ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΕΙΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

Ο χώρος αυτός είναι χώρος διαλόγου και μπορεί να φιλοξενήσει τις απόψεις σας. Στείλτε στο email: ierissos@rocketmail.com

Τρίτη 5 Ιανουαρίου 2010

Κι ο Καποδίστριας ξινόσκλου είναι

Άχ ρε Καπποδείστρηα πος μας την εφήλαγαις
πάνω που το στίναμαι, μας το κατρακύλαγες
Μπόστ
Αστεία η εικόνα του Δημοτικού Συμβουλίου που συνεδρίασε (για δεύτερη φορά) την Δευτέρα 4 Ιανουαρίου με θέμα τον Καποδίστρια 2, και μετά από αίτημα –με υπογραφές- της «αντιπολίτευσης», υποτίθεται. Άρες μάρες κουκουνάρες.
Κανένας σχεδιασμός, καμία συνεννόηση, ούτε στην «συμπολίτευση» ούτε στην «αντιπολίτευση» (οι λέξεις μπαίνουν σε εισαγωγικά γιατί πλέον όλα έχουν γίνει αχταρμάς: ποιος είναι με ποιόν και για πόσο;). Έγινε ένα Δ.Σ για λαϊκή κατανάλωση.
Όχι πως θα γίνονταν και τίποτα αν το Δ.Σ του Δήμου μας αποφάσιζε με σύνεση και ρεαλισμό να προτείνει μία εμπεριστατωμένη πρόταση με επιχειρήματα. Σιγά τώρα να μην, η ΚΕΔΚΕ που θα συνεδριάσει σε δυο βδομάδες, περιμένει με ανυπομονησία την πολιτική απόφαση του Δήμου Σταγείρων – Ακάνθου, για να δει πως θα προχωρήσει από δω και μπρος με τον Καποδίστρια 2. Ο γεωγραφικός χωρισμός των δήμων θα γίνει σε άλλα γραφεία και με κριτήρια –άγνωστα προς το παρόν. Αφού όμως συνεδρίασαν για το θέμα –έστω και με την γνωστή προχειρότητα όπως πάντα- όφειλαν τουλάχιστον να πάρουν μία απόφαση που και σοβαρή θα ήταν και θα έστελνε ένα θετικό μήνυμα στον Δήμο Παναγίας και στους δημότες του. Με την Παναγία –στον βαθμό που ο Καποδίστριας 2, μας επιβάλει συνενώσεις- πρέπει να πάμε μαζί. Μας ενώνουν τα νερά και τα μεταλλεία.
Αντ’ αυτού, η απόφαση που πάρθηκε –κατά πλειοψηφία- τουλάχιστον έλλειψη σοβαρότητας προδίδει. Να ενωθούμε –λέει- με το Γομάτι που θέλει, και με τα Πυργαδίκια –αν θέλουν. Την Μ. Παναγία την θέλουμε –αν θέλει κι αυτή. Αστεία απόφαση, λες και έπαιζαν τις κυρές: «Τσίγκλιντάν - Ξιτσίγκλιντάν».
Μάλλον η επιλογή των χωριών που επιλέγουν –και δεν ξέρουν πώς να το πουν-, έχει να κάνει με το που μπορούμε να κάνουμε ψηφοδέλτιο στις επόμενες δημοτικές εκλογές. Μόνο που δεν είπαν να ξεχωρίσουμε και γειτονιές, ή να διώξουμε και μερικά χωριά –απ’ αυτά που έχουμε τώρα- και που δεν υποκύπτουν στην πολιτική μεγαλοφυΐα του Βλαχοπεδινού. Δεν μπορεί, κάποιος θα τους συμβούλεψε να μην το προτείνουν γιατί θα εκτεθούν.
Παρόλα αυτά όμως, το Δ.Σ είχε και μοναδικές στιγμές που αποζημίωσαν τους θαμώνες του.
Η Πρόεδρος του Δ.Σ υπέπεσε στο ατόπημα να πει ότι ο κ. Τόλης έλεγε ψέματα για το ότι σύμπας ο Δήμος Παναγίας θέλει να έρθει μαζί μας, και δικαίως ο κ. Τόλης εθίγη και εξανέστη και εζήτησε τον λόγο επί προσωπικού.
