής τους ζωής. Γνωριζόμαστε όλοι και ξέρουμε.
Εν πάση περιπτώσει, εδώ μιλάμε για την ομάδα που έχει την «αποκλειστική αντιπροσωπεία» του ΣΥΡΙΖΑ στον Δήμο και κατά καιρούς αποπειράται να έρθει στο προσκήνιο με διάφορα οχήματα, επενδύοντας σε προβλήματα του τόπου υπαρκτά και μεγάλα. Το αν υπάρχουν προσωπικές φιλοδοξίες ή και συμφέροντα στην στάση μερικών, είναι μία εύλογη αλλά και φυσιολογική –εν πολλοίς- διάσταση, στην κοινωνία που ζούμε.
Επίσης είναι γνωστό ότι το ρήμα ενεργώ έχει την ενεργητική και την παθητική του μετοχή: ενεργός και ενεργούμενος αντίστοιχα. Παλαιότερα, αρκετοί ενεργοί ήταν ενεργούμενοι του γνωστού «οικολόγου». Σήμερα ορφάνεψαν, γιατί ο τελευταίος άλλαξε(;) ρότα, και προσπαθούν κι αυτοί να αλλάξουν φωνή. Το ερώτημα είναι αν αυτό γίνεται. Στην γραμματική –από όσο θυμόμαστε- δεν γίνεται, στην ζωή γενικώς γίνεται, αλλά δεν αφορά την περίπτωση.
Αυτά έτσι εισαγωγικά για να καταλαβαινόμαστε.
Ο λόγος όμως, για να ξαναπάμε στην αρχή από κει που ξεκινήσαμε, είναι η επικείμενη συνεργασία.
Αυτή καθ’ αυτή βέβαια δεν θα έπρεπε να είναι προς ψόγο, μια και μιλάμε για την τοπική αυτοδιοίκηση, για τα τοπικά προβλήματα, κάθε άλλο μάλιστα. Οι συνεργασίες είναι απαραίτητες και για την επίλυση προβλημάτων και για την δημιουργία κουλτούρας συνεργασίας, τόσο απαραίτητης, μέσα σε μια κοινωνία όπου κυριαρχεί ο ανόητος και ποδοσφαιρικός κομματικός πατριωτισμός σε βάρος της ουσίας, της ποιότητας και της ίδιας της πολιτικής σε τελευταία ανάλυση και με την ουσιαστική έννοια του όρου.
Ο ψόγος υπάρχει γιατί τα πρόσωπα που θα συνεργαστούν δεν έχουν δείξει στο παρελθόν δείγματα γραφής μιας τέτοιας προσέγγισης περί συνεργασίας. Η ιστορία τους δείχνει ότι την συνεργασία την επικαλούνται και την επιδιώκουν όταν τους βολεύει, όταν τους κουβαλάει νερό. Όταν δεν τους βολεύει, ή ξεφουσκώνουν την μπάλα ή πάνε στα σπίτια τους και «αγραναπαύονται», περιμένοντας καλύτερες μέρες με μεγαλύτερες «επιδοτήσεις», μιας κι είναι και η συζήτηση των ημερών. Δηλαδή η συνεργασία είναι σημαία ευκαιρίας.
Αν θέλουμε βέβαια να είμαστε ειλικρινείς, η αντίληψη αυτή είναι πάνω-κάτω ίδια σε όλους τους πολιτικούς χώρους και δυσκολεύει ακόμα περισσότερο τα πράγματα όταν υπάρχουν –και πάντα υπάρχουν- προσωπικές φιλοδοξίες, θεμιτές ή χωρίς αντίκρισμα.
Στην προκείμενη περίπτωση, επειδή πρόκειται για πολιτικούς χώρους με διαμετρικά αντίθετες θέσεις και αντιλήψεις περί τοπικής αυτοδιοίκησης, είναι εύλογο να υποθέσει κανείς πως γίνεται μια τέτοια προσέγγιση;
Είναι αλήθεια πως η δεξιά –αν καταφέρει να υπερνικήσει τις προσωπικές φιλοδοξίες των στελεχών της- διαβλέπει ότι της λείπει εκείνο το πρόσωπο που θα μπορούσε να συσπειρώσει την ίδια, αλλά και δυνάμεις πέραν αυτής, και να κερδίσει τις εκλογές. Οι δύο τελευταίες εκλογικές αναμετρήσεις το έδειξαν, αν και βέβαια η κάθε αναμέτρηση έχει τα δικά της χαρακτηριστικά και, ιδίως σήμερα, τίποτα δεν είναι όπως πριν.
