ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΕΙΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

Ο χώρος αυτός είναι χώρος διαλόγου και μπορεί να φιλοξενήσει τις απόψεις σας. Στείλτε στο email: ierissos@rocketmail.com

Πέμπτη 21 Ιανουαρίου 2010

Όσα χωριά δεν έχουν bowling, είναι φτωχά και δεν τα θέλουμε στον νέο Δήμο

Άλλο θέλει ο καθένας από τον Καλλικράτη

Μέχρι που μπορεί να φτάσει η απόγνωση ενός ανθρώπου που «την έχει δει» Δήμαρχος για 3η τετραετία και οσμίζεται ότι δεν του βγαίνει;
Τι Βυζάντια, τι Συντάγματα, τι «λαϊκές συνελεύσεις», τι επιστολές, τι επιχειρήματα ακαταμάχητα μπορεί να γεννήσει ο νους του, προκειμένου να περισώσει την θεσούλα του και όσα εκπορεύονται εξ αυτής. Εκτός της ματαιότητας, που δεν την βλέπουμε, αγγίζουμε και τα όρια της γραφικότητας.
Όμως, να μην μπούμε στον πειρασμό να σημειώσουμε; πως εάν έκανε τέτοια κινητοποίηση, για την στελέχωση και την λειτουργία του Πολυδύναμου Ιατρείου της Ιερισσού, ο Δήμαρχός μας, εδώ και πολλά χρόνια, θα γινόντουσαν και εγχειρήσεις στην Ιερισσό. Αλλά βλέπεις δεν τον ένοιαξε τόσο η υγεία μας, όσο η διασφάλιση του γηπέδου –και των παικτών- στο οποίο θα διεξαχθούν οι επόμενες δημοτικές εκλογές. Έτσι νομίζει.
Ακούστε επιχειρήματα:
Οι άλλοι είναι φτωχοί και δεν θέλουμε να ενωθούμε μαζί τους.

Μόνο με το Γομάτι που είναι κομματάκι νεόπλουτο, με τα Πυργαδίκια που έχουν πλούτο αλλά δεν το ξέρουν, αλλά θα τους δείξουμε εμείς πώς να τον αξιοποιήσουν (όλο και κανένα μοναστήρι θα ενδιαφέρεται), και με την Μ. Παναγία, που ναι μεν είναι φτωχή, αλλά "κρατάει" τα νερά μας και τα μεταλλεία μας. Ακόμα και οι κάτοικοι του Δήμου Παναγίας που οι άνθρωποι είναι κατά πλειοψηφία και κατ’ αρχήν, θετικοί, ακούγοντας όλες αυτές τις αρλούμπες, και για ψώνια θα μας πάρουν και την στάση τους θα επανεξετάσουν. Ότι δίκαια έχουμε θα τα χάσουμε.
Και το παραμύθι συνεχίζεται. Είμαστε λέει «περίοικοι» του Αγίου Όρους (κυρίως του Βατοπεδίου, λέμε εμείς) και αυτήν την ιδιότητα κινδυνεύουμε να την χάσουμε (μαζί και τα τρομερά οφέλη που απολαμβάνουμε επί αιώνες) αν διευρυνθεί ο Δήμος μας. Και γρήγορα, κ. Ραγκούση μου, να τον ξαναονομάσουμε Δήμο Ιερισσού για να μπαίνουμε στο Όρος χωρίς Διαμονητήρια.
Μ’ αυτά τα ατράνταχτα και πειστικά επιχειρήματα έχουμε την απαίτηση να μας πάρει κανείς στα σοβαρά; Τώρα αν βρέθηκαν τρεις χιλιάδες άνθρωποι να υπογράψουν αυτές τις ανοησίες, αγαπητοί συμπολίτες, τότε όντως έχουμε πρόβλημα. Δεν το πιστεύουμε Δήμαρχε, να δείξεις τις υπογραφές.
Αλήθεια, όλοι αυτοί που συμμετείχαν στην «λαϊκή συνέλευση», ψήφισαν για όλα αυτά που επικαλείται ως επιχειρήματα ο κ. Βλαχόπουλος; Να βγουν και να το δηλώσουν γιατί μάλλον πρόκειται για την γνωστή ταχτική του, άλλα να ψηφίζουν και άλλα να γράφει αυτός ότι ψήφισαν. Μαθήματα δημοκρατίας από τον άνδρα, ξανά και ξανά και ξανά.
Πάντως, «ουδέν κακόν αμιγές καλού». Με όλα αυτά, τα πρόσωπα αποκαλύπτονται και εκτός των συνόρων του Δήμου μας, που νόμιζαν τι νόμιζαν για την σοβαρότητα και τις δυνατότητές τους. Το άσχημο είναι ότι μας παίρνουν στο ψιλό και θα την πληρώσουμε όλοι μαζί.