Κ. Πρόεδρε, όλοι ξέρουν στον Δήμο μας, αλλά και σε όλη την Ελληνική επικράτεια, ότι ο κ. Τόλης δεν λέει ποτέ ψέματα και ότι είναι η «Μέκα της ηθικής και της συνέπειας» σε όλα τα επίπεδα (πολιτικό, οικονομικό, κοινωνικό). Φροντίζει μόνο για το καλό του Δήμου και όλων των συνδημοτών μας. Από παρεξήγηση δεν τα πήγαιναν καλά με τον Δήμαρχο παλιότερα. Μετά, που λύθηκε η παρεξήγηση, ένωσαν τις δυνάμεις τους για να «αναπτύξουν» και να «δοξάσουν» την περιοχή μας με το Βατοπεδινό έπος. Γι’ αυτό να μην παραξενεύεστε που έχει μεγάλη ευαισθησία και ζητάει συνέχεια τον λόγο επί προσωπικού. Από τέτοιους ανθρώπους κρατιέται ακόμα όρθια η κοινωνία.
Έγινε και το άλλο ανεπανάληπτο όμως στο εν λόγω Δ.Σ. Πάλι ο κ. Τόλης (προτείνω να τοποθετηθεί, ες αεί και τιμητικά, Δημοτικός Σύμβουλος, για να έχει μια χάρη το Δ.Σ) προσήψε στον κ. Πλιάτσκα (της ίδιας παράταξης κι αυτός) την ιδιότητα (;) τον χαρακτηρισμό(;) την ύβρη (;) του ξένου: «Εσύ δεν ξέρεις, είσαι ξένος». Κι αυτό το έκανε δικαίως, γιατί ο κ. Τόλης, στα 70 τόσα του χρόνια, πάντα είχε τα δικαιώματά του εδώ στην Ιερισσό, ως γνήσιο τέκνο της, και εδώ μεγαλούργησε. Σ’ αυτόν, στην επαγγελματική του αρτιότητα και στην υπέρμετρη αγάπη του για την περιοχή, οφείλεται άλλωστε και η ομορφιά που βλέπετε στον νέο οικισμό της Ιερισσού στην παραλία, που είναι πια ξακουστός για την πολεοδομική του σύλληψη, και εκτός των τουριστών -που τον θαυμάζουν- τον θαυμάζουν κι άλλοι πολλοί. Τον θαυμάζουν –ας πούμε- οι οδηγοί που μπορούν να κινούνται με άνεση στους δρόμους του. Τον θαυμάζουν οι φορτοεκφορτωτές γιατί με άνεση κάνουν την δουλειά τους. Τον θαυμάζουν και οι πυροσβέστες για την υποδειγματική πρόσβαση που θα έχουν τα οχήματά τους –ό μη γένοιτο- σε περίπτωση πυρκαγιάς. Τον θαυμάζουν οι κοινωνιολόγοι για το πόσο κοντά φέρνει τους ανθρώπους από μπαλκόνι σε μπαλκόνι και κρεβατοκάμαρα σε κρεβατοκάμαρα (να μην πούμε και για τους ήχους). Είναι παράδειγμα σε πολλές αρχιτεκτονικές σχολές και έρχονται εδώ οι φοιτητές για να διδαχθούν επί τόπου πως γίνεται η υποδειγματική πολεοδόμηση, κάτι μεταξύ Κωνσταντινίδη και Le Corbusier, ας πούμε.
Αυτά οι Ιερισσιώτες τα ξέρουν, αλλά τα γράφουμε για τον κ. Πλιάτσκα που ναι μεν, ως ξένος δεν τα γνωρίζει, αλλά απέδειξε –και ήταν μια ευχάριστη έκπληξη- ότι έχει χιούμορ. Πολύ μεγάλο όπλο κ. Πλιάτσκα. Και μόνο γι’ αυτό, δικαιούστε να πολιτογραφηθείτε Ιερισσιώτης. Όμως πρέπει να αναγνωρίσετε κι εσείς ότι ο κ. Τόλης έχει ταλέντο και πάντα βρίσκει ιθαγενείς να τον ακούσουν και να τον θαυμάσουν, μέχρι που να…. καούν. Τελευταία περνάει λίγα κεσάτια, αλλά η συμμαχία με τον Δήμαρχο θα ξαναδώσει ώθηση στις δουλειές.
Επίσης κ. Πλιάτσκα, αυτό το «ξένος», μην το παίρνετε βαριά. Παλιότερα, τα παλιά τα χρόνια δηλαδή, που δεν γινόντουσαν Δημοτικά Συμβούλια και δεν μπορούσαν να βρουν έκφραση τα κομπλιμέντα, (κατ’ άλλους: οι χυδαιότητες), από τέτοια βγήκαν και πολλά γνωστά δημοτικά τραγούδια: «Ξένος ήμαν, κι ήρθα τώρα», «Ξενιτεμένο μου πουλί και παραπονεμένο», «Γιάννη μου το μαντήλι σου», «Άσπρα μου περιστέρια, μαύρα μου πουλιά», «Η μάννα του ξενιτεμένου», «Στα ξένα χρόνους δώδεκα», «Ο ζωντανός ο χωρισμός», «Μάννα με κακοπάντρεψες» και άλλα πολλά και ωραία.