Είναι επίσης γνωστό ότι η δεξιά έχει μία υποχρέωση σε αρκετά από τα πρωταγωνιστικά πρόσωπα της ομάδας, τα οποία στο παρελθόν συντάχθηκαν μαζί της, είτε απ’ ευθείας και αναφανδόν, συμμετέχοντας στα ψηφοδέλτιά της, είτε πλαγίως, υπογείως και συγκεκαλυμμένως, με την στήριξη, την ψήφο και τις υπηρεσίες που της παρείχαν.
Αυτά είναι πράγματα γνωστά και κρατούμενα στους λογαριασμούς που θα ακολουθήσουν.
Αυτό που είναι το καινούργιο και καταλυτικό στοιχείο της όλης υπόθεσης είναι η μεγάλη υπόθεση, το σκάνδαλο Βατοπεδίου και η στάση του Δημάρχου σ’ αυτό. Και εδώ έχει κανείς πολλά να πει.
Ενώ έχουμε μια πολιτική παράταξη που το χρεώνεται -σχεδόν εξ’ ολοκλήρου- με την στάση της, και κατά την διάρκεια αλλά και μετά, στο κουκούλωμα. Ενώ ο κόσμος θεωρεί ότι η Ν.Δ και η κυβέρνησή της είναι υπεύθυνοι και για την δημιουργία του σκανδάλου και για την συγκάλυψή του, υπάρχει το εξής παλαβό: Η ουσιαστική ταύτιση του κ. Βλαχόπουλου με τα συμφέροντα του Βατοπεδίου και ή όλη του στάση στο σκάνδαλο είναι τόσο κραυγαλέα που, στα πλαίσια του Δήμου, απενοχοποιεί την Ν.Δ. και τους συνοδοιπόρους της.
Μ’ άλλα λόγια, η στάση του κ. Βλαχόπουλου στο σκάνδαλο του Βατοπεδίου, δίνει τα επιχειρήματα και το άλλοθι, σ’ αυτούς που θέλουν να συνεργαστούν με την Ν.Δ, εναντίον του και μέχρι τώρα δεν το τολμούσαν, φοβούμενοι την απόρριψη της κοινωνίας. Αυτό τελείωσε. Μετά το Βατοπέδι, η παρουσία του κ. Βλαχόπουλου, και νομιμοποιεί και δίνει άλλοθι σ’ όλους αυτούς που θα συνεργασθούν εναντίον του για την αποβολή του, και δεν θα μπορεί κανείς πλέον να πει και τίποτα.
Όποιος δεν έχει εμπάθεια, παρωπίδες και συμφέροντα, μπορεί να τα δει τα πράγματα. Πολλοί θα πρέπει να ανιχνεύσουν την διάθεση της κοινωνίας και να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων. Η ολιγωρία και η εθελοτυφλία που επέδειξαν, όλο αυτό το διάστημα, απέναντι στην πολιτεία και στις επιλογές Βλαχόπουλου, οδήγησε εδώ που φτάσαμε: Δυο χρόνια χωρίς έργο και με ενοχή για το Βατοπαίδι.
Ας ξυπνήσουν επί τέλους. Ο μόνος δρόμος είναι η αποχώρηση Βλαχόπουλου, η οποία μπορεί ενδεχομένως να αποφορτίσει το κλίμα. Και λέμε ενδεχομένως, γιατί υπάρχουν κι άλλοι στην ομάδα του που ανέχτηκαν ή και το χειρότερο: στήριξαν την στάση του. Αλλά αφ’ ενός μεν, ουδείς αναμάρτητος και αφ’ εταίρου, το ανθρώπινο υλικό που έχουμε είναι αυτό, δεν γίνεται να παραγγείλουμε άλλο κι ο κόσμος ας αναλάβει την ευθύνη του κι ας επιλέξει τους καλύτερους μέσα από αυτούς.
Αυτή είναι η κατάσταση. Μία συνεργασία -χωρίς αρχές- εξυφαίνεται και θα νομιμοποιηθεί εάν δεν υπάρξει αξιόπιστη εναλλακτική πρόταση, πέραν Βλαχόπουλου. Ο καιρός δεν είναι καθόλου πολύς και οι πληγές που πρέπει να κλείσουν είναι πολλές. Ας αναλάβει ο καθένας τις ευθύνες του όσο είναι καιρός. Κατόπιν εορτής, ή, μετά την απομάκρυνση εκ του ταμείου, τον λόγο θα έχουν οι παροιμίες και οι μωρές παρθένες.

