ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΕΙΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

Ο χώρος αυτός είναι χώρος διαλόγου και μπορεί να φιλοξενήσει τις απόψεις σας. Στείλτε στο email: ierissos@rocketmail.com

Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου 2009

Μωραίνει Κύριος όν βούλεται απωλέσαι

Η πρόσφατη εξέλιξη στο Δημοτικό Συμβούλιο για την ψήφιση του προϋπολογισμού (όπου δεν προσήλθαν οι 6 από τους 10 Δημοτικούς Συμβούλους της πλειοψηφίας), αν και πολλούς εξέπληξε και άλλους τους αιφνιδίασε, εν τούτοις δεν ήταν κεραυνός εν αιθρία για κανέναν απ’ αυτούς που στοιχειωδώς παρακολουθούν τα του Δήμου μας. Η απουσία ήταν μια ανώδυνη μορφή αντίδρασης, καθώς θα μπορούσαν να προσέλθουν και να καταψηφίσουν τον προϋπολογισμό καταθέτοντας παράλληλα τους λόγους της καταψήφισης, που δεν είναι άλλοι από τον τρόπο λειτουργίας του Δημάρχου.
Κι εδώ είναι ο πυρήνας της όλης υπόθεσης. Η συμπεριφορά του Δημάρχου, που νόμισε πως εξουσιάζει τους Δημοτικούς Συμβούλους της παράταξής του και μπορεί να τους κάνει ότι θέλει παρά την βούληση και τις αρχές τους, οδήγησε εδώ. Αιτία είναι η έλλειψη πολιτικής παιδείας εκ μέρους του (ο άνθρωπος δεν γνώριζε στοιχειωδώς ούτε πως λειτουργούν τα όργανα σε ένα απλό σωματείο, σε μια συνέλευση συλλόγου) και νόμισε ότι μπορούσε να «νομοθετεί» και να κάνει ότι γουστάρει.
Όμως η υποτίμηση των συνεργατών, η απαξίωση, η αχαριστία απέναντι σ’ αυτούς που τον βοήθησαν να ανέβει στην καρέκλα που κάθεται, ο αυταρχισμός, ο παραγοντισμός, οι μεθοδεύσεις, το ψέμα, η μυστική διπλωματία, συσσώρευαν σιγά-σιγά την δυσαρέσκεια που ήρθε και εκδηλώθηκε –κάπως αργά ίσως, αλλά εκδηλώθηκε- με την απουσία 6 δημοτικών συμβούλων από το Δημοτικό Συμβούλιο της Τετάρτης 16-12-09, για την ψήφιση του προϋπολογισμού.
Αν και η αντίδραση θα μπορούσε -και θα έπρεπε- να είναι ισχυρότερη, αν καταψήφιζαν τον προυπολογισμό και κατήγγελαν την συμπεριφορά και τον τρόπο λειτουργίας, εν τούτοις ήταν ένα ισχυρό ράπισμα στον Δήμαρχο και σ’ αυτούς που εξακολουθούν να τον στηρίζουν και να τον υμνούν. Όταν σε αμφισβητούν 6 από τους 10 δημοτικούς σου συμβούλους, ενώ οι 4 που φαίνεται να μην σε αμφισβητούν, είναι αυτοί που είναι διορισμένοι στα οφίτσια και πληρώνονται από τον Δήμο, τότε υπάρχει πρόβλημα. Και ο πιο καλόπιστος οφείλει να σκεφτεί και να εξηγήσει, πως είναι δυνατόν έξι δημοτικοί σύμβουλοι, που σε άλλα σοβαρά θέματα του Δήμου έχουν διαφορετικές τοποθετήσεις, συνταυτίζονται και αντιδρούν. Ή πρέπει να είναι όλοι τρελοί, ή πρέπει να έχουν δίκαιο.