19 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Οτι κι αν αποφασίζεται, ότι κι αν λέγεται, σε τοπικό επίπεδο, από ένα ή από μισό Δημοτικό Συμβούλιο, είναι, μόνο, για εσωτερική κατανάλωση. Αλλού παίρνονται οι αποφάσεις και άλλου είδους παρεμβάσεις χρειάζονται. Δε σας κάνει εντύπωση πως, παρά τον μεγαλοιδεατισμό που τους χαρακτηρίζει, από Αρναία μεριά δεν ακούγεται τίποτα? (τελικά Μιχάλη ο Λαζάρου θα ναι σκληρό καρύδι...).

Ανώνυμος είπε...

Συμφωνώ με τον προηγούμενο, σε όλα. Ειδικά με το εντός παρένθεσης σχόλιο. Οι πληροφορίες μου λένε ότι μόνο τον Αρναιώτη Δήμαρχο φοβάται ο δικός μας. Κάτι Παπες και Γιαννογιώργους, τους έχει του χεριού του.

Ανώνυμος είπε...

Ρε παιδες "τα νεα" έγραψαν για συνέννωση 4 δήμων (Αρναίας,Σταγίρων,Παναγίας και Ζερβοχωρίων) με έδρα την Αρναία.
Τώρα ο κ. Βλαχόπουλος αν ονειρευεται να γινει πλανητάρχης με το Τόλη αντιπρόεδρο, θα περιμένει πολύ ακόμη.Ακούγεται το όνομα Χρήστος Πάχτας

Ανώνυμος είπε...

Εξ ίσου ανόητη με την πρόταση του Δημάρχου που αναφέρεις, ήταν και η άλλη πρόταση των Πλιάτσκα, Κατσαβαβάκη, Μιτιτζή και της προέδρου, που έλεγαν να συνεδριάσουν τα τοπικά, να συνεδριάσει και η επιτροπή απαλλοτριώσεων και μετά το Δ.Σ. Ζήσε Μάη να φάς τριφύλλι. Τελικά, άντε ο Βλαχόπουλος πασχίζει για την επιβίωσή του. Αυτοί, μήπως επειδή δεν θέλουν τον Βλαχόπουλο, είναι με την Αρναία;

Ανώνυμος είπε...