26 σχόλια:

bunnysuicides είπε...

ευχάριστη έκπληξη το blog αυτό. συνέχισε έτσι

Ανώνυμος είπε...

Για το "Τι Ντάλας, Τι Αρβανίτς;" Είμαι απόλυτα σύμφωνος. Εξάλλου είναι γνωστό ότι τα κανιβαλαμόγια δεν έχουν κόμμα, πόσο μάλλον ιδεολογία και διάθεση για προσφορά. Μάλιστα, θεωρώ πως το να γίνει συνείδηση στον κόσμο του Δήμου το παραπάνω, θα ήταν μια πολύ σημαντική αφετηρία για κάτι ουσιαστικό και κοινωφελές.
Όσον αφορά τον εισαγόμενο Δήμαρχο και τους ντόπιους μνηστήρες, ένα είναι γεγονός: Όταν τον φέρναμε απ' την Αθήνα να μας κάνει κουμάντο, δεν είχαμε κατάλληλα πρόσωπα για τη Δημαρχία. Τώρα Που τα βρήκαμε;

Καμαρωτή Πέτρα

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ ανώνυμε, υπάρχει πολύς δρόμος προς την κατεύθυνση που δείχνεις. Δυστυχώς η διάθεση για προσφορά δεν συναντάται συχνά και συνέχεια. Ελάχιστοι έχουν αυτή την ευγενή φιλοδοξία, οι περισσότεροι ενεργούν κινούμενοι από ιδιοτέλεια και φιλοδοξία. Ίσως οι νεότεροι έχουν περισσότερα κουράγια. Σε κάθε περίπτωση ο διάλογος είναι ενθάρυνση και καταφυγή.

Ανώνυμος είπε...

Από ενεργητικούς και παθητικούς ρόλους εσείς γνωρίζετε καλύτερα. Άλλωστε σπουδάσατε και εις τας Γαλλίας!
Θαυμάσια διατυπωμένος λόγος, δηλητηριώδεις επισημάνσεις για τους παλιούς σας συναγωνιστές και φυσικά απ' έξω οι ουρά σας για τις ευθύνες σας στην συμμετοχή σας, στην δημαρχία Βλαχόπουλου. Όμως,καμιά ουσιαστική αυτοκριτική για την προσωπική σας συνεργασία με τον νυν Δήμαρχο θα κάνετε ή θα συνεχίσετε να παραμένετε ακόμα γνήσιος οπορτουνιστής (φαντάζομαι να ενθυμίστε τον όρο και τη σημασία του από το κομμουνιστικό σας παρελθόν!)...

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ ανώνυμε
Είναι εύκολο και κυρίως πολύ "ανδρικό" να καλύπτεσαι πίσω από την "ασφάλεια" της ανωνυμίας που σου προσφέρει το blog αυτό, όπου κι αν έχεις σπουδάσει.
Σε κάθε περίπτωση, δεν είναι προς ψόγο να έχει σπουδάσει κανείς, τουλάχιστον του φεύγει το κόμπλεξ. Όταν αποκτήσεις το θάρος να καταθέσεις την άποψή σου επωνύμως, τότε ευχαρίστως μπορούμε να συζητήσουμε ότι θέλεις.