19 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΕΙΣΤΕ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΜΑΛΑΚΕΣ ΡΕ!!ΕΥΤΥΧΩΣ ΠΟΥ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΔΕΝ ΣΑΣ ΠΑΙΡΝΕΙ ΣΤΑ ΣΟΒΑΡΑ.ΓΙΑ ΠΑΡΑΚΑΛΑΤΕ ΝΑ ΞΑΝΑΒΓΕΙ Ο ΒΛΑΧΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΤΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΘΑ ΣΑΣ ΦΑΕΙ Η ΜΑΡΜΑΓΚΑ.

ΙΕΡΙΣΣΙΩΤΕΣ

Ανώνυμος είπε...

ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ ΣΑΣ ΔΙΑΒΑΖΟΥΝ..ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΟΝΑΔΙΚΟ!!!!

Ανώνυμος είπε...

ΓΙΑΤΙ ΡΕ ΤΣΙΡΙΓΩΤΑΚΙΑ ΣΕ ΚΑΘΕ ΤΕΤΡΑΕΤΙΑ ΤΟΥ ΒΛΑΧΟΠΟΥΛΟΥ ΕΙΣΤΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΕΝΑΣ ΜΕΣΑ?? ΕΙΣΤΕ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΑΡΕΣΕΙ??Η ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΣΠΙΟΥΝΙΕΣ??

ΙΕΡΙΣΣΙΩΤΕΣ

Ανώνυμος είπε...

Ο "εποικοδομητικός" διάλογος βλέπω ότι συνεχίζεται. Έτσι αδέρφια, συνεχίστε γερά. Κι οι "ανύπαρκτοι", που υπάρχουν τώρα και διοικούν -ορισμένους- από τους γύρω Δήμους, τρίβουν τα χεράκια τους...

ΑΝΤΙστούκας

ΙΕΡΙΣΣΟΣ είπε...

Στην Δημοτική Επιχείρηση δουλεύετε παιδιά; Σας κατανοούμε. Άλλωστε και η παροιμία λέει πως "ο σκύλος γαυγίζει εκεί που τρώει". Και ως γνωστόν οι σκύλοι δεν έχουν ονοματεπώνυμο.

Ανώνυμος είπε...

ΤΣΙΡΙΓΩΤΑΚΙΑ ΔΙΑΘΕΤΕΤΕ ΒΛΕΠΩ ΚΑΙ ΑΝΤΙΠΥΡΑΥΛΙΚΟ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟ. ΜΠΡΑΒΟ ΟΡΓΑΝΩΣΗ!

ΙΕΡΙΣΣΟΣ είπε...

Άξιος ο μισθός σας παιδιά, αλλά μάλλον θα έχει ημερομηνία λήξης. Με τα προσόντα που έχετε θα ήταν φρόνιμο μόνο να γλύφετε. Μην ακούτε αυτούς που σας βάζουν να γαυγίζετε γιατί στο τέλος εσάς θα πάρει ο μπόγιας.

Ανώνυμος είπε...