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΙΝΗΘΕΙ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΕΝΤΟΣ ΙΕΡΙΣΣΟΥ.
ΜΟΝΟ ΑΥΤΟΙ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΝ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΤΗΝ ΙΕΡΙΣΣΟ
(ΛΟΓΩ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ) ΚΑΙ ΤΟ ΟΦΕΙΛΟΥΝ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΑΣ.
ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΡΙΣΤΟΥΝ ΟΙ ΙΔΙΟΤΕΛΕΙΕΣ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΠΛΕΥΡΑ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΛΕΨΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΔΡΑ.
Η ΙΕΡΙΣΣΟΣ ΕΔΡΑ ΣΕ ΟΠΟΙΑ ΔΙΕΥΡΥΝΣΗ
ΚΑΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ.

ΟΧΙ ΣΕ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΜΟΥ
ΝΑΙ ΣΕ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΟΥΣΙΑΣ

Ανώνυμος είπε...

Ο ανεκδιήγητος κάνει συνέλευση σήμερα για να αποφασίσει τι; Πέρα από το ότι είναι παράνομος γιατί οι συνελέυσεις γίνονται με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου και τέτοια απόφαση δεν υπάρχει, δεν ξέρει και τι θέλει (εκτός βέβαια από το να παραμείνει δήμαρχος). Ουσιαστικά δουλεύει για την Αρναία και για τον Πάχτα.

Ανώνυμος είπε...

Δηλαδή, ακόμα και τον Καπποδίστρια, στα μέρη μας, σύμφωνα με τις επιταγές του Βατοπεδίου και του Άκτωρα θα τον κάνουμε?

ΕΠΙΚΟΥΡΟΣ είπε...

ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΑ...
Κατ' αρχήν οι Λαϊκές Συνελεύσεις προϋποθέτουν απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Τώρα τίθεται το ερώτημα, αν ο Δήμαρχος έφερνε πρόταση στο Δημοτικό Συμβούλιο για την Λαϊκή Συνέλευση θα μπορούσε να ψηφιστεί, με δεδομένο ότι στον συνδυασμό του έμειναν...πέντε κι ο κούκος???
Κι αν πράγματι την έφερνε στο Δημοτικό Συμβούλιο, ποιά θα ήταν η πρότασή του? Να συνενωθεί ο Δήμος Σταγίρων-Ακάνθου με ποιούς, όταν όλα όσα κυκλοφορούν μέχρι σήμερα απλά γράφονται στον τύπο??? Μπορεί το θέμα της έδρας του νέου Δήμου να είναι ένα σημαντικό πρόβλημα. Όμως είναι μόνο αυτό, όταν στον υπάρχοντα δήμο τα περισσότερα Δημοτικά Διαμερίσματα παραπονιούνται ότι αντιμετωπίζονται από την "παρεϊστικη" λογική του κ. Βλαχόπουλου, ως παρίες? Όταν σήμερα πλειοψηφών συνδυασμός υπάρχει μόνο στα χαρτιά, χωρίς ουσιαστικά να υφίσταται? Όταν ακούγονται πολλά σχόλια στην τοπική κοινωνία και αλλού, για την ...ευλογημένη σχέση του Δημάρχου και του... έτερου Καππαδόκη με το Βατοπέδι?
Τελικά ο κ. Βλαχόπουλος κάλεσε ΛαΙκή Συνέλευση για να προτείνει τί? Για να καλέσει ποιούς σε συνένωση, όταν οι ίδιοι οι κάτοικοι και οι φορείς των άλλων δήμων δεν μίλησαν ακόμη για τον δικό τους Δήμο?
Και σε τελική ανάλυση, γνωρίζει πολύ καλά ο κ. Βλαχόπουλος, (κι αν τυχόν το αγνοεί τού το επισημαίνουμε), ότι με το κλίμα που δημιούργησε ο ίδιος ΚΑΙ οι... "κακές παρέες" κατά την διάρκεια της 8ετίας του, ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ αυτοδίκαια να προταθεί ως υποψήφιος, (συμπαρασύρροντας όμως κι άλλους μαζί του).
Με τιμή
Ε Π Ι Κ Ο Υ Ρ Ο Σ

Ανώνυμος είπε...