Ανώνυμος είπε...

Γιατί μήπως εσύ δεν κρύβεσαι πίσω απ' την ανωνυμία; Μήπως γράφεις πουθενά τ' όνομα σου. Τι είσαι; Η Ιερισσός αυτοπροσώπως; Μην κοιτάς που κάποιοι σε ξέρουν! Αυτοκριτική κάνε αν κοτάς, γιατί τα υπόλοιπα είναι «προφάσεις εν αμαρτίαις»...

Ανώνυμος είπε...

Ρε σύ Γιώργο
Αυτός ο Ανώνυμος θα τα έλεγε αυτά αν δεν ήταν και ενεργούμενος και σώγαμπρος?

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ ανώνυμε της 10ης Μαρτίου (6:11 μμ).
Αν ο λεγάμενος είναι αυτός που δείχνεις, τότε δεν είναι μόνον ενεργούμενο του "οικολόγου" αλλά είναι και του Πάππα (του βουλευτή). Τέτοια προσωπικότητα!!!!Βλέπεις η σύζυγος είναι δεξιά, δεξιώτατη και όπως είναι φυσικό έχει τον πρώτο λόγο.

Ανώνυμος είπε...

Γιατί κλειδοστόμιασε ο ξεφωνημένος αντιφωνητής;

Ανώνυμος είπε...

Συμφωνώ με τις απόψεις σου.Πολύ καλά τους τα λές. Δεν έχουν καταλάβει ότι πρέπει να συμπαραταχθούν με το μεγάλο μας ρεύμα τις αλλαγής και παραμένουν αμεταννόητοι. Νομίζω ότι εσύ μπορείς να τους πείσεις με βάση την εμπειρία που διαθέτεις από την προηγούμενη θητεία και εδώ στο δήμο μας να συνεχίσεις να κάνεις την γέφυρα με το ΠΑΣΟΚ και άστους αυτούς τους πρώην δικούς σου

Ανώνυμος είπε...

Αν όπως λές είσαι πολύ φίλος, θα ξέρεις βέβαια τις απόψεις μου και γι' αυτούς αλλά και για τον Δήμαρχο. Τα έχω γράψει άλλωστε. Το σκάνδαλο του Βατοπεδίου και η στάση του Δημάρχου έχει σηκώσει τείχη ψηλά. Όσο γι αυτά που αναφέρεις, μάλλον η εμπειρία μου από την συνεργασία θα μπορούσε να είναι καλύτερη. Δυστυχώς είμαστε στην ίδια μοίρα με την καμήλα που την ρώτησαν τι προτιμάει: κατηφόρα ή ανηφόρα; Κι αυτή απορώντας αντέτεινε: χάθηκε το ίσωμα;
Εκεί είμαστε αγαπητέ φίλε.

Ανώνυμος είπε...

Νωρίς τον ξεκίνησες τον διάλογο και καλά κάνεις.
Στη δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα και..αναντικατάστατοι υπάρχουν μόνο στα νεκροταφεία!
Εγώ πάντως θα στιριζα μια προσπάθεια με σένα μπροστά.Για σκέψου το.

επώνυμος

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ "επώνυμε" των 7:37.
Σ'ευχαριστώ για την τιμητική σου πρόταση.
Δυστυχώς η προσωπική μου ζωή αλλά και η επαγγελματική μου δεν μου επιτρέπουν να έχω μεγαλύτερη εμπλοκή στα πράγματα. Άσε που δεν έχω και τα κουράγια -θέλει μεγάλο στομάχι και δεν το έχω. Είναι καλό όμως να συζητήσουμε και ίσως βρεθεί κάποια αξιοπρεπής πρόταση, την οποία να στηρίξουμε. Κι επειδή ο χώρος των σχολίων δεν ενδείκνυται για τέτοια κουβέντα, μπορείς να μου στείλεις ένα email στο ierissos@rocketmail.com για να αποκτήσουμε επαφή.

Ανώνυμος είπε...