Άλλωστε ποια διέξοδο είχαν, πως αλλιώς τους έμεινε να αντιδράσουν, αφού ο αρχηγός δεν έκανε προσυνεδριάσεις, δεν συγκαλούσε ποτέ συνέλευση της δημοτικής παράταξης (όλου του συνδυασμού) για να ακουστούν οι απόψεις, τα παράπονα, οι αντιδράσεις; Μόνο δεξιά κι αριστερά –στους παρατρεχάμενους- έλεγε πως δεν τους έχει ανάγκη, δεν τους θέλει για συμβούλους και άλλα γλαφυρά και πρωτότυπα.
Μια παροιμία όμως λέει πως: «στην θάλασσα αν κατουρήσεις, στο αλάτι θα το βρεις» και όπως φαίνεται ο κ. Μ. Βλαχόπουλος παρακατούρησε επί σειρά ετών και επί πολλών προσώπων. Ήρθε καιρός να γευτεί το αλάτι.
Από το βήμα αυτό, εδώ και πολύν καιρό, του προτείναμε να αποσυρθεί στο τέλος της τετραετίας διευκολύνοντας και τον κόσμο που τον στήριξε και προστατεύοντας τον εαυτό του. Δυστυχώς δεν μας άκουσε, ούτε περιμέναμε να μας ακούσει, είναι αλήθεια. Άλλωστε η όλη του διαχείριση είναι εξώφθαλμα δηλωτική ανθρώπου που θέλει να είναι ξανά υποψήφιος δήμαρχος. Μετά την συμπεριφορά και τις επιδόσεις της 2ης τετραετίας, αυτό, και πολύ θράσος δηλώνει αλλά και πολύν κόσμο εξόργισε.
Ο κ. Μ. Βλαχόπουλος το έχασε το παιχνίδι και ο τρόπος που αντέδρασε στο δημοτικό συμβούλιο, εκτός από απώλεια ψυχραιμίας και αυτοσχεδιασμό, δείχνει ότι δεν έχει την λεβεντιά ούτε την εξυπνάδα να το αποδεχτεί. Τρομοκρατήθηκε και άρχισε να κάνει ελαφρότητες, «διαγράφοντας» τους 6 δημοτικούς συμβούλους από τους 10 που έχει. Πέρα από το αστείο και το παράνομο του θέματος, θαυμάστε δημοκρατική αντίληψη και ευαισθησία. Ποιος διαγράφει ποιον; Αντί να παραιτηθεί που τον αμφισβητεί η πλειοψηφία των δημοτικών του συμβούλων, βγαίνει και ζητάει και τα ρέστα. Και το καλύτερο, έχει και σύμμαχο, τον σύμμαχό του από τα βατοπεδινά και εντεύθεν, τον μ’σάρκ’κου.
Κάνετε υπομονή αναγνώστες, θα δούμε κι άλλα επεισόδια στο σίριαλ.
ΥΓ. Αναγνώστης μας έγραψε ότι "το καλύτερο είναι ότι πρότεινε στην αντιπολίτευση να του δώσουν δύο ονόματα, το ένα να το κάνει πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου και το άλλο να το κάνει πρόεδρο της Δημοτικής Επιχείρησης Α.Ε".
Είπαμε, ο άνθρωπος νομίζει ότι είναι ο Λουδοβίκος ο 14ος (και βάλε). Νομοθετεί ο ίδιος όταν η νομοθεσία δεν τον βολεύει.

