ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΕΙΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

Ο χώρος αυτός είναι χώρος διαλόγου και μπορεί να φιλοξενήσει τις απόψεις σας. Στείλτε στο email: ierissos@rocketmail.com

Δευτέρα, 14 Μαρτίου 2011

ΤΟ ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΟΥ ΣΗΜΕΡΙΝΟΥ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟΥ ΣΤΗΝ ΙΕΡΙΣΣΟ


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Μεγαλειώδες συλλαλητήριο ενάντια στην επέκταση των μεταλλευτικών δραστηριοτήτων στη Χαλκιδική, με την συμμετοχή 3000 και πλέον κατοίκων της Χαλκιδικής, πραγματοποιήθηκε σήμερα Κυριακή 13-3-2011 στην Ιερισσό.
Το συλλαλητήριο συνδιοργάνωσαν οι Επιτροπές Αγώνα της Χαλκιδικής. Εκεί παραβρέθηκαν και χαιρέτισαν οι βουλευτές Γιάννης Δρεβελέγκας, Λίτσα Αμανατίδου και Τάσος Κουράκης, εκπρόσωπος του ΚΚΕ και των Οικολόγων Πράσινων καθώς και εκπρόσωποι φορέων .
Το συλλαλητήριο τελείωσε με πορεία στο λιμάνι της πόλης όπου στήθηκε περίπτερο πληροφόρησης, αφού προηγουμένως το συγκεντρωμένο πλήθος ενέκρινε με ενθουσιασμό το παρακάτω ψήφισμα:

ΨΗΦΙΣΜΑ

Εμείς οι πολίτες της Χαλκιδικής που συγκεντρωθήκαμε σήμερα 13-3-2011 στην Ιερισσό για να διαδηλώσουμε την αντίθεσή μας σε οποιαδήποτε νέα μεταλλευτική δραστηριότητα στην περιοχή μας δηλώνουμε ότι θα παλέψουμε με κάθε τρόπο και κάθε μέσο ώστε να διαφυλάξουμε τον πραγματικό πλούτο του τόπου μας που είναι τα νερά τα δάση και οι θάλασσές μας.
Για να διαφυλάξουμε την περιουσία μας, τις επαγγελματικές μας δραστηριότητες και πάνω απ' όλα την υγεία μας και το μέλλον των παιδιών μας.
Η φύση η ιστορία και ο πολιτισμός της Χαλκιδικής δεν μπορούν με κανένα τρόπο να συνυπάρξουν με τις τριτοκοσμικού τύπου “επενδύσεις” που σχεδιάζουν οι εταιρείες με την κυβέρνηση και τους ντόπιους παρατρεχάμενους πολιτικούς παράγοντες.
Καταγγέλλουμε το ΥΠΕΚΑ, το οποίο αφού για μήνες μας κορόιδεψε, στο τέλος το ίδιο με τρόπο προκλητικό ματαίωσε οριστικά την προσχηματική διαβούλευση που με τόσο πάθος υποστήριζε.
Καταγγέλλουμε την εταιρεία που με συμμάχους τους τοπικούς παράγοντες τρομοκρατούν τους πολίτες με ξυλοδαρμούς και αγωγές.
Καταγγέλλουμε τα ΜΜΕ, που προκλητικά, προβάλλουν την μια μόνο πλευρά και προσπαθούν να φιμώσουν την δικιά μας φωνή.
Με συμμάχους μας τους έγκριτους καθηγητές του Συμβουλίου Περιβάλλοντος του ΑΠΘ, ζητάμε να μην γίνει αποδεκτή η ΜΠΕ και να μην προχωρήσει η αδειοδότηση του έργου του έργου των νέων μεταλλευτικών δραστηριοτήτων της εταιρείας Ελληνικός Χρυσός.

ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ ΕΝΑ ΑΠΕΡΑΝΤΟ ΜΕΤΑΛΛΕΥΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ.
ΟΧΙ ΣΕ ΚΑΘΕ ΝΕΑ ΜΕΤΑΛΛΕΥΤΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΣΤΗ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ !
ΟΧΙ ΣΕ ΜΕΤΑΛΛΟΥΡΓΙΕΣ ΧΡΥΣΟΥ ΚΑΙ ΧΗΜΙΚΕΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΕΣ !
ΝΑΙ ΣΤΗ ΖΩΗ, ΣΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ, ΣΤΗΝ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ !
ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΑΓΩΝΑ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ:
ΑΡΝΑΙΑΣ, ΣΤΑΓΕΙΡΩΝ-ΑΚΑΝΘΟΥ, ΠΑΝΑΓΙΑΣ, ΟΡΜΥΛΙΑΣ, ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ, ΝΕΩΝ ΜΟΥΔΑΝΙΩΝ

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ιερισσός, 13 Μαρτίου 2011: χρυσΌΧΙ!

"Ενα αριστοτέλειο ολόχρυσο " ΌΧΙ " των υποψιασμένων πλέον δημοτών απέναντι στις σύγχρονες κασσάνδρες και στους υποψήφιους δουλοπάρικους!"

- χρυσΌΧΙ!
- χρυσός; ΟΧΙ, ευχαριστώ!
...και με αξιοπρέπεια πάνω απ΄όλα!

Υ.Γ.
Ισως και η επιστήμη της κοινωνιολογίας ( εκτός της εισαγγελίας Χαλκιδικής ) θα πρέπει να ενσκήψει στις ποικίλες και προσχεδιασμένες παραβατικές συμπεριφορές ορισμένων...

Γ.ΠΑΣΧΑΛΙΔΗΣ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ είπε...

Χάρισμα σας ό χρυσός …εμείς κρατάμε τά διαμάντια !!!
Μήνυμα μόνο για τους επιτήδειους της Αρπαχτείς ( και όχι στον απλό λαό πού τούς ακολουθεί )
Τους λέμε ανοιχτά χάρισμα σας ό χρυσός –εμείς κρατάμε τά διαμάντια ……Ναι..…Ναι… τά διαμάντια..!!!
Τον τίμιο αυτόν αγώνα τόν δίνουμε για τά παιδιά μας……. τά διαμάντια μας !!!! και τά παιδιά των παιδιών μας τά διαμάντια όλου του κόσμου της Χαλκιδικής.
Αγωνιζόμαστε ώστε ό Μπόμπολας του σήμερα, να μην γίνει Μπαμπούλας για την ζωή μας και τον τόπο μας αύριο..
• Αγωνιζόμαστε για Ιερό σκοπό .
• Αγωνιζόμαστε για την ζωή.
• Αγωνιζόμαστε με την ψυχή .

Γι αυτό και θα πετύχουμε ..!!!
Όλοι μαζί από παντού για να τους δείξουμε ….. ποιοι είναι οί πολλοί !!!!! ποιοι είναι οί δυνατοί .!!! μά πάνω απ’όλα ποιοί είναι …!!!! ( αλά και θέλουν να μείνουν ) …ζωντανοί ..!!!!
Ό μη διαβουλευόμενος ( καθηγητής )