ΚΟΥΙΖ
-ΠΩΣ ΛΕΓΕΤΑΙ Ο ΕΝΕΡΓΟΥΜΕΝΟΣ ΠΟΥ ΘΕΛΗΣΕ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΓΙΑ ΕΝΕΡΓΟΣ, ΤΟΝ ΠΗΡΑΝ ΧΑΜΠΑΡΙ ΚΑΙ ΤΟΝ ΞΕΦΩΝΗΣΑΝ;
-ΕΝΕΡΓΗΜΕΝΟΣ.

epicuros είπε...

ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΑ...
Σε διαβάζω συχνά, καθότι με ενδιαφέρουν τα κοινά του τόπου. Δεν σου κρύβω πως υπήρξαν καιροί που οι θέσεις μας βρήκαν δρόμο. Ο δρόμος αυτός αποδείχθηκε λίαν επικίνδυνος, αρκεί να σου πω, ότι εκατέρωθεν είχε από την μια χαράδρες που παρέπεμπαν στο... Άγιον Όρος και από την άλλη κατακρημνίσεις που παρέπεμπαν σε...λατομείο. Φρόντισα από νωρίς να αλλάξω διαδρομή και δεν μετάνοιωσα γι΄ αυτό. Άλλωστε ο χρόνος είναι μπροστά μας. Χαίρομαι γιατί κι εσύ- έστω και με τις... ευλογίες του ηγουμένου- σκέφτεσαι (ή έχεις αποφασίσει) ν΄αλλάξεις δρόμο. Από παιδί μου λέγανε ότι: "πρέπει να προσέχεις τις κακές συνναστροφές". Το ίδιο θα συμβούλευα στο εξής να κάνεις κι εσύ. Ο νέος δρόμος περί τα τοπικά πράγματα, είναι ανάγκη να διέπεται από τη γνωστή ρήση "περί της γυναίκας του Καίσαρα".
Με τιμή
Ε Π Ι Κ Ο Υ Ρ Ο Σ

ierissos είπε...

Αγαπητέ Επίκουρε
Σου έστειλα ένα email 2-3 φορές, αλλά γυρίζει πίσω. Μήπως πρέπει να κάνεις κάποια ρύθμιση;

ΕΠΙΚΟΥΡΟΣ είπε...

ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΑ...
Αγαπητέ ierissos,
Γράφεις στο "σενάριο που παίζει", ότι ακούς να γίνονται συζητήσεις περί συνεργασίας Αριστεράς & Δεξιάς σχετικά με τον Δήμο Σταγίρων-Ακάνθου στις επόμενες εκλογές.
Κατά πρώτον, μην ακούς ό,τι ακούς, αλλά ν' ακούς ό,τι βλέπεις...
Κατά δεύτερον, ο μεγάλος Νίκος Καζαντζάκης έλεγε: "Δεν υπάρχουν ιδέες, αλλά άνθρωποι που τις κουβαλούν". Όπερ σημαίνει, ότι προοδευτικοί άνθρωποι που μπορούν να δουν πιο καθαρά τα τοπικά πράγματα και να τα κάνουν πράξη, υπάρχουν σε διάφορους ιδεολογικούς χώρους.
Τρίτο και ίσως πιο σημαντικό: οι σοφοί Κινέζοι δεν κάνουν διακρίσεις ανάμεσα στις άσπρες και τις μαύρες γάτες, αλλά επιλέγουν τις γάτες που μπορούν να πιάνουν ποντίκια (και εν γένει τρωκτικά, που δεν λείπουν και από την περιοχή μας).
Συνεπώς, το ζητούμενο για τους νοικοκυραίους είναι να ψάξουν για... αποτελεσματική γάτα.
Με τιμή
Ε Π Ι Κ Ο Υ Ρ Ο Σ


Υ.Γ.Ευχαριστώ για την επισήμανση. Θα φροντίσω για τις ρυθμίσεις του e-mail μου.

Ierissos είπε...

