ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΕΙΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

Ο χώρος αυτός είναι χώρος διαλόγου και μπορεί να φιλοξενήσει τις απόψεις σας. Στείλτε στο email: ierissos@rocketmail.com

Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου 2009

Η πληροφόρηση του RTI


Ο Δήμος μας, ως γνωστό, έχει στην διάθεσή του και χρησιμοποιεί ένα τηλεοπτικό κανάλι, το RTI. Η σωστή χρήση του μπορεί να προσφέρει υπηρεσίες στους δημότες και, στην προκειμένη περίπτωση, σωστή χρήση σημαίνει η λειτουργία του σαν μέσο ενημέρωσης και ανάρτησης ανακοινώσεων. Εξυπακούεται ότι μπορεί να αναμεταδίδει και εκδηλώσεις ή συζητήσεις για τρέχοντα θέματα ή θέματα ενδιαφέροντος, ακόμα - ακόμα και συζητήσεις – αντιπαραθέσεις, για τα μεγάλα θέματα του Δήμου. Για όλα αυτά όμως πρέπει να υπάρχουν κανόνες, που θα διασφαλίζουν το ότι δεν θα μετατραπεί σε μέσο προπαγάνδας (φτηνής συνήθως) της εκάστοτε δημοτικής αρχής.
Αυτά προϋποθέτουν δύο πράγματα: Το ένα είναι η πολιτική βούληση (που δεν υπάρχει) και το άλλο, η ύπαρξη των ανθρώπων που θα εργασθούν για να λειτουργήσει έτσι, που ούτε κι αυτό υπάρχει. Άρα, με την κατάσταση ως έχει, παραμένουμε στο αυτονόητο, ότι δηλαδή το RTI πρέπει να λειτουργεί σαν πίνακας ανακοινώσεων.
Τι πιο αυτονόητο λοιπόν, από το να αναρτώνται οι προκηρύξεις του Δήμου για πρόσληψη προσωπικού, με κάθε μορφή συμβάσεων (18μηνες, 2μηνες, εργάτες, τεχνίτες, οδηγοί, επιστήμονες, τα πάντα όλα δηλαδή). Άλλωστε όταν αναρτώνται –και σωστά- οι ανακοινώσεις των επιχειρήσεων που ζητούν εργαζόμενους, δεν είναι άξιο απορίας να μην αναρτά ο ίδιος ο Δήμος τις δικές του ανακοινώσεις;
Πληροφορηθήκαμε ότι πρόσφατα υπάρχει προκήρυξη για πρόσληψη προσωπικού με 18μηνη σύμβαση εργασίας, αλλά το έμαθαν μόνον οι ημέτεροι. Προφανώς αυτός είναι και ο μόνος λόγος που δεν αναρτώνται στο RTI αυτές οι ανακοινώσεις του Δήμου, αυτές τις ανακοινώσεις πρέπει να τις μαθαίνουν μόνον οι φίλοι και οι συγγενείς.
Αυτή η πολιτική ισχύει και για την Δημοτική Επιχείρηση. Αυτός ήταν και ένας από τους λόγους (υπάρχουν κι άλλοι πολλοί) που παραιτήθηκα από το Συμβούλιό της, όταν διαπίστωσα ότι η απόκρυψη δεν ήταν παράλειψη –όπως αρχικά ισχυρίστηκε η πρόεδρος- αλλά συνειδητή επιλογή και μάλιστα με την συμφωνία και την υπόδειξη του Δημάρχου. Ποιος άλλωστε μπορεί να κάνει του κεφαλιού του χωρίς κάλυψη; Βλέπετε υπάρχουν άνεργοι δημότες που μας ψηφίζουν και πρέπει να έχουν προνομιακή μεταχείριση και πληροφόρηση, και άλλοι που δεν μας ψηφίζουν και…….. ας τους πάρει το ποτάμι. Η δημοκρατία, η ισοπολιτεία και τα δικαιώματα των δημοτών, είναι καλές διακηρύξεις, όταν συμφέρουν και βολεύουν. Αν δεν συμφέρουν, τότε είναι προτιμότερη η υποκρισία και το "άλλα λόγια ν'αγαπιόμαστε".
Η λογική αυτή είναι ο πυρήνας του προβλήματος και σ’ αυτήν την δημοτική αρχή. Στην δεύτερη τετραετία δε, το έγκλημα γίνεται με πρόθεση, με σχεδιασμό και κατ’ εξακολούθηση. Οι ημέτεροι έχουν αναγορευθεί σε μοναδικό σωσίβιο, καθώς το έργο της δεύτερης τετραετίας είναι μηδενικό, κι αυτό φαίνεται, κραυγάζει.
Θα μου πείτε: τώρα μας τα λες; Σωστό. Πείτε μου όμως –με ειλικρίνεια- μια δημοτική αρχή, απ’ αυτές που πέρασαν, που δεν έκανε τα ίδια (οι ημέτεροι και οι άλλοι δηλαδή). Όλοι, όσο είναι στην απόξω, διακηρύσσουν και στηλιτεύουν και σχίζουν τα ιμάτιά τους, όταν αναλάβουν όμως, σε μερικές βδομάδες τα «ξεχνούν» και ακολουθούν την πεπατημένη των «ημετέρων». Η κοινωνία μας άλλωστε είναι μικρή και ξέρουμε και πολλούς απ’ αυτούς που διακηρύττουν, πόσο ψεύτικοι και εκ του ασφαλούς είναι, δεν χρειάζεται να γίνουν δημάρχοι για να τους δούμε. Άρα, αν περιμένεις να βρεις αγγέλους για να συμμετέχεις και να προσφέρεις, ξέχασέ το. Της κοινωνίας μας τα υλικά, αυτά είναι και απ’ αυτά είμαστε υποχρεωμένοι να διαλέξουμε. Κι είναι επίσης άλλο πράγμα να γίνονται στραβά τα 2 στα 10, από το να γίνονται τα 3 στα 10, ή τα 8 στα 10. Κι ούτε τα πράγματα και τα πρόσωπα είναι στατικά, εξελίσσονται. Πολλοί αλλιώς ξεκίνησαν, αλλιώς κατέληξαν, ιδίως αν ήταν κι επιρρεπείς στην «αμαρτία», κι αν στην πορεία διαπίστωσαν ότι «τους παίρνει».
Όταν όμως στην κεφαλή μια δημοτικής αρχής υπάρχει ένα ακέραιος άνθρωπος, τα φαινόμενα αυτά τα κρατάει υπό έλεγχο, σε χαμηλό επίπεδο. Αν δεν υπάρχει ακεραιότητα, τότε φουντώνουν, κακοφορμίζουν, γενικεύονται και τους τραβούν όλους μαζί στον πάτο.
Αυτά ως απάντηση στην εύλογη ερώτηση για το τι έκανες, σ’ αυτά που σας καταμαρτυρώ και για το mea culpa.