7 σχόλια:

Η αποπραγματοποίηση είπε...

Το καλύτερο δεν το έγραψες,πρότεινε στην αντιπολίτευση να του δώσουν δύο ονόματα,το ένα να το κάνει πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου και το άλλο να το κάνει πρόεδρο της Δημοτικής Επιχείρησης Α.Ε..
Ποιός είσαι..Ο ΣΤΑΛΙΝ...!

Ανώνυμος είπε...

Στο τέλος οι αντιδρώντες με αυτόν τον τρόπο και όχι με την καταψήφιση θα τα μαζέψουν και ο βλαχόπουλος θα είναι αποπάνω

Ανώνυμος είπε...

Σωστά όσα γράφεις για τον Δήμαρχο αλλά μη τρελλαθούμε κιόλας που βγαίνουν οι έξι αθώοι και αδικημένοι από τη συμπεριφορά του. Ξέρουμε όλοι ότι πλην ενός αποτελούν την σκληρή ομάδα του ΠΑΣΟΚ στον Δήμο και οι κινήσεις τους δεν είναι τόσο αυθόρμητες όσο παρουσιάζονται. Νομίζω ότι είναι λάθος ο λόγος που επικαλούνται και δεν παρουσι'αστηκαν γιατί τα θέματα του Δήμου πρέπει να δημόσια και όχι σε παρασυναγωγές. Επόμενα έπρεπε δημόσια να ακουστεί η θέση τους για τον προυπολογισμό και όχι κρυφά. Είναι λάθος γιατί στο τέλος θα συρθουν να ψηφίσουν αφού σε αντίθετη περίπτωση θα χρεωθούν τη μη λειτουργία του Δήμου (μη πληρωμες) από 01/01/2010.
Πως εξηγείς τη στάση του κ.Κατσαβαβάκη που είναι ο ατυπος αρχηγός των 5 που αποφ'ασισε να σηκώσει το μπαιράκι αφού δεν τον ξαναέχρισε αντιδήμαρχο μετά την απόπειρά του να εκτεθεί σαν βουλευτής. Όταν έπερνε τον μισθό και έκοβε βόλτες με το αυτοκίνητο του Δήμου όλα ήταν καλα. Μετά στράβωσαν.
Αυτοί δεν είναι που δέχτηκαν τον Βλαχόπουλο στους κόλπους του ΠΑΣΟΚ όταν τον επέβαλε ο Πάχτας;
Το παιχνίδι χοντραίνει. Το επενδυτικό σχ'εδιο για τις σκουριές προχωράει και πρέπει στο νέο ή παλιό Δήμο να ετοιμαστούν οι πλειοψηφίες που θα το στηρίξουν. Η ομάδα Κατσαβαβάκη ετοιμάζεται να αποτελέσει την αιχμή για τα νέα σχέδια. Μη ξεγελιέσαι λοιπόν ότι οι κινήσεις τους είναι τόσο αθώοι. Μη φάμε τη καραμέλα του κακού Βλαχόπουλου και του καλού Κατσαβαβάκη με ολίγη από Λαμπράκη. Ολοι τους είναι να πάρεις τον ένα και να βαράς τον άλλο. Ειναι η προσωποποίηση της ποιότητας των ανθρώπων που ασχολούνται με τα κοινά σε προηγούμενη ανάρτησή σου.

ΙΕΡΙΣΣΟΣ είπε...

Συμφωνώ μαζί σου στο ότι έπρεπε να βγούν στο δημοτικό συμβούλιο και να μιλήσουν, λέγοντας αυτά που πρέπει να πούν και όχι τώρα, αλλά πολύ καιρό πριν. Τέλος πάντων όμως, να μην ζητάμε από κάποιους ανθρώπους που δεν έχουν κοινή πολιτική αντίληψη και εμπειρία να έχουν κοινή στάση. Πέρα από το ότι κι αυτά που γράφεις έχουν βάση, περί μεταλλείου. Όμως τα υπόλοιπα για αρχηγούς κ.λ.π, νομίζω δεν είναι έτσι. Μπορεί να υπάρχουν επαφές, αλλά το αρχηγός, πάει πολύ. Θίγεις και άλλα ζητήματα τα οποία πάνε ακόμα μακρύτερα (περί Πάχτα κ.λ.π). Όμως δεν πρέπει να σου διαφεύγει ότι οι δυνάμεις της κοινωνίας μας και τα πρόσωπα, αυτά είναι και μ'αυτούς συνυπάρχουμε, συνεργαζόμαστε ή είμαστε αντίπαλοι. Δείξε μου άλλους καλύτερους που να θέλουν να ασχοληθούν και κυρίως να μπορούν να πείσουν την κοινωνία και τότε το ξανασυζητάμε.
Τέλος πάντων, θίγεις πολλά ζητήματα -και σωστά-, αλλά ο χώρος των σχολίων δεν ενδείκνυται για τέτοιου μεγέθους συζήτηση. Ευχαρίστως να φιλοξενήσω τις απόψεις σου με ένα άρθρο.

ΑΣΤΡΟΛΑΒΟΣ είπε...

ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ ΚΑΙ ΜΗ ... ΕΠΙ ΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ .. ΠΛΑΤΙΑΖΟΥΜΕ ..
1.Σ'ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ, ΣΤΑ ΠΑΛΙΑ ΠΛΑΙΣΙΑ, ΣΗΜΕΡΑ Ο ΝΥΝ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΑΙΖΕΙ ΤΟΝ ΠΡΩΤΟ ΡΟΛΟ .. ΕΛΛΕΙΨΕΙ ΒΕΒΑΙΑ ΔΕΥΤΕΡΟΥ ..
2. ΜΕ ΚΑΠ.2 ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΠΟΛΥΠΛΟΚΟ ...
3. ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΠΡΟΑΝΑΦΕΡΘΗΚΑΝ ΕΙΝΑΙ "ΜΙΚΡΟΙ" & "ΛΙΓΟΙ" ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΔΥΟ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ...ΑΔΥΝΑΤΟΥΝ Ν' ΑΠΟΤΕΛΕΣΟΥΝ ΤΟ "ΑΝΤΙΠΑΛΟΝ ΔΕΟΣ" ..
4. Σ'ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΣΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΦΟΡΕΑ ΠΟΥ ΑΝΗΚΟΥΝ ΟΛΟΙ, ΣΥΝΗΘΩΣ ΠΡΟΤΙΜΑΤΑΙ Ο "ΝΥΝ" ΚΑΙ ΑΠΟ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΥΝΑΜΗ ΟΙ ΠΡΟΑΝΑΦΕΡΘΕΝΤΕΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΤΗΝ "..ΕΞΩΘΕΝ ΚΑΛΗ ΜΑΡΤΥΡΙΑ.." " ..Ο ΝΟΩΝ ΝΟΕΙΤΟ.."
5. ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΣΙΓΟΥΡΟ ΟΤΙ ΧΩΡΙΣ ΤΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΜΕΓΑΛΟΥ ΚΟΜΑΤΟΣ, ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΔΕΝ ΒΓΑΙΝΕΙΣ...ΟΠΟΙΟΣ ΤΟ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕ ΑΠΕΤΕΙΧΕ ΠΑΤΑΓΩΔΩΣ .. ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ "Ο ΝΥΝ" ..
6. ΑΠΟ ΤΟΥΣ "ΑΛΛΟΥΣ" ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΟΥΤΕ ΣΠΟΡΟΣ ..
7. ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΑ ΜΕΓΑΛΟΥ ΒΕΛΗΝΕΚΟΥΣ ΠΟΥ ΘΑ ΜΑΖΕΨΕΙ ΤΟΥΣ ΕΚΤΟΣ ΜΕΓΑΛΩΝ ΚΟΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥΣ "..ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΜΕΝΟΥΣ.." ΣΕ ΠΑΝΣΤΡΑΤΙΑ ΟΥΤΕ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΟΥΤΕ ΑΚΟΥΓΕΤΑΙ..
8. ΚΟΝΤΟΛΟΓΙΣ Ή ΒΡΙΣΚΟΥΜΕ ΚΑΠΟΙΟΝ ΚΑΙ ΤΟΝ ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ Ή ΔΗΜΟ ΔΕΝ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΟΥΤΕ ΜΕ ΤΑ ΚΥΑΛΙΑ ...

ΑΣΤΡΟΛΑΒΟΣ είπε...

Υ.Γ ..& Ο "ΝΥΝ" ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΙ ..."ΑΕΙ.." ΑΝ Ο ΔΗΜΟΣ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΩΣ ΕΧΕΙ...

Ανώνυμος είπε...

Βγάλτε τα μάτια σας παλιολαμόγια για το ποιος θα καταστρέψει καλύτερα τη ΒΑ Χαλκιδική και κυρίως τον κόλπο της Ιερισσού. Αν όμως αφήσετε τους χρυσοθήρες να πιάσουν δουλειά, τότε θα έχετε να κάνετε με πολύ και πολύ άγριο κόσμο, που δε μασάν από τοπικά χωριατοπαραγοντιλίκια.

Ενάντια στης Φύσης τη λεηλασία
αγώνας για Γη κι Ελευθερία