Αν υποψιαστώ και τον Βλαχόπουλο αντάρτη (που έλεγε κι η χήρα του Λαζόπουλου) και τι δεν θάδινα. Αλλά ο άνθρωπος πέρνει τα μηνύματα και σου λέει: ας το παίξω τοπικιστικά μήπως και μου γβεί. Τώρα τις αποφάσεις του Δ.Σ τι να τις κάνει αφού ο άνθρωπος δεν έμαθε να λειτουργεί έτσι και σε τελευταία ανάλυση δεν ξέρει πως λειτουργεί η δημοκρατία. Έμαθε ή να είναι υποτακτικός (Πάχτας, Εφραίμ) ή να έχει υποτακτικούς (βλέπε την παρέα). Δεν θα του κάτσει όμως γιατί όπως λέει και η παροιμία: "Ο ψεύτης και ο κλέφτης, τον πρώτο χρόνο χαίρονται". Το τελευταίο του χαρτί είναι η εταιρεία και αυτό το χαρτί θα το παίξουν με τον Τόλη μαζί, σε ρόλους που θα μοιράσουν μεταξύ τους.

Ανώνυμος είπε...

από δημότη Αρναίας.
Μπορεί κάποιοι να μας θεωρούν φτωχούς, αλλά είμαστε έτη φωτός μπροστα.Με βάση αυτά που άκουσα αυτές τις μέρες, κάτι Βλαχόπουλοι, Λαμπράκηδες και Τόληδες, δε θα μπορούσαν να σταθόύν στην Αρναία ούτε ένα λεπτό...

Ανώνυμος είπε...

Είμαι πενήντα χρονών. Στο γυμνάσιο κάναμε γεωγραφία και μας μάθαιναν. Νομός Χαλκιδικής με πρωτεύουσα τον Πολύγυρο. Αποτελείται από δύο Επαρχίες. Την Επαρχία Χαλκιδικής με έδρα τον Πολύγυρο και την Επαρχία Αρναίας με έδρα την Αρναία. Μέχρι και πριν τον Καποδίστρια 1 τους Νομαρχιακούς συμβούλους τους εξέλεγαν οι τοπικοί Άρχοντες της Επαρχίας Αρναίας, δηλαδή ο Δήμαρχος της Αρναίας και οι Πρόεδροι των Κοινοτήτων μεταξύ των οποίων και ο πρόεδρος της Ιερισσού, μετέπειτα Δήμαρχος. Αυτά για να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νέοι. Τώρα όσον αφορά την μεγαλύτερη οικονομική κατάσταση των παραθαλάσσιων Δήμων αυτό είναι γεγονός. Άρα οι κάτοικοι των Ν. Μουδανιών να ζητήσουν να γίνουν τα Μουδανιά η πρωτεύουσα της Χαλκιδικής. Αφού είναι αποδεκτό από όλους ακόμα και από τους Πολυγυρινούς η οικονομική άνθηση των Ν. Μουδανιών. Ας είμαστε λίγο σοβαροί . Δεν παίζουν ρόλο μόνο τα χρήματα. Υπάρχει και η ιστορία των τόπων. Και αφού είναι στην Ιερισσό πλούσιοι και τα άλλα χωριά της ορεινής Χαλκιδικής φτωχά, ας μεταφερθούν εκεί και η έδρα της Ιεράς Μητρόπολης, το Κέντρο Υγείας Παλαιοχωρίου, η Eurobank Παλαιοχωρίου, το Δασαρχείο, η Δ.Ο.Υ. , το ΙΚΑ, ο ΟΑΕΔ, η Πολεοδομία, η Αγρονομία, το Επαγγελματικό Λύκειο, τα τεχνικά τμήματα της ΔΕΗ και του ΟΤΕ, η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, το Τμήμα Συνοριακής φύλαξης Μ. Παναγίας, γιατί και η Παναγία συνέχεια της ποδιάς του Χολομώντα είναι.

ΙΕΡΙΣΣΟΣ είπε...