5 σχόλια:

ΑΣΤΡΟΛΑΒΟΣ είπε...

...ΔΕΙΞΕ ΜΟΥ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΣΟΥ ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ ΠΟΙΟΣ ΕΙΣΑΙ ..
...ΟΤΑΝ ΓΙΑ 2 ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΧΟΥΜΕ ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΠΟΙΟΝ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΑΣ ΚΑΝΕΙ, ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ... ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΤΟΝ ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΓΙΑ 2 ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΣΑΝ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΟ ΜΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΣΩΣΕΙ ... ΤΙ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙΣ .. Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΠΑΙΡΝΕΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΤΟΥ ΑΞΙΖΕΙ ...

ΑΣΤΡΟΛΑΒΟΣ είπε...

..ΠΑΝΤΩΣ ΑΝ ΞΕΡΕΙΣ ΚΑΤΙ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ... ΣΙΓΟΥΡΟ & ΔΙΑΠΙΣΤΩΜΕΝΟ, ΚΑΛΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΤΟ ΠΕΙΣ ΚΑΙ ΣΕ ΜΑΣ ... ΝΑ ΞΕΡΟΥΜΕ .. ΕΚΛΟΓΕΣ ΠΛΗΣΙΑΖΟΥΝ ...

ΙΕΡΙΣΣΟΣ είπε...

Αστρολάβε
Απλά είχα την πληροφορία ότι υπήρχε προκήρυξη στον Δήμο για προσλήψεις με 18/μηνα και το έκρυβαν. Τώρα για τι θέσεις και πόσες, καθώς και ημερομηνίες δεν έχω στοιχεία. Φαντάζομαι ότι μπορεί κάποιος που ενδιαφέρεται να απευθυνθεί (αν προλαβαίνει κιόλας).

Ανώνυμος είπε...

ΟΧΙ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΤΕ? ΕΝΑ ΜΗΝΑ ΗΤΑΝ ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΜΙΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ ΚΑΙ ΣΕ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ. ΕΚΑΝΑ ΚΑΙ ΕΓΩ ΑΙΤΗΣΗ, ΠΑΝΤΩΣ ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΡΕΤΕ, ΕΙΝΑΙ ΜΕΣΩ ΑΣΕΠ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΕΙΩΣ ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ.ΕΜΑΘΑ ΟΤΙ ΕΚΑΝΑΝ ΑΙΤΗΣΗ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 80 ΑΤΟΜΑ ΑΠΟ ΟΛΟ ΤΟ ΔΗΜΟ.ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΜΕΤΡΑΕΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΜΗΝΕΣ ΑΝΕΡΓΙΑΣ...ΕΓΩ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΔΙΑΘΕΤΩ ΜΟΝΟ 9 ΜΗΝΕΣ. ΑΚΟΥΣΑ ΟΤΙ ΕΚΑΝΑΝ ΑΙΤΗΣΗ ΑΤΟΜΑ ΜΕ 70 ΜΗΝΕΣ ΑΝΕΡΓΙΑΣ...

Ανώνυμος είπε...

ΓΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΔΕΝ ΑΜΦΙΒΑΛΛΩ ΓΙΑ ΤΟ R.T.I ΟΜΩΣ ΘΑ ΜΟΥ ΕΠΙΤΡΕΨΕΙΣ ΝΑ ΔΙΑΦΩΝΗΣΩ ΕΚΤΟΣ ΚΙ ΑΝ ΒΛΕΠΩ ΑΛΛΟ ΚΑΝΑΛΙ.
ΕΞ ΑΛΛΟΥ ΤΟ ΙΔΙΟ ΘΕΜΑ ΕΙΧΕ ΠΡΟΚΥΨΕΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΦΟΡΑ ΜΕ ΤΗΝ ΜΕΡΙΚΗ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ.
ΑΝ ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ ΕΛΠΙΖΩ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΦΟΡΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΜΕ ΣΕ ΚΛΗΡΩΣΗ ΚΑΙ ΝΑ ΑΝΑΡΤΗΘΟΥΝ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΜΕ ΤΗΝ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ.