ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΕΙΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

Ο χώρος αυτός είναι χώρος διαλόγου και μπορεί να φιλοξενήσει τις απόψεις σας. Στείλτε στο email: ierissos@rocketmail.com

Κυριακή, 13 Μαρτίου 2011

ΣΗΜΕΡΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΜΕΡΑ


Η λαϊκή ετυμηγορία των κατοίκων του Δήμου Αριστοτέλη και της Χαλκιδικής ευρύτερα είναι πια αμείλικτη. Πάνω από 3.000 κόσμου συγκεντρώθηκαν και βροντοφώναξαν την αντίθεσή τους στην μεταλλουργία χρυσού και το αποφασιστικό τους παρόν στα σχέδια του όποιου επιβουλεύεται το μέλλον της περιοχής ξεπουλώντας το στους χρυσοθήρες.
Παραβρέθηκαν ή έστειλαν μηνύματα συμπαράστασης, επιτροπές αγώνα και αντιπροσωπείες από πάρα πολλά χωριά της Χαλκιδικής, σύλλογοι, σωματεία, φορείς, βουλευτές, αρχηγοί και εκπρόσωποι κομμάτων.
Ένα ποτάμι κόσμου με μαύρες σημαίες ξεδιπλώθηκε στον δρόμο δίπλα στην θάλασσα, σε μια ειρηνική πορεία που η αρχή της έφτανε στο λιμάνι και το τέλος ήταν ακόμα στο τέλος του χωριού. Σε μια πρωτοφανή για τα δεδομένα της Χαλκιδικής συγκέντρωση και πορεία, άνθρωποι κάθε ηλικίας και κάθε πολιτικής τοποθέτησης, προσήλθαν αυτοβούλως και έστειλαν το δικό τους μήνυμα σε όλους αυτούς που επιχείρησαν υπόγεια και λάθρα (δήμαρχοι, βουλευτές, νομάρχες, σύμβουλοι, παρασύμβουλοι και πολιτικάντηδες) να ξεγελάσουν με μεθοδεύσεις και να επιβάλλουν με το «έτσι θέλω» την μεταλλουργία χρυσού σε έναν τόπο που δεν την θέλει.
Καταρρίφθηκαν παταγωδώς τα χυδαία επιχειρήματα της εταιρείας, των υποτακτικών και των συμμάχων τους, που διατυμπάνιζαν τόσον καιρό ότι «αυτοί που αντιδρούν να είναι μια φούχτα ιδιότροποι, βολεμένοι και ξενόφερτοι οικολόγοι, μια φούχτα χασικλήδες».
Ο κόσμος έστειλε ένα μήνυμα αντίστασης και αξιοπρέπειας προς κάθε κατεύθυνση: Υπάρχουν αξίες που δεν εξαγοράζονται, όσο κι αν εκβιάζετε, όσο κι αν εκφοβίζετε όσο κι αν τρομοκρατείτε. Όσους πληρωμένους τραμπούκους κι αν στέλνετε να προπηλακίζουν και να καίνε σημαίες, όσες αγωγές και δικαστήρια κι αν κάνετε για να μας εξουθενώσετε.
Αυτό που έγινε σήμερα στη Ιερισσό θα αποτελέσει σημείο αναφοράς χρονικής και πολιτικής. Θα λέμε στο εξής: Πριν το συλλαλητήριο (Π.Σ) και μετά το συλλαλητήριο (Μ.Σ).

Υ.Γ. Αυτές τις μέρες η ανθρωπότητα ζει μία ακόμα βιβλική καταστροφή στην Ιαπωνία με τον σεισμό των 9 ρίχτερ. Η φύση έχει τους δικούς της νόμους και τις συμπεριφορές, ερήμην μας. Δυστυχώς, πολλοί από μας, αυτό, δεν το έχουν καταλάβει ή το ξεχνάν, από αμέλεια ή από πρόθεση.
Ευχές εκφράζουν ανά τον κόσμο να μην υπάρξει πυρηνικό ατύχημα που θα ολοκληρώσει την καταστροφή.
Ας γίνει αυτό ακόμα μια «ευκαιρία» για περισυλλογή και σκέψη σε όλους μας, αλλά κυρίως σ’ αυτούς που θεωρούν ότι μπορούν να ασχημονούν στην φύση ερήμην της και ερήμην όλων μας.

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Κυριακή, 13 Μαρτίου 2011

Το ψήφισμα από το συλλαλητήριο της Ιερισσού.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Μεγαλειώδες συλλαλητήριο ενάντια στην επέκταση των μεταλλευτικών δραστηριοτήτων στη Χαλκιδική, με την συμμετοχή 3000 και πλέον κατοίκων της Χαλκιδικής, πραγματοποιήθηκε σήμερα Κυριακή 13-3-2011 στην Ιερισσό.