Αγαπητοί ανώνυμοι Αρνιώτες
Καταλαβαίνουμε τον φόβο σας και κατανοούμε και τον καημό σας. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι θα αποδεχθούμε την καθεστυκυία τάξη στην οποία αναφέρεστε. Τώρα να μην αναφερθούμε σε παραδείγματα (και ελληνικά και ξένα) όπου οι πρώτοι έγιναν δεύτεροι και τρίτοι και πάει λέγοντας. Τα επιχειρήματά σας είναι λίγο ασθενή και παρωχημένα. Με την λογική σας, μάλλον θα έπρεπε, σαν χώρα, να είχαμε ακόμα τον βασιλιά. Τι να κάνουμε όμως, δυστυχώς για σας, οι βασιλιάδες τελείωσαν. Θα ήταν εντελώς ανόητοι στο ΠΑΣΟΚ να επιλέξουν ως έδρα του μεγάλου Δήμου την Αρναία, όπου η ΝΔ είναι 10 μονάδες μπροστά και να ρίξει την Ιερισσό, όπου το ΠΑΣΟΚ είναι 2 μονάδες μπροστά και μάλιστα κατά παράβαση των κριτηρίων. Γιατί, όποια σοβαρά κριτήρια και να πάρουμε, υπολοίπεσθε της Ιερισσού. Πληθυσμιακά, αναπτυξιακά, οικονομικά, ιστορικά (ιστορία δεν είναι η διοικητική οργάνωση του 19ου αιώνα με την επαρχία Αρναίας) ιστορία είναι η αρχαία Άκανθος, η Διώρυγα του Ξέρξη, η Μονή Ζυγού, η γειτνίαση με το Άγιο Όρος, τα Αρχαία Στάγειρα και άλλα πολλά. Στην εποχή του Ίντερνετ, θα πρέπει να παραδεχτείτε ότι το χωριό σας είναι ένα μέρος σε ύφεση και η πιό παραγωγική σας διαδικασία είναι το υπαλληλίκι και το παραγοντιλίκι. Όμως, όπως φαίνεται, το παραγοντιλίκι δεν πουλάει πλέον, οι αγορές αλλάζουν. Μείνατε πίσω και λόγω οικοπέδου. Τί να κάνουμε, έχει ο καιρός γυρίσματα. Θα πρέπει όμως να συνεργαστούμε. Θα είναι για όλους καλύτερα.

Ανώνυμος είπε...

Προς 6:26
Άκουσε φίλε μου. Τον ρόλο που παίζει μετά τον Καποδίστρια η Ιερισσός, ως έδρα του Δήμου, σε βάρος των υπολοίπων χωριών-και κυρίως των βόρειων-, τον έπαιξε και η Αρναία όχι μόνο κατά την διάρκεια του Καποδίστρια, αλλά και όλα τα προηγούμενα χρόνια σε βάρος ολόκληρης της ΒΑ Χαλκιδικής. Ο δεξιός (κυρίως, αλλά όχι μόνο) παραγοντισμός και ο κακώς εννοούμενος τοπικισμός, ήταν συστατικά στοιχεία της Αρνιώτικης κοινωνίας. Μην επιχειρείς όμως, ανεπιτυχώς πιστεύω, να γυρίσεις στο παρελθόν γιατί θα σου θυμίσω ότι, η Μητρόπολη λέγεται Ιερισσού, και εξαιτίας κάποιου ενεκδιήγητου (συχωρεμένου) Μητροπολίτη, επιλέχθηκε η Αρναία. Μήπως θυμάσαι και την εποχή που μεταφέρθηκε? Μήπως ήταν επί χούντας? Να σου θυμίσω ακόμη , ότι στην Αρναία λειτουργούσε Παράρτημα ΙΚΑ μέχρι τέλη της δεκαετίας του ΄70, με έδρα το Στρατώνι (όπου υπήρχε ΙΚΑ από το 1957!!!). Να σου θυμίσω ακόμη, ότι ΟΑΕΔ στην Αρναία μέχρι μέχρι την ανέγερση του κτιρίου του ΙΚΑ, δεν υπήρχε. Μάλιστα λειτούργησε επί μακρόν ως γραφείο τοπικής εξυπηρέτησης με μία υπάλληλο του ΙΚΑ(!!!), πάλι με έδρα το Στρατώνι και στη συνέχεια προκειμένου να εξυπηρετηθούν πρώην μεταλλωρύχοι της Μεγάλης Παναγίας και του Παλαιοχωρίου, δημιουργήθηκε αυτοτελής Τοπική Υπηρεσία Αρναίας (φυσικά και με τις ευλογίες του μεγάλου). Σε ότι αφορά την ΔΟΥ, είναι τραγικό λάθος όλων των Δημοτικών αρχών της Ιερισσού, γιατί δεν απαίτησαν τη μεταφορά της, όταν είναι γνωστό ότι τα έσοδα της Οικονομικής Εφορίας, προέρχονται από τις τουριστικές μονάδες του 3ου ποδιού και τα μεταλλεία. Το ίδιο ισχύει και για την Πολεοδομία. Σε ότι αφορά το Κέντρο Υγείας Παλαιοχωρίου, άσε το καλύτερα ρε φίλε. Γνωρίζεις ότι το Πολυιατρείο του Στρατωνίου, λειτουργεί με πολύ περισσότερες ειδικότητες και γιατρούς και γνωρίζεις κι εσύ, αλλά και όλοι εμείς που παροικούμε την Ιερουσαλήμ, με ποιά κριτήρια επιλέχθηκε η τοποθεσία. Τέλος, οφείλεις να διερευνήσεις για τον αριθμό των μαθητών του Επαγγελματικού Λυκείου, το πόσοι είναι από τον...νότο του βορά και πόσοι από τα βόρεια. (Καλό θα είναι λοιπόν να μην ξύνεσαι στην γκλίτσα του τσομπάνη).

Και μια απάντηση στον 5:10
Συμφωνώ απόλυτα ότι κάποιοι και ...ξερογλύφονται για το χρίσμα. Βατοπαίδια, Ακάλυπτοι και Ψευτοοικολόγοι, βγήκαν στο μεϊντάνι. (Πού πας ρε Καραμήτρο?). Ο κόσμος γνωρίζει καλά τον ρόλο όλων. Είναι μικρή η γειτονιά και τους πήραμε πρέφα. (Στην Κρήτη λένε "πιάστηκες με το κατσίκι στην πλάτη"). Όταν θα έρθει η ώρα η καλή, ας μην στεναχωριέται κανείς από τους ακατονόμαστους: έχουμε πρόσωπα για υποψηφίους... Και ικανούς και καθαρούς. Το μοναστήρι ναν' καλά! (Εκτός βέβαια από το γνωστό..)

ΑΣΤΡΟΛΑΒΟΣ είπε...

ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ ΚΑΙ ΜΗ ... ΣΥΝΕΛΘΕΤΕ ... ΜΑΣ ΒΑΛΑΝ ΝΑ ΜΑΛΩΝΟΥΜΕ ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΚΟΜΗ ΦΟΡΑ .. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΖΗΤΟΥΜΕΝΟ Η ΕΔΡΑ ΑΛΛΑ ΑΝ ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΠΟΣΟ ΘΑΝΑΙ ΒΙΩΣΙΜΟΣ Ο ΝΕΟΣ ΔΗΜΟΣ ..!!!!! ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΔΗΜΟΣ ΜΕ ΕΔΡΑ ΤΗΝ ΑΡΝΑΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΧΩΡΙΟ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΑΝΤΙΘΕΤΟ .. ΟΥΤΕ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ Η ΙΕΡΙΣΣΟΣ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΡΝΙΩΤΕΣ ΝΑ ΦΩΝΑΖΟΥΝ ΑΠ' ΤΟ ΠΡΩΪ ΩΣ ΤΟ ΒΡΑΔΥ .. ΘΑΤΑΝ ΛΑΘΟΣ .. Η ΛΥΣΗ ΕΙΝΑΙ 2 ΔΗΜΟΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΙ .. ΚΑΙ Σ' ΑΥΤΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΤΡΑΦΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΠΙΕΣΟΥΜΕ .. ΘΑ ΜΟΥ ΠΕΙΣ "..ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ 10 Ή 15 ΟΡΕΙΝΑ ΧΩΡΙΑ ΝΑ ΕΠΙΒΙΩΣΟΥΝ ΧΩΡΙΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟ, ΧΩΡΙΣ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΕΣ ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ, ΧΩΡΙΣ ΔΟΥΛΕΙΕΣ ..? ΟΧΙ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΤΩΡΑ ..ΜΕ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΤΑΧΕΙΣ ΟΛΑ ΣΤΗ ΖΩΗ ...

ΑΣΤΡΟΛΑΒΟΣ είπε...

Α, ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ .. ΜΗ ΤΟ ΞΕΧΑΣΩ .. ΑΣ ΠΡΟΣΕΞΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΑΝΩΝΥΜΩΣ ΕΚΦΡΑΖΟΝΤΑΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΝΤΑΣ - ΘΕΡΜΑ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΛΑΝΘΑΣΜΕΝΑ - ΤΟ ΕΝΑ Ή ΤΟ ΑΛΛΟ ΧΩΡΙΟ .. ΕΚΛΟΓΕΣ ΠΛΗΣΙΑΖΟΥΝ ΚΑΙ Μ' ΑΥΤΗ ΤΟΥΣ ΤΗ ΤΑΚΤΙΚΗ, ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΑΤΩΣΟΥΝ ΑΝ ΘΑ ΞΑΝΑ - ΒΑΛΛΟΥΝ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΘΩΚΟ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ .. ΞΕΡΟΥΝ ΑΥΤΟΙ .. ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΞΕΡΕΙ ΚΙ ΚΟΣΜΟΣ ..

Ανώνυμος είπε...

Φίλε 6:25 Η Μητρόπολη δεν ονομάζεται Ιερισσού αλλά Ιερισσού Αγίου Όρους και Αρδαμερίου. Τα ονόματα αυτά ειναι συμβολικά και δείχνουν τα όρια της Μητρόπολης. άν δεν ξέρεις κάτι να ρωτάς πριν το γράψεις.

Ανώνυμος είπε...

Η Μεγάλη Παναγία, γιατί δεν "παίζει" για έδρα του -όπως νάναι- διευρυμένου Δήμου, παρακαλώ;
εεε; γαιτί;;;

Ανώνυμος είπε...

Ρε παιδιά ας είμαστε σοβαροί. Η Ιερισσός είναι ένας τόπος σε άνοδο, από όποια μεριά και να το δεί κανείς. Δικαιούται να γίνει η πρωτεύουσα του διευρυμένου Δήμου, αρκεί να μην φορτωθούμε προίκα και τον Βλαχόπουλο.

Unknown είπε...

Είναι γνωστό τοις πάσι ότι όποιος και ναι Δήμαρχος όπου και να 'ναι η έδρα, το παιχνίδι θα το παίξουν κεντρικά οι χρυσοθήρες.
Όπως είπε και ο Υπ.Οικ, στον Αλέξης "Αν είχες 50 δισ. θα μιλούσα μαζί σου, δεν έχεις οπότε μιλάω με τις τράπεζες". Για να καταλάβουμε πως αντιλαμβάνονται οι σημερινοί την πράσινη ανάπτυξη.
Το νου σας ρεμάλια!
(που έλεγε κι ο Κωσταντάρας)
Γιατί αν είναι να είναι εδώ ή εκεί ή παραπέρα η έδρα κι αυτός ή ο άλλος βλαχοδήμαρχος και η ΒΑ Χαλκιδική άνυδρο βρωμερό σουρωτήρι απ' τους χρυσοκατακτητές
ΤΟ ΧΑΣΑΜΕ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ!

Ενάντια στης φύσης τη λεηλασία
Αγώνας για Γη κι Ελευθερία