Ανώνυμε των 2.08, αν κατάλαβες, λέω αν, μίλησα ουδέτερα και κυρίως για τους γύρω Δήμους, χωρίς να θίξω την παντεσπάνη σου... Βλέπω όμως ότι με το πνευματικό επίπεδο παντόφλας που διαθέτεις, βλέπεις αντιπυραυλικά παντού. Πρόσεχε λοιπόν, τα ...νώτα σου.

ΑΝΤΙστούκας

Ανώνυμος είπε...

Βρε παιδιά, έχει πρόβλημα το blog, δεν προκαλείτε το ενδιαφέρον ή ζούμε στιγμές λογοκρισίας;
Ότι κι αν συμβαίνει,μην πέφτετε στην παγίδα του μικρόκοσμου. Οι εποχές άλλαξαν και ο "Καλλικράτης" επιβάλλει νέους κανόνες παιχνιδιού. Αφού δε θα μείνουμε ανεξάρτητοι και αφού χάνουμε την έδρα, να βρούμε, τουλάχιστον, έναν Ιερισσιώτη που να μπορέσει να κερδίσει τις εκλογές...

Ανώνυμος είπε...

Μπορεί κάποιος απ' αυτούς που γράφουν τις εξυπνάδες να μας πληροφορήσει πόσο κοστίζει στον Δήμο η πρόεδρος της Δημοτικής Επιχείρησης κάθε χρόνο;

Ανώνυμος είπε...

(1000 EURO)X(12 ΜΗΝΕΣ)Χ(4 ΧΡΟΝΙΑ)=
48.0000 Χ 2 (ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ)=96.000 EURO


ΑΞΙΑ

Ανώνυμος είπε...

Αν πέρνει μόνο 1000 το μήνα χαλάλι της γιατί κάνει και τόσες δουλειές. Δίνει παραστάσεις στο Δημοτικό Συμβούλιο, δίνει παραστάσεις στις εκδηλώσεις του Δήμου (κλαίει και όποτε χρειαστεί), υπερασπίζεται τον Δήμαρχο από τους αποστάτες. Κι όλα αυτά με 1000 ευρώ. Παπούτσια να πουλούσε θα έβγαζε περισσότερα. Μάλλον λάθος κάνετε, παραπάνω θα πέρνει. Κάτι ακούγεται για 1.500 και μιλάμε πάντα για τα νόμιμα ε;

Ανώνυμος είπε...

Επειδή το επίπεδο των σχολίων έχει αγγίξει τα όρια κακού "μεσημεριανού", κι επειδή μάλλον δε μπορεί να διαφυλαχτεί η στοιχειώδης σοβαρότητα απ' την πλευρά κάποιων σχολιαστών, μήπως να ενεργοποιούσες την έγκριση σχολίων (moderation);

Κρίμα είναι τέτοιο μπλογκ!

Ανώνυμος είπε...

Θα βρεθει τελικα καποιος παραγοντας τοπικος να καταλάβει πού το παει ο Βλαχόπουλος μ΄αυτη την τακτική που ακολουθεί; Αφού η Ιερισσός δεν πρόκειται να μίνει μοναχή της, αφου θα γίνει τελικα ο μεγαλος Δημος τηε Βόρειας Χαλ/κης, αφου αυτος δεν θελει να είναι υποψήφιος Δημαρχος σε ενα τετοιο Δήμο, τι επιδιώκει τελικά; Σε ποιόν στρώνει το χαλί να περπατίσει,με πρωτεύουσα την Αρναία;Σ΄αυτα βρείτε απάντηση κι οχι στις σαχλαμαρίτσες που αραδιάζετε. "Επώνυμος"

Ανώνυμος είπε...