Για τον "Επίκουρο"
Κατά πρώτον δείχνεις να είσαι γνώστης και αυτών που λέγονται και αυτών που γίνονται.
Κατά δεύτερον, στα καθ΄ημάς, για ποιές ιδέες και ποιά πρόσωπα ομιλούμε, για τα οποία ταιριάζουν οι ρήσεις του Καζαντζάκη και των Κινέζων; Τα βλέπεις εσύ κι εμείς δεν τα βλέπουμε; Βοήθησέ μας να τα δούμε.

ΕΠΙΚΟΥΡΟΣ είπε...

ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΑ...
Αγαπητέ ierissos,
Θεωρώ εύλογες τις απορίες σου, αλλά και εύστοχο τον σχολιασμό σου ότι γνωρίζω...Θεώρησε όμως και εύλογη την τήρηση της εχεμύθειάς μου. Εκείνο που μπορώ να σου αποκαλύψω, είναι ότι δεν είμαι από τους άμεσα ή έμμεσα εμπλεκόμενους στις διαφαινόμενες συνεργασίες. Ωστόσο, επικροτώ κάθε προσπάθεια απαλλαγής από ένα νοσηρό κλίμα που βιώνουμε σήμερα. (Φαίνεται ότι η... σοκολάτα Παυλίδη αρέσει πολύ στην περιοχή μας). Αρκεί λοιπόν η ό,ποια ηπροσπάθεια συνεργασίας, να αφήνει εκτός νυμφώνος εκείνους που είναι επιρρεπείς στο να βάζουν το δάκτυλό τους στο μέλι. Θα κάνω συνεχώς λόγο, για απαλλαγή από ποντίκια που τρώνε, είτε από το τυρί του... ηγούμενου, είτε από του... μεγαλοεπιχειρηματία.
Δεν πρέπει βεβαίως να διαλανθάνει της προσοχής μας, ότι υπάρχουν πολιτικοί που μένουν σταθεροί στο κόμμα τους (για ίδιον όφελος) και εγκαταλείπουν τις ιδέες τους. Όπως υπάρχουν και πολιτικοί που μένουν σταθεροί στις ιδέες τους και εγκαταλείπουν το κόμμα τους. Η τοπική συγκυρία για ευρύτερες συνεργασίες είναι πολύ καλή, επειδή ακριβώς η υπάρχουσα κατάσταση είναι πολύ κακή. Με τα όσα γίνονται τα τελευταία χρόνια, γελά κάθε πικραμένος και πικραίνεται κάθε γελασμένος!!!
Με τιμή
Ε Π Ι Κ Ο Υ Ρ Ο Σ

ΙΕΡΙΣΣΟΣ είπε...

Λογοπαίζεις πολύ ρε Επίκουρε και λογοπαίζεις καλά -Επίκουρος γάρ. Μου αρέσει το πνεύμα και το στύλ σου. Φτιάξε όμως και το email σου και ξαναστείλε μου ένα, για να ανταλλάξουμε εκτενέστερα απόψεις.

ΕΠΙΚΟΥΡΟΣ είπε...

ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΑ..
Αγαπητέ ierissos,
Γράφω πάντα μεσάνυχτα χωρίς προηγουμένως να ρωτήσω το μαξιλάρι μου, όπως συνήθιζε να λέει ο φω- τισμένος σύντροφος Χαρίλαος, καλή του ώρα. Τον θυμήθηκα απόψε, γιατί θα πρέπει να "προκάμουμε" περί τα δημοτικά πράγματα. Η δημιουργία συγκροτημένων κινήσεων με καταξιωμένους "νέους" ανθρώπους, που δεν θα κουβαλούν βαρίδια του παρελθόντος, θα φέρει την ποθητή άνοιξη σε μια μουντή πολιτική πραγματικότητα που βιώνει ο τόπος. Αυτό είναι ένα όνειρο ψυχής γί' αυτούς που ξέρουν να το βλέπουν. Είναι μια άλλη ιδέα, σαν κι εκείνες που μοιάζουν με καρφιά. Όσο τις κτυπάς , τόσο βαθύτερα μπαίνουν, έλεγε ο Λένιν. Και επειδή ασχολήθηκα πολύ με τά εγκόσμια και τους εκπροσώπους του διαλεκτικού υλισμού, ας ανέβω λίγο πιο πάνω λέγοντας, ότι ο Θεός δούλεψε 6 μέρες. Την 7η την άφησε στους ανθρώπους για να φροντίσουν για τις εκκρεμότητες της ζωής. Κάποιες απο τις δικές μας εκκρρεμότητες, είναι ο Δήμος & η Νομαρχία. Συσκέπτεσθε λοιπόν, αντί να σκέπτεσθε...
Με τιμή
Ε Π Ι Κ Ο Υ Ρ Ο Σ

ΕΠΙΚΟΥΡΟΣ είπε...