Το συλλαλητήριο συνδιοργάνωσαν οι Επιτροπές Αγώνα της Χαλκιδικής. Εκεί παραβρέθηκαν και χαιρέτισαν οι βουλευτές Γιάννης Δρεβελέγκας, Λίτσα Αμανατίδου και Τάσος Κουράκης, εκπρόσωπος του ΚΚΕ και των Οικολόγων Πράσινων καθώς και εκπρόσωποι φορέων .

Το συλλαλητήριο τελείωσε με πορεία στο λιμάνι της πόλης όπου στήθηκε περίπτερο πληροφόρησης, αφού προηγουμένως το συγκεντρωμένο πλήθος ενέκρινε με ενθουσιασμό το παρακάτω ψήφισμα:

ΨΗΦΙΣΜΑ
Εμείς οι πολίτες της Χαλκιδικής που συγκεντρωθήκαμε σήμερα 13-3-2011 στην Ιερισσό για να διαδηλώσουμε την αντίθεσή μας σε οποιαδήποτε νέα μεταλλευτική δραστηριότητα στην περιοχή μας δηλώνουμε ότι θα παλέψουμε με κάθε τρόπο και κάθε μέσο ώστε να διαφυλάξουμε τον πραγματικό πλούτο του τόπου μας που είναι τα νερά τα δάση και οι θάλασσές μας.

Για να διαφυλάξουμε την περιουσία μας, τις επαγγελματικές μας δραστηριότητες και πάνω απ' όλα την υγεία μας και το μέλλον των παιδιών μας.

Η φύση η ιστορία και ο πολιτισμός της Χαλκιδικής δεν μπορούν με κανένα τρόπο να συνυπάρξουν με τις τριτοκοσμικού τύπου “επενδύσεις” που σχεδιάζουν οι εταιρείες με την κυβέρνηση και τους ντόπιους παρατρεχάμενους πολιτικούς παράγοντες.

Καταγγέλλουμε το ΥΠΕΚΑ, το οποίο αφού για μήνες μας κορόιδεψε, στο τέλος το ίδιο με τρόπο προκλητικό ματαίωσε οριστικά την προσχηματική διαβούλευση που με τόσο πάθος υποστήριζε.

Καταγγέλλουμε την εταιρεία που με συμμάχους τους τοπικούς παράγοντες τρομοκρατούν τους πολίτες με ξυλοδαρμούς και αγωγές.

Καταγγέλλουμε τα ΜΜΕ, που προκλητικά, προβάλλουν την μια μόνο πλευρά και προσπαθούν να φιμώσουν την δικιά μας φωνή.

Με συμμάχους μας τους έγκριτους καθηγητές του Συμβουλίου Περιβάλλοντος του ΑΠΘ, ζητάμε να μην γίνει αποδεκτή η ΜΠΕ και να μην προχωρήσει η αδειοδότηση του έργου του έργου των νέων μεταλλευτικών δραστηριοτήτων της εταιρείας Ελληνικός Χρυσός.

ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ ΕΝΑ ΑΠΕΡΑΝΤΟ ΜΕΤΑΛΛΕΥΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ.

ΟΧΙ ΣΕ ΚΑΘΕ ΝΕΑ ΜΕΤΑΛΛΕΥΤΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΣΤΗ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ !

ΟΧΙ ΣΕ ΜΕΤΑΛΛΟΥΡΓΙΕΣ ΧΡΥΣΟΥ ΚΑΙ ΧΗΜΙΚΕΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΕΣ !

ΝΑΙ ΣΤΗ ΖΩΗ, ΣΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ, ΣΤΗΝ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ !

ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΑΓΩΝΑ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ:
ΑΡΝΑΙΑΣ, ΣΤΑΓΕΙΡΩΝ-ΑΚΑΝΘΟΥ, ΠΑΝΑΓΙΑΣ, ΟΡΜΥΛΙΑΣ, ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ, ΝΕΩΝ ΜΟΥΔΑΝΙΩΝ

http://respentza.blogspot.com/2011/03/blog-post_9905.html

Ανώνυμος είπε...

Εκείνος ο άχρηστος ο αντινομάρχης γιατί δεν ήρθε; Δόντια έβγαζε κι αυτός; Να τον χαίρεστε Ιερισσιώτες που τον ψηφίζετε και τον ξαναψηφίζετε. Μα πόσο μαλάκες μπορεί να είστε; Μήπως πρέπει να τον κράξετε αυτοί που τον έχετε και φίλο; Όλα τα κοπρόσκυλα θέλουν κράξιμο, να μην τολμούν να εμφανιστούν πουθενά.

Ανώνυμος είπε...

"Περί Συλλογικής Ευθύνης"

Δευτέρα, 28 Φεβρουαρίου 2011

"Εκπρόσωποι του υπουργικού συμβουλίου της κυβέρνησης λένε ότι ευθυνόμαστε συλλογικά για την οικονομική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η χώρα, και....
είναι ο λόγος που επιβάλλουν (ΜΟΝΟ) στους πολίτες (οι εκπρόσωποι της πολιτείας εξαιρούνται της συλλογικής ευθύνης) τα δυσβάστακτα αυτά μέτρα.

Πρέπει να πληρώσουμε ΣΥΛΛΟΓΙΚΑ από τη στιγμή που ευθυνόμαστε συλλογικά.

Υπάρχει η υποψία ότι την ευθύνη, για το ότι έφτασε η οικονομία της χώρας σ' αυτό το χαμηλό επίπεδο, την έχει κατά κύριο λόγο η πολιτεία. Υπάρχει η υποψία ότι τα χρήματα της χώρας (αυτά που εμείς οι Έλληνες φορολογούμενοι πληρώνουμε στο κράτος) τα χρησιμοποιήσαν οι εκπρόσωποι της πολιτείας για όφελος προσωπικό/ατομικό και όχι προς όφελος της χώρας.

Μέχρι σήμερα δεν μπορούσε να στηριχτεί μια τέτοια υπόθεση, ελλείψει στοιχείων (τα στοιχεία δεν είναι προσβάσιμα στον Έλληνα φορολογούμενο).

Σχετικά με το θέμα της εξόρυξης χρυσού στη Χαλκιδική (εδώ) έλαβα πρόσφατα μια απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (εδώ) η οποία (Ευρωπαϊκή Επιτροπή), μετά από έρευνα, έκρινε ότι:

• Η πώληση των Μεταλλείων Κασσάνδρας στην Ελληνικός Χρυσός το 2003 πραγματοποιήθηκε χωρίς ανοικτό διαγωνισμό ή εκτίμηση των περιουσιακών στοιχείων των μεταλλείων από ανεξάρτητο εκτιμητή,

• η τιμή πώλησης ήταν κατώτερη της πραγματικής αγοραίας αξίας τους,

• η εταιρεία Ελληνικός Χρυσός έλαβε επιδοτήσεις κατά παράβαση των κανόνων της EE περί κρατικών ενισχύσεων, ύψους 14 εκατ. ευρώ,

• η πωλητήρια σύμβαση προέβλεπε απαλλαγή από τους φόρους συναλλαγών,

• το συνολικό ποσό που το Δημόσιο πρέπει να ανακτήσει από τον δικαιούχο ανέρχεται σε 15,3 εκατ. ευρώ, συν τους τόκους,

ΠΡΟΣΟΧΗ
Αν δεν είχε κινηθεί η διαδικασία τον Δεκέμβριο του 2008 (βλ.IP/08/1927)
• δεν θα ενημερωνόταν κανένας πολίτης, ποτέ, για την παράνομη αυτή πώληση,
• δεν θα διεκδικούσε κανένας τα χρήματα αυτά,
• και η χώρα θα ζημιωνόταν τελικά κατά 15,3 εκατ. ευρώ, συν τους τόκους.

Η συγκεκριμένη εμπορική συναλλαγή είναι μόνο μία, η οποία έτυχε γνωστοποίησης. Για όλες τις υπόλοιπες συναλλαγές τους, εμείς οι πολίτες δεν μπορούμε να λάβουμε γνώση, διότι δεν έχουμε πρόσβαση στα αρχεία του κράτους.

Για να αποδειχτεί ότι ΔΕΝ έγιναν ανάλογες παράνομες πράξεις σε όλες τις υπόλοιπες συναλλαγές πολιτείας με ιδιώτες,

ΠΡΕΠΕΙ
Να ανοιχτούν τα αρχεία του κράτους και/για να ενημερωθούν οι Έλληνες φορολογούμενοι για όλες τις συναλλαγές τους, από την περίοδο της μεταπολίτευσης και μέχρι σήμερα.

Μέχρις ότου ενημερωθούμε και απαλλαχθούν, θεωρείται ότι σε όλες τις συναλλαγές έγιναν παρόμοιες παράνομες πράξεις, οι οποίες ζημίωσαν κατά πολλά εκατομμύρια ευρώ τη χώρα.
Και την ευθύνη, για την οικονομική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η χώρα, τη φέρουν αποκλειστικά οι εκπρόσωποι των κυβερνήσεων, που με αυτόν τον τρόπο εξάντλησαν τα χρήματα που πληρώνουν οι Έλληνες φορολογούμενοι στο κράτος.

Μέχρι οι εκπρόσωποι της πολιτείας να αποδείξουν το αντίθετο:
- Αρνούμαι τη συλλογική ευθύνη
- Αρνούμαι τη συλλογική πληρωμή

Στεφανία Λυγερού του Ιωάννη

Υ.Γ. Για το θέμα έφτιαξα μια ωραία καταγγελία και την κατέθεσα σήμερα στην Εισαγγελία Πειραιά (αρ. πρωτ. 2617/28-2-11)

ANAΡΤΗΘΗΚΕ:http://ksipnistere.blogspot.com
Δευτέρα, 28 Φεβρουαρίου 2011
στις 7:05 μ.μ.
ΠΗΓΗ: http://ksipnistere.blogspot.com/2011/02/blog-post_3694.html