ΒΡΕ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΤΟΥ BLOG ΚΑΝΤΕ ΑΛΛΑΓΗ ΣΤΗΝ ΩΡΑ.ΤΟ ΡΟΛΟΙ ΔΕΙΧΝΕΙ ΜΙΑ ΩΡΑ ΜΠΡΟΣΤΑ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Δεν έχω πρόθεση να πάρω θέση. Ζω στην Ιερισσό όλη μου τη ζωή και έχω καταλάβει πως το να κρατώ την άποψή μου για τα πολιτικά του τόπου για τον εαυτό μου μ' έχουν κάνει καλύτερο άνθρωπο. Η αδικία όμως στο μεταξύ μας επίπεδο και η υποκρισία είναι πράγματα που με ενοχλούν και με κάνουν να ασφυκτιώ. Επειδή διαβάζω το blog λίγο καιρό τώρα, είναι η δεύτερη φορά που μιλάς για την ανωνυμία των αλλονών και το ότι μιλάνε καθ αυτόν τον τρόπο λόγω αυτού και όταν πέφτει στο τραπέζι το θέμα της δικής σου ανωνυμίας κάνεις την πάπια. Ειλικρινά με απογοητεύει αυτό.

Ανώνυμος είπε...

ΕΙΜΑΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΠΡΙΝ ΔΕΚΑ ΜΕΡΕΣ ΡΩΤΗΣΑ ΓΙΑΤΙ ΠΗΓΑΙΝΕΙ ΛΑΘΟΣ ΤΟ ΡΟΛΟΙ ΚΑΙ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΔΕΝ ΕΧΩ ΚΑΠΟΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ. ΕΤΣΙ ΕΞΗΓΗΤΑΙ Η ΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΚΑΙ Η ΑΠΑΞΙΩΣΗ ΤΟΥ BLOG ΤΗΣ ΙΕΡΙΣΣΟΥ. ΠΛΗΡΗΣ ΑΠΑΞΙΩΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΚΑΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟ. ΓΕΙΑ ΣΑΣ.ΔΕΝ ΘΑ ΣΑΣ ΞΑΝΑΕΝΟΧΛΗΣΩ.

ΑΣΤΡΟΛΑΒΟΣ είπε...

ΣΤΟΝ ΑΝΩΝΥΜΟ ΤΗΣ 17/2 - 3.04
ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΑ ΤΑ ΠΑΡΑΤΑΣ .. ΑΥΤΟ ΦΤΑΙΕΙ ΓΙΑ ΤΗ ΚΑΤΑΝΤΙΑ ΜΑΣ ΚΙ ΟΧΙ ΤΟ ΡΟΛΟΪ ΠΟΥ ΠΑΕΙ ΜΙΑ ΩΡΑ ΜΠΡΟΣΤΑ. ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΕΙΝΑΙ "..ΠΡΟΦΑΣΕΙΣ ΕΝ ΑΜΑΡΤΙΑΙΣ.."
ΜΠΕΣ ΕΣΥ ΜΠΡΟΣΤΑ ΚΙ ΑΛΛΑΞΕ ΤΑ ΟΛΑ .. ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΜΑΖΙ ΣΟΥ .. ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΚΡΙΤΙΚΗ ΕΚ ΤΟΥ ΑΣΦΑΛΟΤΣ ΚΙ ΑΠΟ ΜΑΚΡΙΑ ...
ΤΩΡΑ ΑΝ ΔΕΝ ΞΑΝΑΓΡΑΨΕΙΣ ΣΤΟ BLOG ΔΕΝ ΠΕΙΡΑΖΕΙ ΚΑΙ ΤΟΣΟ .. ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΚΑΝΕΣ ΣΟΦΟΤΕΡΟΥΣ ΜΕ ΤΙΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ΣΟΥ .. ΟΠΟΤΕ .. ΣΤΟ ΚΑΛΟ ..ΚΙ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΜΑΖΙ ΣΟΥ.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ είπε...

Μήπως ξέρει κάποιος να μου πει τι γίνεται με το νέο γενικό πολεοδομικό σχέδιο που είναι προς ψήφιση, και ποιες περιοχές περιλαμβάνει γιατί τελευταία μαθαίνουμε περίεργα πράγματα και συγκεκριμένα θέλω να μάθω για το Ξηροποτάμι