Αγαπητέ ierissos,
To e-mail μου είναι εντάξει. Υπενθυμίζω τη διεύθυνση: epicouros@otenet.gr
ΕΠΙΚΟΥΡΟΣ

ΕΠΙΚΟΥΡΟΣ είπε...

Άμα ασχολείσαι με πολλά, ίσως ξεχάσεις κάτι σημαντικό. Από πλευράς μου, ξέχασα να σε ευχαριστήσω ierissos για τον καλά σου λόγια, σε ό,τι αφορά τα γραφόμενά μου. Ελπίζω και οι πράξεις μου, να ήταν και να είναι αντίστοιχες των όσων γράφω και των όσων λέγω.
Ευχαριστώ
Ε Π Ι Κ Ο Υ Ρ Ο Σ

Υ.Γ. Άν και τα blogs δεν προσφέρονται ως χώροι για...λιβανίσματα, (γιατί κινδυνεύει ο γράφων να παρεξηγηθεί "δημοσίως"), εντούτοις θεώρησε τις ευχαριστίες του αυθόρμητες και ειλικρινείς.

ierissos είπε...

Αγαπητέ Επίκουρε
Σου ξαναέστειλα email αλλά πάλι γύρισε πίσω. Ανεπίδοτο. Από άλλους λαμβάνεις μηνύματα σ'αυτή τη διεύθυνση για να το τεστάρεις; Επί τη ευκαιρία: Τα "Ανεπίδοτα Γράμματα" του Άρη Αλεξάνδρου έτυχε να τα διαβάσεις; Σπουδαία ποίηση. Το λέω γιατί είναι λίγο παλιό και ίσως εσύ να είσαι αρκετά νεώτερος.
Χαιρετίσματα.

ierisssos είπε...

Πάλι εγώ Επίκουρε.
Φτιάξε το email σου, για να μην αλληλοπενευόμαστε σε κοινή θέα και παρεξηγηθούμε. Γιατί, δεν ξέρω εσύ, αλλά εγώ έχω πολλούς εχθρούς.

ΕΠΙΚΟΥΡΟΣ είπε...

ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΑ...
Αγαπητέ ierissos,
Ξέρεις οι Αμερικάνοι συνηθίζουν να παρακινούν τους εχθρούς τους να τους βρίζουν και να τους κακολογούν. Αρκεί αντί για κερασάκι στη τούρτα των ΄υβρεων, να μην ξεχνούν να λενε ορθά το όνομά εκείνου που κατηγορούν. Η αρνητική διαφήμιση με το λέγε-λέγε, αρχίζει να μαζεύει βαθμιαία θετικά πρόσημα. Δεν διάβασα τα "Ανεπίδοτα Γράμματα", αντιλαμβάνομαι τί εννοείς...Μηνύματα φθάνουν στη Δημοτική Αρχή??? Ή επιστρέφουν στους αποστολείς ανεπίδοτα?? Θα πρέπει κάποιος να τους διαμηνύσει, πως η κατάσταση δεν είναι δα και τόσο κακή όσο την φαντάζονται. Απλά, είναι πολύ χειρότερη...Ο δρόμος της φυγής, ίσως θα είναι δρόμος λύτρωσης για τους ίδιους και τον τοπικό λαό. Άλλωστε τελευταία γίνεται λόγος για "κουρασμένα παλικάρια" ακόμα κι αν τα τα"ιζουν καλά...
Και εις άλλα με υγεία!!!

Εντίμως
Ε Π Ι Κ Ο Υ Ρ Ο Σ